Tervetuloa vaiheittaiseen virkattu joustinneule oppaaseemme! Olitpa aloittelija tai kokenut virkkaaja, tämä opetusohjelma auttaa sinua kasvattamaan taitojasi ja luomaan kauniita, joustinneuleisia malleja vain hetkessä.Jos et ole vielä oppinut virkkaamaan joustinneuletta, tämän tekniikan pitäisi ehdottomasti olla seuraavana listallasi! Virkattu joustinneule ei ole vain kaunis pintaneule, vaan se lisää myös joustavuutta virkkausprojekteihisi. Toisin sanoen virkattu joustinneule on täydellinen lisä, virkkasitpa myssyä, villapuseroa tai huivia.

Tässä vaiheittaisessa opetusohjelmassa autamme sinua hallitsemaan virkatun joustinneuleen teon. Lupaamme, että se on helpompaa, kuin miltä se näyttää! Tartu siis lankaan ja virkkuukoukkuun – ja valmistaudu laajentamaan taitojasi! 

Ennen kuin aloitamme tähän oppaaseen tutustumisen, selvitämme vain, miksi tämä tekniikka on todellinen seuraavan tason virkkaussilmukka ✨


Mikä on virkattu joustinneule?

Virkattu joustinneulesilmukka on monipuolinen ja ainutlaatuinen silmukkamalli, joka tunnetaan kyvystään luoda joustava ja uurteinen pinta, joten se on ihanteellinen valinta töille, jotka vaativat joustavaa rakennetta ja hyvää istuvuutta. Joustinneule sopii erityisen hyvin vaatekappaleiden kaulusten ja rannekkeiden virkkaamiseen, koska se tarjoaa sekä joustavuutta että mukavan istuvuuden.

Jos harkitset virkkausprojektia, joka vaatii joustavaa neuletta ja on kuviopintainen, kuten villapuseroita, myssyjä tai jopa mukavia sukkia, virkattu joustinneule on erinomainen vaihtoehto viimeistelyyn.


Virkatun joustinneuleen muuntelu

Virkattu joustinneule voidaan luoda erityyppisillä silmukoilla, mutta yleisimmin käytetty silmukka on kiinteä silmukka (joita virkkaamme myös tässä opetusohjelmassa).

Voit kuitenkin kokeilla myös muita silmukoita, kuten puolipylvästä, pylvästä tai silmukan etureunaan/takareunaan virkattavia silmukoita, saadaksesi aikaan erilaisia joustinneulepintoja. Olitpa aloittelija tai kokenut virkkaaja, joustinvirkkauksen oppiminen avaa mahdollisuuden lisätä tekstuuria ja ulottuvuutta luomuksiisi.


Joustinneuleen virkkausopas

Oletko valmis sukeltamaan joustinneulevirkkauksen maailmaan? Tulet ihastumaan joustavaan lopputulokseen!

Taitotaso: Vasta-alkaja.

Tarvikkeet: Lankaa ja virkkuukoukku!


Virkkaustekniikat, jotka sinun tulee hallita ensin

Joustinneule on hyvin yksinkertainen virkkaustekniikka. Ennen kuin aloitat tämän opetusohjelman läpikäynnin, varmista kuitenkin, että tunnet nämä perustekniikat:


Video-opas: Näin virkkaat joustinneulesilmukat

Alla olevassa videossa näytämme sinulle, kuinka tehdä Ivy Beanie myssyn ohjeessa käytetty, kiintein silmukoin virkattu joustinneule. Opit tämän mallineuleen hetkessä!
Videovinkki! Klikkaa kohdasta “Asetukset” (pieni hammasratas videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammalla nopeudella.


HUOM! Aloitamme videon luomalla 10 ketjusilmukka kokoa XS/S varten. Kokoa M/L varten virkkaa 11 ketjusilmukkaa.


Vaihe vaiheelta: Näin virkkaat joustinneuletta

  1. Aloita virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa ja käännä työ viimeisen ketjusilmukan kohdalle.
  2. Vie virkkuukoukku 9. ketjusilmukkaan ja virkkaa yksi kiinteä silmukka (ks).
  3. Jatka virkaten kiinteä silmukkaa kaikkiin seuraaviin ketjusilmukoihin (yhteensä 9).
  4. Kun pääset kerroksen loppuun, virkkaa 1 ketjusilmukka ja käännä työsi.
  5. Vie virkkuukoukku silmukan takareunan ali ja virkkaa ks.
  6. Jatka työskentelyä edestakaisin virkaten kiinteitä silmukoita vain silmukoiden takareunoihin. Jokainen kerros käännetään virkkaamalla 1 ketjusilmukka.

Jatka työskentelyä, kunnes työsi on halutun mittainen.


3 vinkkiä joustinneuleen virkkaamiseen

  1. Harjoittele virkkaustiheyden hallintaa: Tasaisen virkkaustiheyden ylläpitäminen koko työn ajan varmistaa, että joustinneuleet näyttävät siisteiltä ja tasaisilta.
  2. Kokeile erilaisia silmukkayhdistelmiä: Vaikka kiinteät silmukat ovat yleisimmät silmukat joustinneuleessa, voit myös kokeilla muita silmukoita, kuten puolipylväitä tai virkkaamista vain silmukoiden etu- tai takareunoihin aikaansaadaksesi erinäköisiä joustinneuleita.
  3. Käytä oikeankokoista virkkuukoukkua: Langan vyötteessä suositeltu virkkuukoukku koko auttaa sinua saavuttamaan oikean virkkaustiheyden ja varmistaa, että joustinneuleessasi on tarpeeksi joustoa.

Se on näin yksinkertaista! Nyt olet valmis lisäämään tyylikkäitä ja joustavia joustinneuleita projekteihisi. Iloisia virkkaushetkiä!