TL YARN CRAFTS VALTAA BLOGIN – Ihailetko sinäkin Tonin (TL Yarn Crafts) kykyä yhdistää värejä harmonisiin väripalettiin, jotka heijastavat erilaisia tunnelmia ja teemoja? Silloin kannattaa lukea tämä julkaisu, missä Toni paljastaa viisi vinkkiään upeiden väriyhdistelmien luomiseen.


Tämän blogijulkaisun on kirjoittanut Toni Lipsey, virkkaussuunnittelija- ja opettaja sekä TL Yarn Craftsin luoja.


Väripaletin valitseminen tulevaan virkkausprojektiin voi olla hyvinkin jännittävää. Vaikka sinulla saattaa olla muutama suosikkiväri, joihin kallistut, nyt on hyvä hetki ajatella luovasti ja lisätä uusia värejä kokoelmaan.

Tässä blogikirjoituksessa jaan muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon harmonisten väripaletin rakentamisessa, sekä viisi parasta vinkkiäni täydellisten värien valitsemiseksi mihin tahansa projektiin.Happy Place tarjoaa kauniin ja rauhallisen värivalikoiman, josta löytyy myös pari yllättävää kirkasta väriä – Täydellinen syksyyn! Lue lisää Happy Place-langasta täältä.


Mikä On Väripaletti? 

Väripaletti on joukko värejä, joita käytetään virkkaus- tai neuleprojektissa. Mitä tahansa kahden tai useamman värin sarjaa voidaan kutsua paletiksi, mikä luo viimeistellyn työn tunnelman ja yleisilmeen.

Väripaletin luominen voi olla vaikeaa, koska värejä ja lankatyyppejä on niin paljon valittavana. Monet meistä ostavat lankaa verkosta, joten sitoutuminen lankaan tai värisarjaan ilman mahdollisuutta nähdä niitä henkilökohtaisesti voi olla hankalaa. Jos väripaletin luominen tuntuu erityisen hankalalta, kokeile työskennellä yksivärisillä väreillä, sillä niitä on helpompi yhdistellä keskenään.Mitä Ottaa Huomioon Väripaletin Valinnassa

Olen sellainen tekijä, joka tykkää heittäytyä suoraan projektiin. Mutta kärsivällisyys ja harkinta auttavat sinua valitsemaan sellaisen väripaletin, josta tulet pitämään. Jos olet vielä epävarma väreistä, harkitse näitä seikkoja ennen kuin sitoudut palettiin:


  • Rakenne: Rakenne vaikuttaa suuresti projektisi lopulliseen ulkonäköön ja tuntuun. Jos suunnittelet yhdistäväsi erilaisia rakenteita projektiin, harkitse yksiväristä väripalettia (jossa kaikki värit ovat samankaltaisia) saadaksesi aikaan hiotun ja tyylikkään ilmeen. Värien ja tekstuurien sekoittaminen antaa valmiille töille vapaamuotoisen tunnelman.Heittäydy tämän Berry-puseron pariin joka tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia leikkiä väreillä ja rakenteilla!


  • Värjäystekniikka: Nykyaikaiset langat voivat vaihdella yksivärisistä asteittain vaihtuviin, kirjaviin ja itse raidoittuviin - Kaikkien näiden välillä on kymmenittäin värjäystekniikoita. Tonaaliset tai yksiväriset värit ovat helpoimpia rakentaa väripaletiksi, sillä niissä on samat värit koko kerän ajan. Yhdistä kirjava kerä yhteensopivaan yksiväriseen saadaksesi luonnetta projektiisi.

  • Merkkien Sekoittaminen: Jos sinulla on vaikeuksia rakentaa täydellistä väripalettia yhden lankamerkin valikoimasta, harkitse eri merkkien käyttämistä. Käytä sivustoja kuten YarnSub.com sopivien korvausten löytämiseksi ja nähdäksesi, jos joku toinen merkki tarjoaa juuri sen täydellisen värin, jota etsit.


