Yksinkertaisen ei tarvitse olla tylsää. Oletko nähnyt edellisen blogijulkaisumme, “En håndfuld kugler”? Se on juuri sitä - kämmenellinen virkattuja palloja - eräs kaikkein yksinkertaisimmista ohjeistamme. Mutta siinä on ytyä!

Vuonna 2017 palloja käytettiin koristeena jouluaterian kattauksessa. Pallot olivat yksivärisiä, mutta koristeltu efektilangalla, jotta ne saivat kylkeensä kauniin kiillon. Ja minkä eroavaisuuden se saikaan aikaan. Pallot auttoivat luomaan pöytään visuaalista täytettä, ja pöydän koristelu itse tekemillä koristeilla on jotain aivan erityistä. 

Nyt kevät 2021 hiipii hitaasti, vaikka se tuntuukin olevan ikuisuuden päässä. Harmaa maisema ikkunassa saa aikaan aivan erityisen pastellivärien ja vihreiden sävyjen kaipuun. Kaipuu on monesti saanut minut etsimään värikkäitä koristeita netistä. Ei siksi, että olen unohtanut että osaan virkata, vaan energiani ei riitä siihen. Noh, useimmat illat vietän kotona TV:n äärellä, joten aikaa minulla siihen ainakin on. Minun on vaikea keskittyä pitkän aikaa samaan asiaan, ja jos projekti on monen päivän projekti, se helposti jää pois mielestä sohvan nurkkaan moneksi viikoksi.

Pallo saapuu apuun! On myöhäinen ilta, takana on monien tuntien nettietsinnät kaiken maailman värikkäiden vaasien, kuppien, kynttilöiden ja muun tilpehöörin perään (🙈), satuin kurkistamaan neule- ja virkkausohjeideni kokoelmaani. Ihastuin tähän hyvään vanhaan ohjeeseen. “Tässä se on!” huudahdin, ja homma lähti sen jälkeen kunnolla käyntiin. Minulla riitti intoa niin paljon, että tahdoin aloittaa projektin heti. Löysin lankojeni kätköistä kivaa lankaa, jonka avulla saisin haluamani tuloksen. Minulla oli nimittäin kourallinen Rainbow Cotton 8/4-keriä kätköissä edellisten projektien jäljiltä.

Rainbow Cotton 8/4 on aito Hobbii-klassikko. Lanka koostuu 100% puuvillasta, ja siitä on saatavilla kokonaiset 100 väriä. Jos sinulla on vaikeuksia värien valinnassa, olemme koonneet niistä lankalajitelmia, joista voit hakea inspiraatiota. Löydät ne kaikki täältä.

Jotta pallot olisivat mielenkiintoisempia, päätin käyttää monia eri värisiä keriä niiden luomiseen. Aivan yksityiskohtaisesti värit Pastel Mint (025), Baby Blue (032), Rose (044), Pink (045), Apricot (065), ja Baby Purple (067).

Ja herranjestas kun olen iloinen tuloksesta! 

Se yksinkertainen muoto, joka palloilla on, niin käsityö kuin väritkin saavat luvan loistaa. Olen luonut palloja kahdessa koossa, joista molemmat voit löytää ohjeesta.

Tässä ne ovat kukkakeppien päissä, joiden avulla voit laittaa ne maljakkoon 👇


Nämä pallot ovat löytäneet paikkansa kukkakimpun seasta. Tai, ainakin viherkimpun. Kukkakimppu näytti niin kauniilta ja tuoreelta makuuhuoneessani viikko sitten. Eilen kukat näyttivät kuivilta ja surullisilta. Leikkasin kukat pois ja asetin tilalle virkkaamani pallot. Se toi niin kauniin värin niitä vihreitä lehtiä vasten, jotka olivat jäljellä maljakossa. Vihreissä lehdissä oli vielä hieman eloa, ja näiden virkattujen koristepallojen avulla kimppuni saa hieman pidemmän elämän.


Olen ehkä hieman liian ihastunut niihin, ja niitä on riittänyt pienen asuntoni kaikkiin nurkkiin. Tässä näkyy pari metriä Rainbow Cotton 8/4-lankaa, värissä Natural White (002), jonka olen ripustanut todella kalpean valkoiselle seinälleni. Se todella tuo eloa olohuoneeseeni.

Onko liian aikaista aloittaa edes kesäprojektien miettimisen? Pääni pursuaa ideoita, ja tahdon virkata lisää palloja kirkkaammilla väreillä, jotka ripustetaan seinälle 🌈


Aiotko sinäkin virkata näitä hienoja koristepalloja?

Löydät ohjeen ilmaiseksi nettisivuiltamme. Sieltä löydät myös kokonaisen ostoslistan, ja voit tehdä tilauksesi vain yhdellä klikkauksella. 

Jos tahdot aloittaa heti, voit selvitä tarvikkeilla joita sinulta löytyy valmiiksi kotoa: 

Täyte 

Styroksipallot takaavat sinulle täydellisen pyöreyden, joka säilyttää muotonsa. Ne ovat suositeltuja erityisesti silloin, jos tahdot kiinnittää pallosi kukkakeppiin ja käyttää niitä kukkakimpun koristeena. Mutta jos sinulta löytyy hieman täytevanua, voit myös huoletta käyttää sitä. Se toimii erityisen hyvin palloihin, jotka on tehty hyllylle asetettavaksi tai narulle roikkuvaksi koristeeksi. Kuten näet yläpuolella, olen “lävistänyt” pallot, vaikka ne ovat olleet täynnä vanua. Vanutäyte on kuitenkin hieman liikkuvampaa kuin styroksi. Kun koristeet siirretään tai otetaan alas, on oltava varovainen, ettei tikku putoa tai tikku mene koko pallon läpi.

Muista! Jos käytät vanua, on tärkeää, että täytät pallon niin kiinteäksi kuin voit. Näin takaat kiinteän ja pyöreän muodon.

Jotain lankaa

Jep, tässä ohjeessa on mahdollista käyttää montaa erilaista lankaa, eikä yhteen palloon kulu lankaa paljoa ollenkaan. Jos sinulla on jotain 8/4-puuvillalangan jäämiä, kuten Rainbow Cotton 8/4-lankamme, voit huoletta käyttää sitä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää muita lankoja juuri niissä väreissä ja materiaaleissa, mitä sinulla jo on.

Minulla on Winter Glow-langan jäämiä, joita tahdon kokeilla - enimmäkseen siksi, sillä tahdon nähdä, miltä liukuväri näyttää tällaisissa palloissa.

Huomioi kuitenkin, että langan paksuudella on merkitystä pallon lopulliseen kokoon. Jos käytät styroksipalloja, voi olla, ettei se ole saman kokoinen kuin juuri virkkaamasi pallo. Mutta vanua käyttäessä työn koolla ei ole mitään merkitystä. Täytät vaan pallon aivan täyteen. Ryhdy kokeilemaan niillä langoilla, mitä sinulla on kätköissäsi!

Mietitkö jotain erityistä lankaa tai väriä, joka sopisi tähän projektiin? Jaa ideasi kernaasti kommenttikentässä! 

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Puuvilla

2,55 €

Winter Glow - Hobbii

51% Uusi Villa, 49% Akryyli

28,00 €