Kirjoittanut: Madeline, @ofbooksandhooks

Jos sinusta tuntuu kuin minusta, sinua hämmentää myös virkkaajille tarjolla olevat monet erilaiset virkkuukoukut. Mutta en valita! Rakastan, että niin monet fantastiset tuotemerkit toimivat ahkerasti tarjotakseen virkkaajille parhaat ratkaisut käsityötarpeisiimme. Mutta se, että sinun on valittava niin monien erinomaisten vaihtoehtojen joukosta, on vaikeaa! Kuinka voi selvittää, mikä on paras valinta sinulle ja projektillesi, kun on niin paljon upeita virkkuukoukkuja, joista valita?

Jos sinulla on ollut samoja ajatuksia kuin minulla, olet tullut oikeaan paikkaan. HUOM: Sinulle parhaiten sopiva virkkuukoukku ei välttämättä ole sama kuin kaikkien muiden valinta. Mutta olen tehnyt luettelon eräistä vaihtoehdoista täällä, ja olen melko varma, että löydät tästä luettelosta tarkalleen sinulle parhaiten sopivan virkkuukoukun. Ohessa on suosituimpien merkkien plussat, miinukset ja niihin sopivat langat sekä tietysti virkkausmaailman helmet. Aloitetaanpa!

Clover: Yhdysvaltain onnen amuletti

Tämä merkki on suosittu virkkaajien keskuudessa laajan valikoimansa vuoksi. Olen kysynyt muilta virkkaajilta heidän suosikki virkkuukoukkua. "Clover!" he kaikki vastaavat. Minun oli aika selvittää, miksi tällä vahvalla tuotemerkillä on sellainen määrä seuraajia, joten testasin heidän kahta virkkuukoukkuaan.

P.S. Mukava pieni lisätieto Cloverista on se, että yritys on nimetty apilan mukaan, jota yrityksen perustaja Okada käytti kirjanmerkkinä opintojensa aikana. Todellinen käsityösydän, minä sanon sinulle!

Clover-pehmeä virkkuukoukku (4mm)

Plussat: Tällä Clover-virkkuukoukulla on hieno muotoilu, joka antaa käsityksen upeasta käsityöstä. Kahva on litteä ja uritettu, ja musta peukalotuki tekee tällä virkkuukoukulla työskentelemisen silkinpehmeää. Virkkuukoukku on kevyt ja tukeva, ja vaikka metalliosa on kiinnitetty muoviseen kahvaan, ei ole vaaraa, että se kuluisi ja rikkoutuisi ajan myötä. Se on erittäin hyvin toteutettu ja tyylikäs virkkuukoukku.

Miinukset: Tämä virkkuukoukku on hiukan lyhyempi kuin jotkut muut koukut. Itse metallikoukulla ei ole paljon syvyyttä, ja jos työskentelet hieman vaativamman langan kanssa, se ei ehkä ole paras virkkuukoukku.

Lanka: Tämä virkkuukoukku sopii erinomaisesti Hobbii Lollipop Melange-langan kanssa virkkaamiseen. Akryylikuidut sopivat hyvin metallikoukkuun, mikä tekee liikkeistä pehmeät ja vähentää ranteen väsymystä.


Clover-virkkuukoukku Amour (6mm)

Plussat: Clover-virkkuukoukut liukuvat vaivattomasti langalla! Alumiininen koukku on mahdollistaa langan vaivattoman liukumisen, joten se on hyvä koukku niille, jotka haluavat virkata nopeasti. Siinä ei ole mitään ongelmia! Vain täydellinen, nautinnollinen virkkauskokemus. Kahva on mukava ja sopii täydellisesti käteen, joten voit hyvin jo aloittaa seuraavan projektin tällä virkkuukoukulla!

Miinukset: Kahva on todella mukava, mutta siinä ei sitten ole mitään muuta erityistä; se on melko tavallinen virkkuukoukku, joten se ei välttämättä kilpaile markkinoilla olevien muiden halvempien virkkuukoukkujen kanssa.