Vinkkejä Väripaletin Valintaan

Tarvitsetko edelleen apua väripalettien valitsemisessa? Minulla on sinulle ratkaisu! Tässä on viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua lähemmäs unelmiesi väripalettia:


  1. Tarkista vaatekaappisi ja sisustuksesi. Sinulla on todennäköisesti jo jokin väripaletti, johon yleensä kallistut. Vaatekaappini sisältää yhden suosikkipalettini, kun taas sisustan ja koristelen eri väripaletilla. Katso asuinalueitasi ja huomioi värit, joista pidät, sekä värit, joita puuttuu ja haluaisit käyttää.

  2. Pistä Pinterest-lisäyskierre pystyyn. Hauskuuta itseäsi luomalla Pinterest-taulu tulevaa projektiasi varten. Aloita lataamalla olemassa olevia elementtejä (katso yllä oleva vinkki 1), ja lisää sitten kaikkea muuta visuaalisesti miellyttävää. Älä rajoita itseäsi neuleisiin - lisää tauluun mitä vain pidät. Väri-inspiraatiota on monessa muodossa. Huomioi toistuvat värit ja teemat.

  3. Rajaa valinnat tunnelman perusteella. Jos sinulla on liikaa värejä valittavana etkä näe selvää suuntaa eteenpäin, pysähdy ja kysy itseltäsi: "Minkälaista tunnetta haluan kokea tämän kappaleen kanssa?" Tavoitteletko urheilullista tunnelmaa, jotain tyylikästä, leikkisää, hillittyä vai jotain aivan muuta? Selvitä valmiin työn tunnelma, minne se tulee ja miten yhdistät sen muihin vaatteisiin, jotta voit rajata potentiaalisia värejä.

  4. Kokeile väripaletin generaattoria. Väripaletin generaattorit, kuten Coolors, Pantone, Canva ja Color Hunt, ovat täynnä väri-inspiraatiota. Luo väripaletti kuvan perusteella, tutki suosittuja väripaletti-genrejä ja pidä hauskaa kehittämällä satunnaisia väripalettiyhdistelmiä. Tämä on yksi suosikkimenetelmistäni uusien lempivärien löytämiseksi.

  5. Rakenna se 1-2 pääväristä. Jos mikään muu ei toimi, kokeile varmaa väripalettimenetelmääni. Valitse 1-2 pääväriä, jotka haluat ehdottomasti mukaan projektiisi. Valitse sitten neutraali yhteensopiva väri. Seuraa sitä neutraalilla, jolla on korkea kontrasti. Ja siinä on väripalettisi! 


Kaipaatko inspiraatiota seuravaa projektiasi varten? Kokeile väripalettia jota käytin Checked Out-Viltissä, Tri Color-Tarjottimissa, tai Squish-Tyynyssä. Näe väripaletit alapuolelta.ILMAINEN: Lataa Checked Out-Viltin ohje täältä.ILMAINEN: Lataa Tri Color-Tarjottimien ohje täältä.ILMAINEN: Lataa Squish-Tyyny ohje täältä.


Kiitos, kun sallit minun keskustella langasta ja väreistä - Kahdesta suosikkiaiheestani! Toivottavasti tämä julkaisu korostaa, kuinka hauskaa väripaletin luomisen haaste voi olla. Pidä hauskaa, ole seikkailunhaluinen ja kokeile rohkeasti kaikkia värejä - Saatat yllättyä siitä, kuinka monipuolisia väripaletteja voit luoda.

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Toni Lipsey, jonka saatat tuntea paremmin nimellä TL Yarn Crafts. Toni on tunnettu virkkausohjeistaan jotka sopivat kaikentasoisille harrastajille. Hän jakaa innokkasti tietämystään ja suosikkituotteitaan blogissaan, YouTubessa ja Instagramissa. Äskettäin hän on yhteistyössä Hobbiin kanssa kehittänyt ihanan Happy Place-langan, joka koostuu 50% puuvillasta ja 50% villasta.


Tahdotko oppia tuntemaan Tonin paremmin? Lue haastattelumme hänen kanssaan täältä.