Aloitamme ohjeen ensimmäisestä osasta jossa ohjaan sinua videoiden sekä kattavien selostusten avulla. Saat myös vinkkejä jotka ovat sinulle hyödyllisiä tulevaisuudessa - Olit sitten vasta-alkaja tai virkkaustaituri.

On ihanaa että tahdot heittäytyä virkkauksen laajaan maailmaan Hobbiin mukavan virkkauskoulun kanssa! Odotan innolla että voin opastaa sinua rauhallisesti luomaan klassisen leipäkorin Ribbon-kangaslangalla.

Ennen kuin heittäydyt korin virkkaamiseen, meidän tulee antaa pari vinkkiä joita tulet varmasti arvostamaan tulevissa virkkausprojekteissasi.

Koetilkku

Kun heittäydyt uuden projektin pariin, voi olla hyvä idea aloittaa tekemällä koetilkku.

Koetilkku luodaan sen varmistamiseksi, että virkkaustiheys vastaa ohjeessa annettua tiheyttä. Se on tärkeää, sillä virkkaustiheys määrää onko valmis projekti liian pieni tai liian suuri - Puhumattakaan siitä että projektin koko vastaa varaamasi langan määrää.

On erityisen tärkeää luoda koetilkku jos luot vaatteita tai jotain muuta jonka on oltava tietyn kokoinen. Kaikki projektit eivät vaadi koetilkkua, kuten tämä kori. Sinun tulee kuitenkin huomioida että korista tulee tarpeeksi tukeva, että se pysyy muodossaan eikä lahoa liian löysien silmukoiden takia.

Jos sinusta korin silmukoista tulee liian tiukkoja 5 mm virkkuukoukulla, voit vaihtaa koukun kokoa suurempaan. Näin korista tulee hieman löysempi. Huomioi kuitenkin ettei korista tule liian löysää. Korista tulee parhaimman näköinen ja kaikista käytännöllisin jos se virkataan niin tiukasti kuin mahdollista.

Muista venytellä

Ribbon on kangaslankaa jota voi olla vaikea virkata. Jos muistat pitää taukoja silloin tällöin, se onnistuu kyllä - Sinun täytyy kuitenkin hakea juotavaa ja silittää lemmikkejä hyvin väliajoin. Voit lisäksi tehdä erilaisia venytyksiä jos tuntuu että lihaksesi ovat jumissa.

Nämä neljä harjoitusta ovat erityisen hyviä virkkaajille:

 1. Tuo yksi käsivarsi eteen ja käännä rannettasi niin että sormet osoittavat kattoon. Tuo toinen käsivarsi eteen, pidä käsillä sormista kiinni ja venytä kevyesti taakse.

 2. Tuo käsivarsi eteen ja taita rannetta alaspäin niin että sormet osoittavat lattiaan. Tuo käsi sormien päälle ja venytä kevyesti taakse.

 3. Laita kädet nyrkkiin ja kääntele ranteita ensiksi yhteen suuntaan ja sen jälkeen toiseen suuntaan.

 4. Vie käsivarret selän taakse, laita kädet ristiin nojaa eteen ja venytä käsivarsia ylöspäin.

Hieman virkkuukoukun käden asennosta

On olemassa oikeastaan kaksi eri tapaa pitää virkkuukoukkua kädessä. Yksi on veitsiasento ja toinen on kynäasento. Monessa tapauksessa molemmat koukun asennot ovat yhtä hyviä ja jokainen valitsee itselleen miellyttävämmän tavan.

Tässä näet kuinka pidät virkkuukoukkua veitsiasennossa (vasemmalla) ja kynäasennossa (oikealla).

VINKKI! Erityisesti Ribbon-langalla työskennellessä on hyvä idea käyttää koko käsivartta, eikä vain kättä ja rannetta. Tässä tilanteessa voi olla helpompaa käyttää veitsiasentoa. Se ei väsytä kättä yhtä paljon, jonka vuoksi tarvitset vähemmän taukoja, joka tarkoittaa enemmän aikaa virkkaukseen!

Aloitetaan ohjeen työstö

Heittäydytään luomaan kori! Opastamme sinut ohjeen läpi parhaimmalla tavalla jotta lopuksi sinulla on kaunis kori joka tuottaa sinulle iloa. Aloitetaan käymällä läpi kuinka luot pohjan.

Aloitetaan!

Tässä osassa käytämme seuraavia tekniikoita

 • Magic ring-aloitussilmukka (lyhennetään mr)

 • Kiinteä silmukka (lyhennetään ks)

 • Silmukan takareuna (lyhennetään tr)

Pohja

Käymme läpi pienen korin ohjeen, mutta työstötapa on sama suuren korin kohdalla. Suuressa korissa on vain enemmän kerroksia kuin pienessä korissa.

