TL YARN CRAFTS VALTAA BLOGIN – Clawfoot Stitch on helppo tekniikka, jonka kuka tahansa voi oppia hallitsemaan. Tässä blogijulkaisussa Toni Lipsey opastaa sinua kokeilemaan tätä tekniikkaa, jota käytetään On The Go-laukun ohjeessa.


Tämän blogijulkaisun on kirjoittanut Toni Lipsey, virkkaussuunnittelija- ja opettaja sekä TL Yarn Craftsin luoja.


Jos etsit yksinkertaista virkkaustekniikkaa, joka tekee suuren vaikutuksen, niin Clawfoot-tekniikka on sinulle! Se on puhvisilmukan variaatio, joka on helppo aloittelijoille ja sopii käytettäväksi lähes missä tahansa virkkausprojektissa.

Tässä blogikirjoituksessa jaan tarkasti, miten virkkaat Clawfoot-tekniikkalla. Yllätyt siitä, kuinka helppoa se on!


Mikä On Clawfoot Stitch?

Clawfoot Stitch on muunnos puolipylväistä koostuvasta puhvisilmukasta. Kolme silmukkaa työstetään yhdessä luomaan haarautuva silmukka, jolla on hyvin ainutlaatuinen ilme ja rakenne.

Vasta-alkajat, jotka vasta opettelevat virkkausta, arvostavat Clawfoot-tekniikan tarjoamaa haastetta. Pidä tiheys löysänä harjoitellessasi varmistaaksesi, että voit vetää koukkusi silmukoiden läpi.


Virkkaustekniikat Jotka On Hyvä Tietää

Clawfoot-tekniikka on helppo oppia. Ennen kuin voit oppia tämän silmukan, sinun tulee hallita muutama perustekniikka:

 • Langankierto: Vie lanka koukun yläpuolelle ja alas etupuolelle, luoden lenkin koukun ympärille.
 • Koukkaa Lanka: Työnnä koukku merkittyyn silmukkaan, käännä lanka koukun ympäri ja vedä koukku sitten ulos silmukasta, varmistaen että saat langankierron lenkin mukaan. Pidä kaikki lenkit koukussa, kunnes toisin neuvotaan.
 • Ketjusilmukka: Tee langankierto, vedä koukku lenkin läpi luodaksesi ketjun.


Värinvaihdo Clawfoot-Tekniikalla

Rakastan leikkiä väreillä käyttäen Clawfoot-tekniikkaa. Jos suunnittelet raidoittamista, tee kerrokset 1-2 samalla värillä ennen kuin vaihdat väriä. Tämä varmistaa, että koko kuvion toisto on samassa värissä ja luo tasaisen siirtymän seuraavaan väriin.

Tässä on helppo tapa vaihtaa väriä kerroksen 2 toiston lopussa: Luo viimeinen kiinteä silmukka, kunnes koukulla on jäljellä 2 lenkkiä. Pudota tällöin käytössä oleva väri, käännä uusi väri koukun ympärille. Vedä koukku koukulla olevan viimeisen 2 lenkin läpi, jotta saat silmukan ja värinvaihdon valmiiksi. Jatka uudella värillä.


ILMAINEN OHJE: Oletko myös rakastunut Clawfoot-tekniikkaan? Silloin On The Go-laukku on ehdottomasti sinulle. Löydä ohje täältä.


Clawfoot Stitch-Ohje

Oletko valmis ottamaan Clawfoot-tekniikan haltuun? Ole varovainen - tämä silmukka on koukuttava ja kaunis!

Taitotaso: Edistynyt aloittelija

Aloitusketju: Mikä tahansa kahdella kerrottava määrä

Tarvikkeet: Lankaa, virkkuukoukku, silmukkamerkkejä (vaihtoehtoinen), sakset, parsinneula

Lyhenteet

 • Kjs = ketjusilmukka
 • P = pylväs
 • Kav = kavennus
 • 3 ½p yht = virkkaa 3 puolipylvästä yhteen
 • ks = kiinteä silmukka
 • lk = langankierto

Huom:

 • 4 kjs kerroksen alussa lasketaan p + 1 kjs
 • Erityissilmukka - Virkkaa 3 Puolipylvästä Yhteen (3 ½p yht): Tee lk, koukkaa lanka edellisen kavennuksen viimeisestä silmukasta, (lk, koukkaa seuraavan silmukan lanka) 2 kertaa, lk, vedä lanka 6 lenkin läpi, lk, vedä lanka jäljellä olevien 2 lenkin läpi. Niiiin kaunista! 😍Clawfoot-Ohje

Luo parillinen määrä ketjusilmukoita. 

ALOITUSKERROS: Luo ks koukulla olevaan 2. Ketjusilmukkaan ja koko kerroksen pituudelta, käänny. 

KERROS 1: 4 kjs, jätä väliin ketjusilmukan alaosassa oleva silmukka, (lk, koukkaa lanka seuraavasta silmukasta) 3 kertaa, lk, vedä lanka 6 lenkin läpi, lk, vedä lanka jäljellä olevien 2 lenkin läpi, 1 kjs, (3 ½p yht, 1 kjs) koko kerroksen pituudelta viimeiseen silmukkaan asti, luo p viimeiseen silmukkaan, käänny. 

KERROS 2: 1 kjs, luo ks ensimmäiseen silmukkaan, luo ks jokaiseen 1-ketjukaareen koko kerroksen pituudelta käännösketjuun asti, luo ks käännösketjuun, luo ks käännösketjun 3. Ketjusilmukkaan, käänny. 

Toista kerrokset 1-2 kunnes työ on halutun pituinen. Päättele lanka ja päättele kaikki langanpäät. Harkitse valmiin työsi höyrytyspingotusta varmistaaksesi että Clawfoot-silmukka laskeutuu kauniisti ja silmukan muoto tulee kauniisti esiin.
Kiitos, kun liityit mukaani kokeilemaan Clawfoot-silmukan tekoa! Käytä tätä tekniikaa tehdessäsi uuden On The Go-laukun ohjetta, joka on suunniteltu eksklusiivisesti TL Yarn Crafts x Hobbiin Happy Place-langalle. Näe kaikki yksityiskohdat ja lataa ilmainen ohje täältä


Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Toni Lipsey, jonka saatat tuntea paremmin nimellä TL Yarn Crafts. Toni on tunnettu virkkausohjeistaan jotka sopivat kaikentasoisille harrastajille. Hän jakaa innokkasti tietämystään ja suosikkituotteitaan blogissaan, YouTubessa ja Instagramissa. Äskettäin hän on yhteistyössä Hobbiin kanssa kehittänyt ihanan Happy Place-langan, joka koostuu 50% puuvillasta ja 50% villasta.


Tahdotko oppia tuntemaan Tonin paremmin? Lue haastattelumme hänen kanssaan täältä.