Pylvässilmukat ovat yksi virkkauksen perustekniikoita. Opastamme sinua virkkaamaan tämän yksinkertaisen silmukan kuvien ja videoiden avulla.

Videovinkki! Klikkaa “Asetukset” (pieni hammaspyörä videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää videon nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammin.

Pylvässilmukat antavat työhösi hyvää rakennetta ja taipuisuutta ja siksi tekniikkaa käytetään kaikenlaisissa projekteissa - Puseroista viltteihin ja hatuista laukkuihin.

Onneksi pylvässilmukat eivät ole ollenkaan hankalia. Pylvässilmukat ovat pohjimmiltaan kiinteitä silmukoita joihin on lisätty pari ylimääräistä virkkuukoukun kääntöä.

Pylvässilmukat lyhennetään kirjaimella p.

Oletko löytänyt englanninkielisen ohjeen jota tahdot seurata? Sitten sinun tulee huomioida eroavaisuudet yhdysvaltalaisissa ja brittiläisissä termeissä. Yhdysvalloissa termi pylvässilmukalle on ‘Double Crochet’ (dc), kun taas britit kutsuvat sitä nimellä ‘Treble Crochet’ (tr).

Näin virkkaat pylvässilmukan

  1. Tee langankierto.
  2. Vie koukku koukulta katsottuna seuraavaan silmukkaan.
  3. Tee langankierto ja tuo lanka silmukan läpi.
  4. Nyt sinulla on kolme lenkkiä koukulla.
  5. Tee langankierto ja vedä lanka koukulla olevan kahden silmukan läpi. Nyt sinulla on kaksi silmukkaa koukulla.
  6. Tee langankierto uudelleen ja vedä lanka kahden koukulla olevan silmukan läpi niin että sinulla on yksi silmukka jäljellä.

Jee! Olet virkannut pylvässilmukan!


Pylvässilmukka näyttää tältä