Lanka: Tämä virkkuukoukku ja sen tapa liukua vaivattomasti langalla tekevät siitä täydellisen Hobbii Soft Starlight-langan kanssa, joka sisältää heijastavan langan, joka voi pudota helposti koukulta, jos koukku ei ole riittävän liukas. Jos sinulla on hiukan hankala lanka, kannattaa kokeilla tätä koukkua.


Prym: Laatutuotteiden perheyritys

Jos olet kotoisin Euroopasta, tunnet jo Prymin. Se on perheyritys, joka on toiminut jo pitkään, ja sen valikoima ulottuu huomattavasti virkkuukoukkujen (ja jopa käsitöiden) ulkopuolelle. Prymin virkkuukoukut ovat kestäviä ja luotettavia. Ainakin niin olin kuullut ennen kuin olin saanut sormeni edes yhteen Prymin virkkuukoukuista! Enkä pettynyt.

Ergonominen Prym Virkkuukoukku (12mm)

Plussat: Tällä virkkuukoukulla on mukava ote ja unibody-rakenne. Tämä tekee siitä riittävän tukevan virkkuukoukun paksummalle langalle, joka vaatii vahvan koukun. Koukun pituus tukee hyvin myös kättä, kun työskentelet paksumman langan kanssa. Toinen asia, mitä rakastan tässä virkkuukoukussa on se, että koukun ergonominen muotoilu ei ole tukahduttava eikä hallitse sitä, kuinka sitä voi pitää kädessä. Se on yksinkertaisesti vain piste iin päälle.

Miinukset: Tämä virkkuukoukku on valmistettu muovista, ja koukun pinta voi tuntua vähemmän liukkaalta. Itse koukku on riittävän sileä, mutta kahvassa on pidike, jonka ansiosta lankaa, joka ei liu’u yhtä helposti, tai projekti, joka vaatii monimutkaisempia silmukoita, voi olla vaikea käsitellä suurempia virkkuukoukkuja käytettäessä.

Lanka: Tämän version suuret koukkukoot sopivat erinomaisesti tekstiililankoihin ja paksuihin lankoihin, kuten Hobbii Bungee Mini ja Hobbii Ribbon Tämä virkkuukoukku on täydellinen valinta, jos rakastat kodin sisustusprojekteja ja paksua lankaa.


KnitPro: Ei ainoastaan neulojille

Älä mene lankaan nimestä! KnitPro valmistaa tuotteita myös meille virkkaajille. Heillä on valikoima erilaisia virkkuukoukkuja, ja ne kattavat suurimman osan virkkauksen "perusasioista". Sain mahdollisuuden kokeilla kolmea erikokoista yksinkertaista koukkua nähdäkseni, pystyisivätkö ne kilpailemaan muiden suosikkituotemerkkieni kanssa.

KnitPro Basix Birch Virkkuukoukku (15mm)

Plussat: Jos harkitset luonnollisten puuvirkkuukoukkujen hankkimista, niin tällä virkkuukoukulla on hyvä aloittaa. Se on silkkinen ja yksinkertainen, tästä virkkuukoukusta ei oikeastaan ole paljon valittamista. Ja on todella upeaa pitää luonnonmateriaalia kädessä työskennellessäsi. Tämä virkkuukoukku on myös hyvä asia, jos sinulla on Instagram-profiili, jossa esittelet töitäsi. Virkkuukoukun puhdas, vaalea puu on unelma valokuvata. Ehkä tämä ei ole kaikkien ensivalinta, mutta se kyllä näyttää hyvältä Instagramissa!

Miinukset: Opit nopeasti (jos et ole vielä oppinut sitä), että virkkuukoukun materiaalilla on todella paljon merkitystä. Puiset virkkuukoukut ovat hyviä useimpiin lankoihin, mutta joskus ne eivät toimi kovinkaan hyvin langan kanssa, joka säikeytyy helposti, tai langan kanssa, jonka kanssa ei vain ole hyvä työskennellä.

Lanka: Siihen on hyvä syy, että sitä kutsutaan perusvirkkuukoukuksi! Suurin osa langoista sopii hyvin tällä virkkuukoukulla virkkaamiseen, mutta on hyvin hauskaa leikkiä paksujen lankojen kanssa, kuten Hobbii Bungee Mini.


