TL YARN CRAFTS TAKEOVER – On aika viedä virkkausprojektisi seuraavalle tasolle helpon, Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka -mallineuleen avulla. Nojaa rennosti taaksepäin ja anna Toni Lipseyn näyttää, kuinka virkata tämä langantähdeystävällinen mallineule!


Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Toni Lipsey, virkkausmallien suunnittelija ja TL Yarn Craftsin kouluttaja.


Haluatko päivittää virkatun Linnunsilmä-silmukka mallineuleesi? Yritäpä tehdä se lisäämällä värejä - tarkalleen ottaen kolme väriä. Opi tekemään Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka ja vie virkkausprojektisi yksinkertaisuudesta kauneuteen.

Tässä blogikirjoituksessa kerron tarkalleen, miten Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka virkkaus tehdään. Kerää kaikki kerien loput ja muut jämälangat - on aika käyttää ne loppuun! 


Mikä on Linnunsilmä-silmukka (Linen Stitch)?

Linnunsilmä-silmukka on todella suosittu, virkattu mallineule. Monet aloittelevat virkkaajatkin pitävät siitä, sillä siinä täytyy osata vain, miten virkata ketjusilmukoita ja kiinteitä silmukoita. 

Harkitse Linnunsilmä-silmukoita seuraavaan projektiisi, mikäli haluat hienostuneen silmukkakuvion, joka on silti helppo toteuttaa. Linnunsilmä-silmukka virkkauspinta näyttää yllättävän paljon samalta kuin neulonta, tarjoten sinulle samaa tehoa, ilman että sinun täytyy oppia mitään kokonaan uutta käsityötekniikka.


Virkkaustekniikat, jotka ensin on osattava 

Kolmivärinen Linnunsilmä silmukka on hyvin yksinkertainen ja luo upean vaikutelman. On olemassa muutamia perustekniikoita, jotka sinun on ensin opittava sisäistääksesi tämän mallineuleen:

 • Langankierto koukulle: Tuo lanka koukun yläosan yli ja alas koukun edestä, niin että lanka muodostaa renkaan koukun ympärille. 
 • Ketjusilmukka: Langankierto koukulle, vedä lanka lenkin läpi aikaansaadaksesi ketjusilmukan. Kiinteä silmukka: Vie koukku osoitetun silmukan tai kaaren ali, langankierto koukulle, vedä lenkki silmukan läpi, l
 • angankierto koukulle, vedä lenkki kummankin koukulla olevan lenkin läpi. 


Värinvaihto Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka -tekniikalla

Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka -tekniikan taika on siinä, miten väriä vaihdetaan. Väri vaihdetaan joka kerroksen lopussa, mutta ÄLÄ päätä mitään värejä, kun vielä virkkaat. Lopulta sinulla on kolme väriä liitettynä projektiisi samanaikaisesti. Kun vaihdat väriä, jätä vanha väri odottamaan ja poimi uusi väri, joka odottaa muutama kerros alempana. Tämän tekniikan avulla voit vaihtaa väriä usein ilman, että sinulla on sadoittain päätettäviä langanpäitä. 

Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka aikaansaa kelluvia silmukoita työn reunaan. Hallitse niitä lisäämällä projektiin 1 krs:n reunus. Muista kiinnittää kelluvat silmukat reunukseesi saumattoman ilmeen aikaansaamiseksi. Opi tekemään se alla olevaa opetusvideota katsomalla  


VELOITUKSETTA: Haluaisitko kokeilla Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka virkkausmallia? Saat ohjeen tähän suloiseen malliin suoraan tästä.


Virkkaa Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka -opetusvideo

Oletko valmis aloittamaan Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka -tekniikan opettelun? Tulet rakastumaan tähän rytmikkääseen ja koukuttavaan mallikertaan aivan kuten minäkin!

