Jos tahdot oppia neulomaan, on silmukoiden luomista hankala välttää. Onneksi se on todella helppoa. Etsi siis käteesi neulepuikot ja lankaa - Opi jokaisen neuleprojektin ensimmäinen vaihe.

Videovinkki! Klikkaa kohdasta “Asetukset” (pieni hammasratas videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammalla nopeudella.

Monet aloittavat luomalla lenkin ennen silmukoiden luomista. Se luo kuitenkin ikävän solmun, jonka voit välttää seuraamalla videon tekniikkaa. Lisäksi saat aikaan pyöristetyn ja tasaisen reunan.

Toimi näin

  1. Vasen käsi: Pitää lankaa peukalolla ja etusormella.
  2. Oikea käsi: Pujottaa neulepuikon langan ympärille jotta lanka on “ristissä” neulepuikkojen kanssa ja pidä tästä asennosta kiinni.
  3. Pujota puikko alakautta peukalolle muodostuvan lenkin läpi ja kiepauta se etusormella olevan langan yläpuolelta.
  4. Vie lanka takaisin samaa reittiä pitkin peukalolle muodostuvan lenkin läpi.
  5. Kiristä hennosti. Älä tee silmukoista liian tiukkoja.
  6. Toista kunnes olet luonut halutun määrän silmukoita.

Luo silmukat löysästi

Parin ensimmäisen kerroksen neulomisesta tulee helpompaa jos luot silmukat löysästi. Olet ehkä lukenut että voit tehdä silmukoista löysempiä luomalla ne kahdella neulepuikolla yhden sijaan. Tämä tekee itse asiassa silmukoista pidempiä ja sotkuisemman näköisiä.

Voit sen sijaan asettaa sormen edellisen silmukan ja luotavan silmukan väliin. Näin saat aikaan kauniita ja löysiä silmukoita.

Vinkki! Kun aloitat suuren projektin jossa on monia silmukoita, voi olla vaikeaa pysyä kärryillä niiden määrästä. Käytä silmukkamerkkejä silmukoiden laskemiseen siinä vaiheessa kun luot niitä. Aseta silmukkamerkki esim. joka 20. silmukan kohdalle. Silmukkamerkin voi asettaa puikolle tai suoraan silmukkaan.