KnitPro Alumiininen Virkkuukoukku (2.5mm)

Plussat: Yksinkertaisuus on kaunista. Pidän paitsi tämän koukun kanssa työskentelystä myös siitä, että voin käyttää sitä Instagram-kuvissani. Tässä virkkuukoukussa on ihanan litteä kahva, koska se tuntuu ohuemmalta verrattuna suuriin, paksuihin vaihtoehtoihin. Musta look on kaunis sinulle, joka on minimalistinen ja joka tykkää yksinkertaisesta ja tyylikkäästä virkkuukoukkukokoelmasta.

Miinukset: KnitPro basics -tuotteet ovat todella yksinkertaisia. Tässä koukussa ei ole mitään räikeää, vain käytännöllinen perusominaisuus. En todellakaan voi valittaa, koska se tekee työn oikein, mutta tätä koukkua ei ole tarkoitettu niille, jotka haluavat ergonomisesti täydellisen virkkuukoukun.

Lanka: Tätä virkkuukoukkua oli hauska käyttää Hobbii Alpaca Silkin kanssa. IHASTUIN tähän lankaan, ja oli ilo käyttää virkkuukoukkua, jonka lanka ansaitsee.


KnitPro Wave -virkkuukoukku (5mm)

Plussat: Kuten tavallisessa alumiinisessa virkkuukoukussa, myös Wavesissa on pehmeä kahva, jolla on hyvä pito ja litteä kahva. Tästä koukusta ei ole todellista hätää, mutta sen yksinkertainen rakenne toimii ihan ok. Jos etsit jotain yksinkertaista, mutta joka on osa suurempaa, värikkäämpää kokoelmaa, tämä on loistava virkkuukoukku sinulle. Mikään ei voi mennä pieleen KnitPron Wave -virkkuukoukun kanssa.

Miinukset: Tämä koukku ei ole kovin erilainen kuin alumiiniset perusvirkkuukoukut, ja rehellisesti sanottuna pidän enemmän edellisen virkkuukoukun puhtaasta, mustasta lookista. 

Lanka: Tämä koukku toimi todella mukavasti Happy Sheep Simple Wool -lankani kanssa, ja nautin tästä kiiltävästä alumiinikoukusta projektieni parissa työskennellessäni.

Addi: Saksalainen yritys, jota me kaikki rakastamme

Jo ennen kuin pääsin käsiksi ensimmäiseen addi-tuotteeseen, tiesin sen laadun. Saksa on maa, joka rinnastetaan usein vakaaseen ja luotettavaan laatuun tuotteiden valmistuksessa, ja addi on - kyllä, arvasit sen - saksalainen! Suunnitteletko neulojen, virkkuukoukkujen tai neulekoneiden hankkimisen, niin addilta ne löytyy. Tuotteiden hinnat ovat usein korkeampia, mikä johtuu vain siitä, että addin tuotteita ei tarvitse vaihtaa pitkään aikaan (jos koskaan). Nyt kun tiesin tämän, odotin todella innolla, että pääsisin kokeilemaan kuuluisaa Swing-koukkua kahdessa koossa.

addi Swings Hæklenål 2.5mm and 8mm

Plussat: Siihen on hyvä syy, että useimmat virkkaajat kertovat sinulle, että addi-virkkuukoukut ovat markkinoiden parhaimpia. Mikään ei sano "laadukasta käsityötaitoa" kuin saksalainen yritys (se on jotain, mitä olen oppinut, kun muutin tänne). Tämä laatutekijä on myös syy siihen, että koukut ovat hieman kalliimpia. Addi keskittyy laatuun ja käytännöllisyyteen. Nämä virkkuukoukut ovat erittäin suosittuja, ja niiden muoto on aivan erilainen kuin useimmissa muissa virkkuukoukuissa. Ainutlaatuinen ergonominen kahva vähentää ranteeseen kohdistuvaa painetta huomattavasti, joten nämä virkkuukoukut ovat hyvä valinta niille, jotka rakastavat amigurumien virkkaamista (tyypillinen virkkaus, jona tunnetusti rasittaa rannetta).

