Kaupat pursuilevat sukkalankaa kaikissa mahdollisissa väreissä ja väriyhdistelmissä. Ihan ymmärrettävää - kukapa ei tykkäisi istua sohvalla lämpimät villasukat jalassa ja seuraava projekti puikoilla? Lanka valitaan tiukalla seulalla ja lempivärit löytyvät usein samasta kerästä - varsinainen neulojan unelma! Ei kun vain neulomaan. Ensimmäinen sukka on valmis, ja toisessakin ollaan jo kantapään kohdalla 🧦 Mutta mitä nyt? 

Perfektionistin painajainen alkaa. Toinen sukkahan on aivan eri näköinen kuin toinen! Värinvaihdot tapahtuvat eri kohdissa, joten toinen kantapää on sininen ja toinen vihreä. Tätä menoa kärjetkin kohta helottavat kahdessa eri värissä. Turhauttaa, suussa maistuu tappion karvas kalkki ja sukat lentävät laatikon pimeimpään nurkkaan, jotta niitä ei tarvitse katsella enää koskaan 😤


Nämä sievät sukat on neulottu ihanasta Dolce Sock yarn -sukkalangasta palmikkoneulesukkien ohjeella.

Voimmeko olla jotenkin avuksi?

Liukuvärjätty lanka on kaunista, mutta miten ihmeessä siitä saa neulottua täsmälleen samannäköiset sukat? Se ei välttämättä olekaan niin vaikeaa.

Neulominen pitää vain aloittaa samalla värillä 🌈

Siihen on kaksi tapaa:

  1. Aloita ensimmäisen sukan neulominen kerän alusta. Kun sukka on valmis, pura kerää sen verran, että aloitusväri tulee taas esiin. Aloita toisen sukan neulominen tällä samalla värillä.

  2. Pura kerää ennen ensimmäisen sukan aloittamista sen verran, että ensimmäinen värinvaihto tulee esiin. Aloita sukan neulominen tällä värillä. Pura kerää samalla tavalla ennen toisen sukan neulomista, jotta pystyt aloittamaan samalla värillä. Tämän tavan hyvä puoli on se, että värinvaihtojen tapahtuminen vähänkään eri kohdissa on lähes mahdotonta. Tuloksena on miltei täydellisen identtinen sukkapari.

Molemmilla tavoilla aloittaessa langan katkaiseminen on välttämätöntä, mutta se ei haittaa. Keri vain langanpää pieneksi keräksi ja säästä se myöhemmäksi. Voit käyttää sitä sukkien paikkaamiseen tai pienempiin töihin, eikä pätkääkään mene hukkaan.


Kuvan hauskat sukat on neulottu XL-kierresukkien ohjeella.

Mitä jos langassa on ärsyttävä solmu, joka sotkee värinvaihdon?

Solmuja ei valitettavasti voi täysin välttää, sillä ne syntyvät, kun lanka keritään kerälle. Neuleisiin ne eivät kuitenkaan kuulu! Lanka solmitaan usein löyhästi. Mikäli neulot solmun sukkaasi, se saattaa avautua jo ensimmäisessä pesussa ja jättää jälkeensä vain ammottavan reiän.

Älä kuitenkaan anna solmujen estää sinua neulomasta täydellisiä sukkia! 😉

Voit joko leikata solmun irti tai avata sen varovasti. Joudut todennäköisesti kerimään kerää hieman enemmän auki, jotta solmua edeltävä väri tulee esille. Neulominen voi jatkua ja lopputuloksesta tulee upea! Muista säilyttää irti leikkaamasi lanka - sille voi tulla vielä käyttöä.

Mukavia neulontahetkiä sukkien parissa! 🥰


Rakkain terveisin

Vanessa, Hobbii


Crasy Trio- sukkapuikot - addi

21 cm

Alkaen 20,90 €