Syksy on ilmoittanut hiljalleen tulostaan, jonka seurauksena lasten aktiviteetit ovat alkaneet siirtymään sisätiloihin. Tässä blogijulkaisussa tahdon näyttää suosikkini lasten lanka-aktiviteeteista.


Pompom-kehikko

Pompom-kehikko on jotain, joka saa ajan kulumaan nopeasti pienissä lapsen käsissä. Se haastaa lapsen motoriikkaa ja väriaistia, ja se on samalla erittäin helppotekoinen - Näin saat raivattua langanjäämiä, joita kuitenkin löytyy kaappien uumenista 😉


Tarvikkeet

  • Paljon lankaa (akryyli, villa ja villasekoitukset toimivat parhaiten)
  • Pompom-kehikot
  • Kangas (valitsemassasi koossa, mutta mielestäni n. 20x20 cm on hyvän kokoinen, jotta on mukava myös perheen pienimmille)
  • Hyvät sakset
  • Kuumaliimapyssy ja kuumaliimaa


Näin toimit

Ohjeistus on aika yksinkertainen. Tehtävänä on tehdä niin monta pompomia, että hävettää - Tai ainakin niin kauan, että niitä tuntuu olevan tarpeeksi. Voit suunnitella kuvion ensiksi, mutta on myös hauskaa tehdä pompomeja jokaisen suosikkiväreissä ja päättää miten ne asetellaan myöhemmin - Se on aivan teidän päätöksesenne 😊

Pompomit voi tehdä klassisesti aivan kuten opimme lapsina, asettamalla kaksi pahvinpalaa toisiaan vasten. Jos tahdot tehdä itsellesi ja lasten käsille palveluksen, voit investoida muutamaan pompom-kehikkoon. Se tekee langan kietomisesta helppoa, ja sen voi sulkea jotta lanka ei liu’u pois, kun on välipalatauon aika - Lisäksi sillä saa aikaiseksi miltei täydellisiä pompomeja jo ensimmäisellä yrityksellä. Näet täältä, miten se toimii.

Kun mielestäsi pompomeja on tarpeeksi, on aika asetella ne kuvioksi - Tässä kohtaa on hyvä aikuisen ottaa ohjat käsiinsä. Nyt käytetään kuumaliimapyssyä, joka kuumenee, sekä sitä voi olla hankala käsitellä. Lasten tehtäväksi jää päättää, miltä kuvion tulee näyttää. Pyydä heitä näyttämään, mihin kohtaa pompom liimataan, niin yhteistyö sujuu mainiosti.


Sormineulominen

Sormineulominen on klassikko, ja siinä onnistuvat pienimmätkin kädet, kun vain tapa näytetään ensiksi. Olet ehkä lapsena kokeillut tätä? Minä ainakin sain tuolloin ajan kulumaan nopeasti sormineulomisen avulla.

Siitä ei kuitenkaan tullut ikinä muuta kuin pitkä mato. Vaikka lapset on saatu keskittymään siihen siksi ajaksi, on se vain hauskempaa saada siitä aikaan jokin esine. Siksi tahdon ehdottaa, että voit tehdä syys- tai Halloween-kranssin - ehkä jopa joulukranssin. Ikinä ei ole liian aikaista aloittaa, vai mitä? 😉


Tarvikkeet

  • Paljon lankaa (voit käyttää kaikenlaista lankaa, mutta pidän eniten keskipaksusta akryyli- tai villalangasta)
  • Sormet
  • Kranssin muotoinen styroksi- tai pahvikehikko
  • Liimapyssy
  • Esim. pompomeja tai muita koristeita


Näin toimit

Aloita sitomalla langanpää peukalon ympärille muutaman kerran, ja tuo lanka etusormesi takaa, keskisormen eteen, nimettömän taakse, sekä sen jälkeen pikkusormesi ympärille, niin että lanka on nyt pikkusormen takana. Kiedo lanka takaisin näin: Nimettömän eteen, keskisormen taakse ja etusormen eteen. Nyt olet luonut aloituksen, ja voit aloittaa neulomisen.

  1. Kiedo lanka käden ympärille (tuo lanka takaa käden eteen)
  2. Kiedo etusormen ympärillä oleva silmukka sormen takana olevan löysän langanpätkän ympärille. Jatka näin seuraavan kolmen sormen verran.

Nyt olet sormineulonut ensimmäisen kerroksesi. Nyt sinun tulee toistaa nämä kaksi askelta, kunnes sinä (tai lapsi) ei jaksa enää, tai neulottu osuus on tarpeeksi pitkä. Kun olet ehtinyt neulomaan vähän matkaa, voit alkaa vetämään sitä langanpäätä, joka on kiedottuna peukalon ympärille, silloin sormineulominen pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Jos tahdot tehdä kranssin, nyt on aika ottaa kuumaliimapyssy käyttöön. Liimaa työn pää kranssin takaosaan ja kiedo neulottu osa kranssin ympärille, niin että se on peitossa. Liimaa työtä kiinni kranssiin hyvin väliajoin, että se ei liiku. Koristele pompomeilla tai muilla koristeilla, joista pidät.