Miinukset: Tämän virkkuukoukun muoto (ja hinta) eivät sovi kaikille. Jotkut pitävät ergonomisista virkkuukoukuista. Jos olet etsimässä ensimmäistä virkkuukoukkuasi, suosittelen, että aloitat universaalimmalla perusmallilla, kuten Hobbiin omilla virkkuukoukuilla. Mutta jos haluat kokeilla joitakin ainutlaatuisia koukkuja, jotka sopivat käteesi, on aika kokeilla näitä!

Lanka: Koska tämä virkkuukoukku sopii täydellisesti amigurumiin, puuvillalanka on paras valinta. Voit kokeilla Hobbii-valikoiman erilaisia Rainbow Cotton -lankoja. Niitä on saatavana eripaksuisina (8/4. 8/6. 8/8).


Hobbii: Perusmalliset, edulliset koukut, jotka täyttävät kaikki tarpeesi

Oletko harkinnut Hobbii-virkkuukoukkujen kokeilua? Rakastan Hobbii-virkkuukoukkujani, ja ne ovat aina minun valintani virkkauksen perustarpeisiin. Ne ovat tukevia ja yksinkertaisia. Virkkuukoukkujen muotoilu sopii kaikille, jotka haluavat vähän enemmän kuin yksiosaisen metallisen tai puuisen koukun, tai virkkaajille, jotka ovat täysin aloittelijoita.

Hintataso on myös hyvä, koska se ei maksa sinulle liikaa, sillä tulet vain pettyneeksi, kuten usein käy, kun ostaa kalliimpia merkkituotteita, joiden virkkuukoukku ei sovikaan sinulle. Suosittelen näitä virkkuukoukkuja, jos etsit jotain, jolla voit aloittaa virkkaamisen, tai jos etsit yhtenäisyyttä kokoelmaasi (voi olla todella ärsyttävää, jos joudut vaihtamaan tuotemerkin vain siksi, että sinulla ei ole oikean kokoista suosikkimerkkiä).

Hobbii Virkkuukoukkusetti - 11 kokoa

Plussat: Tämä on loistava tarjous sekä aloittelijoille että kokeneille virkkauksen harrastajille. Miksi? Koska setti sisältää useita koukkukokoja, erityisesti pitsi- tai yksityiskohtaisiin projekteihin. Kahva on pehmeä ja kuminen, ja se on hyvä kahva niille, jotka eivät oikein tiedä millaisesta virkkuukoukusta he pitävät parhaiten. Hieno muotoilu tekee virkkuukoukusta mukavan kädessäsi, mutta ei pakota sinua pitämään sitä tietyllä tavalla, kuten muut ergonomiset virkkuukoukut toisinaan tekevät.

Miinukset: Jos etsit tiettyä tyyliä, nämä virkkuukoukut ovat erittäin yksinkertaisia. Ehkä haluat hiukan muun tyyppisiä kahvoja, muotoja ja materiaaleja, mutta voit hyvin käyttää näitä tukevia perusvirkkuukoukkuja, jotka hyvinkin vastaavat tarpeisiisi, siihen asti kun löydät haluamasi virkkuukoukut.


Sopivan virkkuukoukun etsiminen

Joskus olet onnekas ja löydät suosikkimerkkisi tai suosikkikoukkusi heti, kun aloitat virkkaamisen. Mutta useimmille meistä sopivan virkkuukoukun löytäminen ja testaaminen voi viedä hieman kauemmin aikaa. Toivottavasti tämä luettelo on auttanut sinua uusien ja mielenkiintoisten virkkuukoukkumerkkien valitsemisessa. Jätä kommentti tekstin alapuolelle, jos suosittelet muita virkkuukoukkuja, jotka haluat ostaa Hobbiilta, tai jos pidät joistakin yllä olevista virkkuukoukuista. Rattoisia virkkaushetkiä!

Madeline @ofbooksandhooks työskentelee käsitöiden parissa ja rakastaa sitä, että hän voi yhdistää kahta intohimoaan: virkkausta ja kirjoja! Voit nähdä Madelinen viimeisimmän teoksensa hänen Instagramissaan ja löytää ilmaisia ohjeita hänen verkkosivustoltaan.