Kirjoittanut Madeline - @ofbooksandhooks

Kun opettelin itse virkkaamaan, olin aivan innoissani kaikista niistä mahdollisuuksista luoda vaatteita, jotka ovat räätälöity vartalolleni. Eräs suosikkiasiani asusteita ja vaatteita luodessani on se, että tiedän tekeväni niitä itse itselleni. Ei kokonumeroita tai standardimittoja. Vain se mitä luon ja mikä tuntuu minusta hyvältä.

Kun aloitin ohjeiden suunnittelun, tahdoin muiden tuntevan saman kuin minä. Se, että voisin antaa muille mahdollisuuden löytää ohjeen tai asian, joka on juuri mitä he kuvittelivat, ja se toisi heille iloa koko työn elinajan. Tahdon antaa maistiaisen siitä ylpeydestä, jonka tuntee jonkun kehuessa työtäsin. Voit vain hymyillä ja sanoa,“Kiitos, olen itse tehnyt sen.”


Sanon, että on niin helppoa, kuin samalla myös uskomattoman vaikeaa suunnitella virkkausohje. Vaikeat asiat voi useimmiten hahmotella sen avulla, kuinka monimutkainen suunniteltava asia on, millaista lankaa käytät, vaadittavat virkkaus- tai neuletekniikat, sekä muut pienet asiat. Joinain kertoina suunnittelu on lastenleikkiä - Fun in the Sun-hatun suunnittelu oli yksi näistä kerroista.

Virkkausohjeen suunnittelu voi myös olla helppoa sinulle! Tässä on tarina siitä, kuinka aloitin suosituimman ohjeeni tähän päivään asti - ja parhaat vinkkini epävarmuuksien eliminoimiseen, kun kyse on omien ohjeidesi suunnittelusta!

Vinkki nro 1: Aloita suunnittelemaan itsellesi

Puolet ajasta, kun aloitan uuden designin suunnittelun, teen sen suurimmaksi osaksi itselleni. Usein olen etsinyt ja etsinyt, löytämättä juuri sitä, mitä tahdoin luoda.

Kasvoin pienessä kylässä lähellä rantaa, ja vaikka en olekaan riippuvainen auringonotosta, ja minusta hiekka on maailman ärsyttävin asia maailmassa, rakastan olla ulkona. Minun pääni on kuitenkin liian suuri hattuja varten, enkä sen vuoksi ole oikein voinut ostaa niitä kaupasta.

Olen kuitenkin aina toivonut suloista pientä kalastajanhattua aurinkohatuksi, joka saa minut näyttämään siltä, että olen aina lomalla. Näin suunnittelin hatun, joka tekisi minut onnelliseksi, ja voisin vaellella kaupungissa kuin päähenkilö romanttisessa rakkausromaanissa.

Kaikki parhaat ja suosituimmat ohjeet, joita olen ikinä luonut, on suunniteltu alunperin minulle. Miksi? Koska silloin suunnittelen joku (minä itse), ja tarkoitusperä mielessäni (ärsyttävä hetki, kun mikään tyhmistä hatuista ei sovi tyyliini tai pääni kokoon!!). 


Vinkki nro 2: Aloita yksinkertaisesta

“Mutta… se on vain pieni simppeli juttu jonka olen kasannut yhteen! Sitä ei halua kukaan…”


Kuulen tätä kokoajan kysyessäni ihmisiltä, miksi he eivät ole suunnitelleet virkkausohjeita - Erityisesti virkkaajilta. Suunnittelemme pieniä asioita koko ajan, mutta emme kuvittele ikinä, että muut tahtoisivat maksaa luomuksistamme. Se on aivan höpsöä! 

Vai onko? 

Vain koska jokin on helppoa, ei tarkoita sitä, ettei se olisi arvokasta! Kun päätin suunnitella aurinkohattuni, toivoin luovani jotain, joka auttaisi muita virkkaajia heidän tasostaan riippumatta. Tahdoin heidän tuntevan, että he ovat saavuttaneet jotain suurta!