Taitotaso: Edistynyt aloittelija

Aloitusketjusilmukkaketju: mikä tahansa pariton määrä ketjusilmukoita

Tarvikkeet: Lankaa, virkkuukoukku, silmukkamerkkejä (valinnaisesti), sakset, kanavaneula

Lyhenteet

 • kjs = ketjusilmukka
 • ks = kiinteä silmukka
 • hy = hyppää yli
 • kjs-kaari = ketjusilmukkakaari
 • s = silmukka

HUOM! 

 • Väreistä käytetään kirjaimia A, B, ja C koko ohjeen ajan.
 • 2 kjs krs:n alussa lasketaan kiinteäksi silmukaksi + 1 ketjusilmukaksi.
 • ÄLÄ PÄÄTÄ mitään värejä, ennen kuin niin neuvotaan. Värinvaihdokset ovat Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka mallineuleen todellista taikaa!
Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka virkkausmalli

Virkkaa värillä A, pariton määrä ketjusilmukoita. 

1. KRS: Ks 3. kjs:aan koukusta lukien, (1 kjs, hy 1 s, ks seur kjs:aan) koko krs, vaihtaen työhön värin B viimeisessä silmukassa, käännä. Jätä väri A odottamaan, mutta älä katkaise lankaa.

2. KRS: 2 kjs, ks seur 1 kjs-kaareen, (1 kjs, ks seur kjs-kaareen) koko krs, virkaten viimeinen ks 2 kjs-kaaren aloitukseen ja vaihtaen väriin C, käännä. Jätä lanka B odottamaan, mutta älä katkaise lankaa. 

3. KRS: Toista 2. krs, vaihtaen väriin A krs:n lopussa. Jätä väri C odottamaan, mutta älä katkaise lankaa. 

Jatka mallineuletta, toistaen 2. krs:ta ja vaihtaen väriä krs:n lopussa. Kun työ on valmis, päätä ne langat, joilla et enää virkkaa ja jatka viimeisen krs:n värillä. Tämä väri on työsi reunus. 

REUNUS: Kierrä työskennelläksesi pitkin kerroksien loppuja. 2 kjs, ks samaan tilaan kuin viimeisen krs:n viimeinen silmukka. (1 kjs, hy seur krs, ks seur krs:n loppuun) seur kulmaan asti, virkaten kelluvien silmukoiden yli. 2 kjs, ks samaan s:aan. Kierrä työtä virkataksesi pitkin peitteen alareunaa.

(1 kjs, hy kjs-kaari, ks seur ks:n pohjaan) seur kulmaan asti. 2 kjs, ks samaan s:aan. Kierrä työtä virkataksesi työn sivua pitkin.

(1 kjs, hy seur krs, ks seur krs:n loppuun) seur kulmaan asti, virkaten kelluvien silmukoiden yli. 2 kjs, ps krs:n ensimmäiseen ks:aan. Päätä.Kolmiväriset tarjottimet ovat täydellinen lahja!


Kiitos, että liityit kokeilemaan kanssani Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka mallineuletta! Käytä tätä mallineuletta, kun teet Kolmivärinen Linnunsilmä-silmukka tarjotinta, uutta mallia, joka on suunniteltu yksinomaan TLYC:lle ja Hobbii's Happy Place -langalle. Hanki kaikki tarvittava ja lataa ilmainen ohje täältä.
Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Toni Lipsey, jonka saatat tuntea paremmin nimellä TL Yarn Crafts. Toni on tunnettu virkkausohjeistaan jotka sopivat kaikentasoisille harrastajille. Hän jakaa innokkasti tietämystään ja suosikkituotteitaan blogissaan, YouTubessa ja Instagramissa. Äskettäin hän on yhteistyössä Hobbiin kanssa kehittänyt ihanan Happy Place-langan, joka koostuu 50% puuvillasta ja 50% villasta.

Tahdotko oppia tuntemaan Tonin paremmin? Lue haastattelumme hänen kanssaan täältä.