Unisieppari

Unisiepparit ovat niin kauniita seinällä, ja ne voivat auttaa pienimpiä, jos heillä on monia painajaisia - Ja ne ovat niin helppoja tehdä. Voit tehdä sellaisen juuri sillä langalla tai värillä, jolla tahdot. Voit korisrella sen esim. Röyhelöillä, höyhenillä, helmillä ja pompomeilla.


Tarvikkeet


Toimi näin:

Kiinnitä lanka metallirenkaaseen ja kierrä unisiepparin kuvio sen ympärille näin: Kiedo lanka n. 7 cm solmusta ja kiedo lanka metallirenkaan ympäri ja vie lanka sen reiän läpi, joka syntyy renkaan ja langan väliin. Jatka näin, kunnes olet kietonut langan koko renkaan ympäri. Vie lanka nyt niiden reikien läpi, jotka syntyivät ensimmäisellä kierroksella. Jatka tätä niin kauan, kun saavut keskelle. Kiristä lanka ja solmi kaunis solmu. Piilottaaksesi langanpään, olen asettanut helmen keskelle.

Koristele unisieppari makusi mukaan. Olen valinnut röyhelöitä ja helmen, mutta mahdollisuuksia on monia. Jos tahdot helmiä unisiepparin kuvioon, voit pujottaa helmiä lankaan ennen lankakuvion luomista - Siitä tulee kaunis.



Punominen

Klassikko, josta lapset pitävät - Se on vähän kuin langalla maalaamista. Tämä on fantastinen tapa päästä eroon lojuvista langanjäämistä. Kun olet valmis, voit sitoa sen hienoille oksille, jotka olet löytänyt metsästä, ja tehdä siitä seinäkoristeen, jotka ovat suosittuja nykyään. Muista, että oksien täytyy olla täysin kuivat.


Tarvikkeet


Toimi näin

Pahvikappaleen ylä- ja alaosaan piirretään viiva niin, että sivuissa on tilaa n. 1 cm. Leikkaa viivojen mukaan, jotta ura on n. 1 cm syvä. Nyt kiinnitä puuvillanaru nurjalle puolelle teipillä, ja pujota se yläosan uran läpi ja sen jälkeen vastaavasti alaosaan. Takapuolella naru viedään seuraavaan uraan yläosassa, vie lanka etupuolelle ja vastaavaan uraan alapuolella. Jatka näin, kunnes urassa ei ole enää tilaa, kiristä lanka ja kiinnitä langanpää takapuolelle teipillä. Punonnan aloittaessa työn tulee näyttää tältä: Narujen tulee olla suoria oikealla puolella, sekä hieman vinoja toisella puolella.

Jos tahdot tehdä siitä helpompaa, voit nostaa puuvillanarut pahvinpalasta asettamalla kynän narujen alle.

Nyt vain taivas on rajana!

Tämä tehdään viemällä lanka vuorotellen puuvillanarun yli ja ali yhdeltä puolelta toiselle. Kun lanka tuodaan takaisin, pitää se tehdä päinvastoin kuin edellinen kerros - Eli, viet langan puuvillanarun alta, jos edellisellä kerroksella lanka on viety yläpuolelta ja jos edellisellä kerroksella on viety alapuolelta, viet sen yläpuolelta. Jatka niin kauan, kun tila ei enää riitä, tai mielestäsi olet tarpeeksi pitkällä.

Vaihdoin väriä työn sivussa ulkopuolella ja jätin pitkät langanpäät, jotka voin päätellä jälkikäteen. Kun minun tuli aloittaa puuvillanarun alapuolelta, yritin kietoa punontalankani ensimmäisen puuvillanarun ympärille, jotta se on hyvin kiinnitetty.

Tämän jälkeen puuvillanarut katkaistaan takaosasta keskeltä. Jos tahdot tehdä punoksestasi seinäkoristeen, kiinnitetään narut oksille. Muutoin voit sitoa narut yhteen, jotta saat pääteltyä työsi langanpäät.


Tässä oli hieman ideoita syksyn koko perheen lanka-aktiviteetteihin. Toivon, että nautit lukemisesta, ja inspiroiduit hieman erilaisiin lankaleikkeihin lasten kanssa. Nauti!


Rakkain terveisin,

Eva


Amigo - Hobbii

100% HB-Akryyli

3,65 €
Säästä 22%

Diablo Multi - Hobbii

40% Akryyli, 30% Mohair, 30% Polyamidi

10,10 €  13,00 €
Säästä 20%

Couture - Go Handmade

100% Akryyli

3,90 €  4,90 €