Aloittelijat ovat usein hyvin rajoittuneita, kun kun kyse on käsitöistä - kun aloitin neulomisen, mielestäni mikään muu kuin kaulahuivi oli mahdotonta luoda. Aloittelijat ovat myös motivoituneita ja innoissaan! Sinun “simppeli” ideasi voisi olla heille fantastinen itsevarmuuden kehittäjä! 

Tahdon myös aina varmistaa, että valmis tuote tuntuu ihanalta ja yksilölliseltä. Tässä kuvaan astuu Hobbii Ribbon-lanka. En tiedä, oletko vielä ostanut Hobbii Ribbon-lankaa, mutta jos olet, tiedät varmasti rakenteen olevan TAIVAALLISTA! Olen työskennellyt monilla kierrätetyistä T-paidoista tehdyillä langoilla, mutta ne voivat olla arvaamattomia monilla tavoilla. Hobbii Ribbon on vain puhtaan saumaton, jonka tiesin olevan täydellinen ohjeeseen sekä täydellinen aloittelijoille.

Valitsemalla oikeanlaisen langan, tulee jostakin lähes kokonaan yhdellä silmukkatyypillä virkatusta asiasta yhtäkkiä erittäin tyylikäs.


Vinkki nro 3: Älä pelkää suunnittelua

Vielä yksi negatiivinen kommentti, jonka kuulen usein on “Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka ohje luodaan.”. Vaikka mielestäni on erittäin tärkeää tutkia asiaa… Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse olla suunnittelija suunnitellakseen menestyvän ohjeen.

Työkalut, kuten Canva voivat tehdä suunnitteluprosessista helpomman ja yksinkertaisemman! Kun aloitin, käytin Canva-ohjelmaa lähes kaikkeen sekä säästääkseni aikaa, että saadakseni työt näyttämään hyviltä. Sen jälkeen olen valinnut muita työkaluja, jotka auttavat minua pitämään kirjaa ohjeistani. Lyhyesti sanottuna: jos kirjoitat selkeästi ja tarkasti, ei muuta tarvitsekaan. Tunnen monia suunnittelijoita, jotka kirjaimellisesti myyvät Word-dokumentteja!


Jos olet hermostunut, paras vinkkini on etsiä joitain suosikkiohjeitasi ja kysyä itseltäsi: 


  • Mikä tekee tästä ohjeesta helppokäyttöisen?
  • Mitä pieniä asioita suunnittelija on tehnyt, jotka tekivät suurimman vaikutuksen minuun?
  • Puuttuuko näistä ohjeista jotakin, jonka toivoisit niissä olevan?


Ennen kuin huomaatkaan, alat näkemään kaavan mielessäsi, ja se ohjaa prosessiasi.


Jos olet erittäin kiinnostunut omien ohjeidesi suunnitteluun, ehdotan yhden asian: Aina ajattele asiakasta. Mikä on heidän tarpeensa? Kuinka voit auttaa heitä saavuttamaan jotakin, joka vie heidät maaliin? Useat asiat eivät toimi kaikille, mutta käytä samaa periaatetta ja pidä joku mielessäsi ohjetta suunnitellessasi.

Jos tahdot aloittaa ensimmäisen oman ohjeesi suunnittelun, tai jos sinulle herää kysymyksiä metodeistani, voit luonnollisesti olla minuun yhteydessä! Löydät minut Instagramista @ofbooksandhooks.


----

Madeline @ofbooksandhooks on käsityösuunnitellija, joka rakastaa yhdistää kaksi intohimoaan: virkkaaminen ja kirjat! Voit nähdä hänen viimeisimmän työn hänen Instagram-profiilistaan ja löytää hänen ohjeitaan Etsy-sivustolta


Ribbon - Hobbii

100% Puuvilla

14,00 €