Tahdot siis kirjoittaa ensimmäisen ohjeesi… Mutta et tiedä mistä aloittaa! Ja se on aivan ymmärrettävää. Sinun täytyy ensimmäiseksi kuulla, että se ei ole yhtään niin vaikeaa, miltä se saattaa kuulostaa tai tuntua.

Suurin osa ohjesuunnittelijoista aloittaa kirjoittamalla ylös hupsulta ja merkityksettömältä kuulostavat vaiheet ja PAM! 100 myytyä ohjetta.


Jos suunnittelet kaikenlaista, josta ihmiset ovat kiinnostuneita, olet aivan valmis luomaan ja myymään ohjeen: Sinun tulee vain laittaa kynä heilumaan ja kirjoittaa se ylös (tai laittaa näpit sauhuamaan näppäimistön äärellä)! 

Vaikka et suunnittelisi ohjeesi myymistä, voi olla hyödyllistä säilyttää ohjeesi pysyvämmässä paikassa, jotta voit vierailla niiden parissa kerta toisensa jälkeen. 

Hypätään nyt rohkeasti luomaan ensimmäinen ohjeesi!

Mitä sinun tulisi sisällyttää ohjeeseen

Hyvä ensiaskel oman ohjeen kirjoittamiseen on kurkistaminen toiseen ohjeeseen. Hobbii tarjoaa ilmaisia ohjeita joita voit katsoa omaa hahmotelmaa varten.


Vasemmalta oikealle 👆 Kawaii Tuttinauhat, Sheepy-Pusero, Estelle-Laukku, Siskokset Ada ja Kat Halloween-asuissa ja Pixie-Hartiahuivi. Kaikki näistä ovat ladattavissa ilmaisiksi nettisivuillamme.


Voi olla myös hyvä idea katsoa suosikkiohjettasi ja kysyä itseltäsi, “miksi rakastan tätä niin paljon? Mikä teki siitä helpon työskennellä? Mitä toivoisin muiden ohjeiden tekevän samalla tavalla, kuin tämä?” 

Yleisesti, nämä ovat perusasioita, joita suosittelen lisäämään ohjeeseen. 


  • Tarvikkeet — Mitä ohjeen lukija tarvitsee ohjeen toteuttamista varten? Minkä langan? Joitain tarvikkeita? Mikä on virkkuukoukun tai neulepuikkojen koko?
  • Tiheys — Vaikka et koskaan itse kiinnittäisi siihen huomiota, lukijasi hyötyvät rauhoittavasta tiedosta, että työ on matkalla oikeaan suuntaan! Usein se on 4”x4” tulos.


Lue lisätietoa tiheydestä täältä


  • Muistiinpanot — Kaikki pieni nippelitieto; Kuinka kerrokset toistuvat? Lasketaanko ketjusilmukat silmukoksi virkkausohjeessasi? Mikä on ohjeen vaikeustaso?
  • Lyhenteet — Kun luot virkkausohjetta, käytätkö yhdysvaltalaisia vai brittiläisiä termejä? Onko sinulla erityisiä lyhenteitä eri silmukoille tai tekniikoille? Auta lukijoitasi tässä kohtaa.
  • Ohje — Tämä on ilmiselvä kohta! Kuinka luot ohjeen? KIrjoita ohjeesi osina niin, että se on mahdollisimman helposti luettava. Joskus suunnittelijat lisäävät pieniä huomioita hieman vaikeampiin kohtiin, jotta ohje olisi selkeämpi!
  • Kuvat — Kuvien lisääminen on erittäin voimakas keino houkutella erityisesti aloittelijoita ohjeesi pariin. Kuvat auttavat lukijaa huomaamaan, ovatko he oikeilla jäljillä, vai onko jokin mennyt todella pieleen. Kuvat voivat myös auttaa yrittäessäsi selittää hieman monimutkaisempaa asiaa - Kuvat sanovat enemmän kuin tuhat sanaa.
  • Tavat ottaa yhteyttä — Älä unohda auttaa asiakkaitasi ottamaan sinuun yhteyttä! Joskus asiakas ei aivan ymmärrä ohjettasi ja tarvitsee hieman ylimääräistä apua. Kerro ohjeessa sähköpostiosoitteesi, Instagram-tilisi, tai Etsy-linkkisi — mistä asiakkaat saavat sinut parhaiten kiinni.


Kuinka luoda ammattimainen ohje

Hyvän ja upean ohjeen ero tulee esiin tavassa, kuinka teet lukijoidesi elämästä helpompaa! 

