Rakastan neulomista, mutta joinain kertoina minua alkaa turhauttamaan kun kaikki ei mene niin kuin pitäisi. Tiedätkö tunteen? Ei ole melkein mitään kauheampaa, kuin törmätä samaan ongelmaan uudelleen ja uudelleen! Joko siinä vaiheessa luovuttaa, tai käyttää enemmän aikaa kuin aluksi suunnitteli.

Siksi olen koonnut 4 suosikki-neulontavinkkiäni, jotka säästävät sinut vaivalta ja turhautumiselta:

1. Kun työstä tulee liian painava

Aloittelijana minulla oli usein ongelmia käyttäessäni neulepuikkoja. Monet silmukat tekivät puikoista painavat, ja niillä oli vaikea työskennellä ilman kipua ja jumiutuneita niskoja. Äitini, joka on taitava neuloja, antoi minulle erittäin hyvän neuvon! Välttääksesi painavat neulepuikot, vaihda neulepuikot pyöröpuikkoihin ja anna työn roikkua kaapelissa ja levätä sylissäsi. Näin käytät voimiasi vain muutamien silmukoiden pitelemiseen, kun työn loppuosa lepää puikkojen kaapelilla.

Suosittelen Prymin ergonomisia pyöröpuikkoja - Katso ne täältä


2. Tuleeko aloitussilmukoistasi liian tiukkoja?

Kun luot silmukoita työhösi, voit tehdä virheen ja kiristää silmukat niin tiukalle, että edes puikko ei mene enää niiden läpi, kun on aika neuloa toinen kerros. Voin neuvoa kaksi tapaa, jolla ratkaista asia.


Voit joko luoda silmukat isommille puikoille, tai asettaa kaksi puikkoa yhteen kuten kuvassa, ja luoda silmukat molempien ympärille. Näin teen usein, jotta minun ei tarvitse etsiä suurempia puikkoja. Aina ei ole myöskään niin, että minulla on juuri oikea koko omassa kokoelmassani. Tapa luoda silmukat kahdelle silmukalle on super-helppo, kun puikko kädessä jo valmiiksi. Sitten vain vedät toisen puikon ulos silmukkariviltä, ja aloitat kerroksen neulomisen.

3. Jos pudotat silmukan

Oletko joskus pudottanut silmukan? Minä olen, ja se on niin ärsyttävää varsinkin jos en ehdi ajoissa pyydystämään sitä, pilaten koko työn. Neuloessasi, pidä virkkuukoukku aina käden ulottuvilla. Näin kerkeät saamaan silmukan kiinni ennen kuin on liian myöhäistä. Virkkuukoukun koukkuosa on kätevä saamaan otteen pudonneesta silmukasta.

Voit käyttää kaikenlaisia virkkuukoukkuja silmukoiden pyydystämiseen - näe valikoima täältä

4. Löydä oikea puikko kuhunkin työhön – luovia ratkaisuja

Oletko tottunut käyttämään neulepuikkoja, kun neulot sileää neuletta tasossa, ja sukkapuikot ovat vain sukkien neulomista varten? Sinun ei tarvitse! Aloittelijana, aloitin neulomaan tiskirättiä pitkillä neulepuikoilla. Ne tuntuivat älyttömän pitkiltä verrattuna pieneen silmukkamäärään, ja työstö oli muutenkin hankalaa. Vaihdoin sukkapuikkoihin, jotka ovat paljon lyhyemmät. Kaikki meni hyvin, kunnes silmukat alkoivat liukumaan puikon toisesta päästä ja koko työ oli pilalla! Olin turhautuneena niin valmis luovuttamaan neulomisen, mutta kun neulepuikot ja langat viettivät hieman aikaa häpeänurkassa, annoin niille toisen tilaisuuden.

Suosikki-neulepuikkoni ovat puiset - kuten nämä Knit Pro:lta.


Välttääksesi silmukoiden liukumisen toisesta päästä neuloessasi sukkapuikoilla, aseta helmi toiseen päähän. Se on myös hyvä vinkki, jos tahdot kuljettaa neuletyötäsi. Kun helmi on kummassakin päässä, silmukat eivät karkaa mihinkään – aivan kuten kuvassa. Jos sinulla ei ole ylimääräisiä helmiä käytössäsi, voit sitoa kuminauhan puikon päähän saadaksesi saman tuloksen kuin helmien kanssa. Täydellistä, eikö? 😍😄

Olen tyytyväinen puisiin puikkoihini, sillä silmukat kulkevat puikoilla hyvin, mutta ne pysyvät hyvin kontrollissa. Näe koko sukkapuikkojen valikoima täältä


Toivotan paljon onnea kaikkiin tuleviin töihisi ♥️

Lämpimin terveisin,

Josefine, Hobbii

Säästä 21%

Waves- virkkuukoukku - KnitPro

2 - 12 mm

Alkaen 3,10 €  Alkaen 3,90 €