Aloitamme luomalla magic ring-aloitussilmukan ja virkkaamalla 1. Kerroksen siihen. 1. Kerroksen selitys löytyy alempaa.

Katsi alapuolen video ja opi luomaan magic ring-aloitussilmukka:


Videovinkki! Klikkaa “Asetukset” (pieni hammaspyörä videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää videon nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammin.

Lue lisää magic ring-aloitussilmukasta täältä.

HUOM! Videolla magic ring-aloitussilmukkaan virkataan 6 kiinteää silmukkaa. Sinun tulee virkata se määrä silmukoita joka on annettu 1. kerroksessa.

VINKKI: Magic ring-aloitussilmukka voi olla haastava vasta-alkajalle, mutta se ja monet muut paranevat harjoituksella! Tulet varmasti hyötymään tästä tekniikasta myöhemmissä töissäsi ;-)

Jos se ei vain onnistu, voit sen sijaan luoda 4 ketjusilmukkaa jotka kokoat ympyräksi piilosilmukalla (paina ‘piilosilmukkaa’ ja näe kuinka se tehdään). Tämän jälkeen virkkaa kerros 1 ketjusilmukoiden ympyrään magic ring-aloitussilmukan sijaan.

Kerros 1 (virkataan magic ring-aloitussilmukkaan)

 • Virkkaa 8 kiinteää silmukkaa

Näin luot kiinteän silmukan:


Voit lukea lisää kiinteistä silmukoista täältä.

VINKKI: Aseta silmukkamerkki ensimmäiseen silmukkaan (ensimmäiseen kiinteään silmukkaan jonka virkkaat magic ring-aloitussilmukkaan), jotta on helpompi nähdä missä kohtaa kerrosta olet.

Noin! Nyt olet virkannut korisi ensimmäisen kerroksen. Tästä lähtien silmukat virkataan edelliseen kerrokseen magic ring-aloitussilmukan sijaan.

Kerros 2

 • Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan. Tätä kutsutaan lisäykseksi. Katso videot alapuolelta.

 • Sinulla on kerroksellasi nyt 16 silmukkaa. Opi laskemaan silmukoita alapuolen videolta. 

Näin teet lisäyksen kiinteillä silmukoilla:


Näin lasket silmukoita:

Kerros 3

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan silmukkaan.

 • Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan.

Toista edelliset kaksi vaihetta koko kerroksen pituudelta. Sinulla on nyt kerroksellasi 24 silmukkaa.

Kerros 4

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan 2 silmukkaan.

 • Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan.

Toista kaksi edellistä vaihetta koko kerroksen ajan. Sinulla on nyt kerroksellasi 32 silmukkaa.

Jee! Nyt olet virkannut ensimmäiset neljä kerrosta ja olet aloittanut ensimmäisen leipäkorisi. Se on rankkaa mutta ihanaa työtä, joten kenties kaipaat pientä taukoa? Kaada itsellesi juotavaa, tee venytyksiä ja muista antaa itsellesi ylävitonen.

Kerros 5

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan 3 silmukkaan.

 • Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan.

Toista kaksi edellistä vaihetta koko kerroksen ajan. Sinulla on nyt kerroksellasi 40 silmukkaa.

Kerros 6

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan 4 silmukkaan.

 • Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan.

Toista kaksi edellistä vaihetta koko kerroksen ajan. Sinulla on nyt kerroksellasi 48 silmukkaa.

Kerros 7

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan 5 silmukkaan.

 • Virkkaa 2 kiinteä silmukkaa seuraavaan silmukkaan.

Toista yllä olevat kaksi vaihetta 7 kertaa.

 • Virkkaa 1 kiinteä silmukka seuraavaan 6 silmukkaan.

Kerroksellasi on nyt 55 silmukkaa.

On tärkeää että sinulla on pariton määrä silmukoita, ennen kuin jatkat korin reunojen virkkausta. Se vaikuttaa virkkaamaasi kuvioon.

Nyt pohja on valmis. Mielestämme ansaitset tauon. Olet jo puolivälissä! 

Jos kaipaat lisää työstettävää ja luoda suuren korin samantien, virkkaa 7. Kerros normaalisti. Tämän jälkeen kertaa kerrokset 2-4, kunnes saavut 10. Kerrokselle. Kerroksella 10 seuraat 7. Kerroksen ohjeita, jätä 8 silmukkaa lisäysten väliin. Viimeiseksi luo 1 kiinteä silmukka viimeiseen 9 silmukkaan.

Hyppää osaan 2 >>