Yleinen tapa parantaa ohjetta on varmistaa, että ohje on sekä kaunis, että helppolukuinen. Voit lisätä kansikuvan tai pienen tekstin, miksi ohje on alunperin luotu. Voit myös nähdä vaivaa tuomaan ohjeesi aivan uudelle tasolle. Tässä on muutamia esimerkkejä: 

Pidä kuvat yhdellä sivulla

Monet asiakkaat tulostavat ohjeita. Kuvien sisällyttäminen yhdelle sivulle (Kirjoittaen kuvatekstin, mitä kerrosta ne kuvaavat) auttaa pitämään ohjeen tulostusystävällisenä. Tätä asiakkaat tulevat todella arvostamaan.

Teetä käännöksiä

Tämä on jotain, jossa minulla on itselläni paranneltavaa! Käännösten tekeminen voi auttaa sinua nostamaan ohjeesi kansainväliselle tasolle ja ilahduttamaan erikielisiä asiakkaita. Joitakin suosittuja kieliä, joista aloittaa, ovat englanti, ranska, hollanti, tanska, saksa ja espanja. Käännettäviä kieliä on monia, mutta näistä on hyvä aloittaa!

Sisällytä linkkejä

Kuvailetko erityistä silmukkatekniikkaa? Linkkaa video! Tahdotko asiakkaiden ottavan sinuun yhteyttä? Linkki Instagramiin! Käyttämällä linkkejä ohjeessasi luot positiivisen asiakaskokemuksen, ja autat heitä tarpeiden mukaan. Jos olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa, tämä on hyvä tapa nostaa seuraajien määrää.

Luo ohjevideoita

Käytit sitten alustanasi YouTubea tai Instagramia, videot saavat asiakkaat palaamaan niiden pariin uudelleen ja uudelleen! Kun työstät ohjetta aloittelijoille, tämä voi kehittää brändiuskollisuuttasi, sillä ohjevideot ovat ensimmäisten oppimiskuukausien aikana niin hyödyllisiä, sillä ne tarjoavat auttavan käden tueksi!


Kuinka aloitat ohjeidesi myymisen

Nyt kun olet kirjoittanut ensimmäisen ohjeesi, voit miettiä niiden myymistä. Aloittaminen ei ole niin hankalaa kuin voisit luulla! Tässä on vain kaksi askelta: 

Valitse myyntipaikka

Internetissä on monia toreja, joilla voit myydä ohjeitasi. Ravelry ja Etsy ovat kaksi suosituinta alustaa. Voit myös luoda oman verkkokauppasi (joskus tämä on parempi, sillä käteen jäävä myyntiosuutesi on näin korkeampi). 

On tyypillistä tällä alalla käyttää joko Etsy- tai Ravelry-alustaa. Ne ovat hyviä myyntipaikkoja, joissa saat ohjeillesi näkyvyyttä. Ne eivät kuitenkaan ole kaikkein helpompia alustoja siinä mielessä, kuinka alustat kohtelevat myyjiä. Ole kärsivällinen! On myös tärkeää selventää, että myyt ohjetta, etkä fyysistä tuotetta. 

Tuo näkyvyyttä ohjeellesi

Tahdotko asiakkaidesi löytävän sinut? Voi olla hyvä idea luoda Instagram, Pinterest tai TikTok. Lisäksi, voit luoda oman verkkosivusi, jotta saat näkyvyyttä hakukoneiden kautta.


Voit kurkistaa Hobbiin Pinterest-profiilin täältä ja Of Books & Hooks-profiilin täältä.


Tänä päivänä Instagram-kelat tai TikTok-videot ovat erittäin suosittuja tapoja myydä tuotettasi.  Voit myös käyttää YouTubea, ottaa kuvia Instagramiin tai pitää blogia tapanasi myydä tuotteitasi.

Hankalin vaihe on ensimmäinen askel!

Toivon että pidit tätä artikkelia hyödyllisenä. Muista, että vaikein askel ikinä on se ensimmäinen. Sen jälkeen palaset tuppaavat loksahtavan paikoilleen. Ota minuun yhteyttä Instagramissa @ofbooksandhooks jos tarvitset minkäänlaista tukea. 


Madeline @ofbooksandhooks on käsityöläinen, joka rakastaa yhdistää kaksi intohimoaan: virkkaaminen ja kirjat! Voit nähdä hänen viimeisimmät työnsä Instagramissa, ja löytää ohjeet Etsy-sivun kautta


 

SÄÄSTÄ 21%

Waves- virkkuukoukku - KnitPro

2 - 12 mm

Alkaen 3,10 €  Alkaen 3,90 €
SÄÄSTÄ 30%

Ultimate Lankalaukku - Hobbii

51,00 €  73,00 €