'Tis the season to be jolly, ja mikä olisi parempaa kuin väriräjähdys? Astu sisään Katie Jonesin kaleidoskooppiseen maailmaan! Juttelimme Katien kanssa tutkiaksemme mistä hän on saanut inspiraationsa hänen viiden upouuden joulukoristeen ohjeisiinsa.Joulu on aivan nurkan takana, ja mikä parempi tapa valmistautua kuin koristella kotisi värikkäillä käsintehtyillä koristeilla?

Astupa Katie Jonesin maailmaan! 🌈 Neulojen ja koukkujen napsuttaessa kuin poron kaviot katoilla, Katie loihtii aitoa joulun taikaa värikkäillä ja leikkisillä ohjeillaan. Juhlakauden hengessä Katie tekee yhteistyötä Hobbiiin kanssa, ja antaa SINULLE lahjaksi ei yhden, ei kahta, vaan - viisi eksklusiivista neule- ja virkkausohjetta!

Olemme kysyneet Katien jouluperinteistä, hänen ajatuksistaan Hobbiin kanssa yhteistyössä valmistuneesta Candyland-mallistosta ja siitä, mitä hän toivoo löytävänsä lahjasukastaan tänä vuonna - Jatka lukemista, nyt on oikea herkkuhetki!

Joten ota suosikkijuomasi käteen, kietoudu tulen ääreen, ja astutaan yhdessä Katie Jonesin kaleidoskooppiseen maailmaan! 🧶🎄🎁
1. Mitkä ovat suosikki-jouluperinteitäsi?

"Suosikkiperinteeni on talon koristelu. Rakastan heittäytyä siihen täysillä! Nautin suurten, kirkkaiden ja hauskojen koristeiden asettamisesta talon julkisivulle. Olen jopa tehnyt jättimäisiä tikkunekkuja lötköpötköistä, joita ripustamme talon etuosaan!

Puun koristelu on toinen rituaali, jota arvostan suuresti. Käytännössä täytän jokaisen pienen oksan koristeilla! Puuni tyyli on todellinen sekoitus. Meillä on koristeita, jotka ovat periytyneet suvusta, niitä, jotka olen tehnyt itse, ja muutamia hassuja, joita olen poiminut. Se on kirkas, rohkea ja värikäs sekoitus.

Koska kutsumme perheitämme luoksemme, rakastan muuntaa talostani talvisen ihmemaan jossa on ilo juhlia joulua. Valojen ja kimalteiden laittaminen tuo minulle niin paljon iloa. Rakastan toivottaa juhlakauden tervetulleeksi!"


2. Mistä sait inspiraatiosi Candyland-ohjeisiin?

"Halusin tehdä jotain kirkasta, värikästä ja hauskaa. Olen aina pitänyt 50- ja 60-luvuilla suosituista vanhoista hopeisista lametta-joulupuista, joten tiesin haluavani käyttää joitain metallisia elementtejä. Rakastan todella Fair Isle-kuviointia, ja ihailen vanhoja kuviollisia hiihtopuseroita, joiden avulla koko perhe voi pukeutua yhteensopiviin puseroihin! Tämä oli lähtökohtani, ja sitten sukelsin Pinterestiin etsimään lisää inspiraatiota."

Tahdotoko kurkistaa Katien Pinterest-taulun? Kurkkaa se täältä!

"Rakastan myös jouluvaloja ja olen aiemmin tehnyt adventtikoristeen, jossa oli pieniä pinjatakoristeita jouluvaloina. Halusin luoda samankaltaisen version, mutta uudelleenkäytettävän version, jotta siitä voitaisiin nauttia vuodesta toiseen.

Suuri osa joulustamme kotona liittyy ruokaan, joten pyrin parantamaan pöytäkoristeita luomalla pöytäasetelmia. Olen kiinnostunut koristeellisista pöytäliinoista, ja halusin tehdä jotain samankaltaista, mutta juhlallisemmalla ilmeellä."3. Kuinka valitsit värit ja langat jouluohjeisiisi?

"Luonnollisesti halusin käyttää punaista – On joulu, joten en voinut olla käyttämättä punaista! Halusin kuitenkin antaa perinteiselle väripaletille pienen twistin. Rakastan mintunvihreää ja pinkin ja punaisen yhdistelmää, joten nämä värit olivat väripaletin alkupiste. Uskon, että pastellivärien sekoittaminen kirkkaisiin väreihin luo todella kauniin sateenkaaren väripaletin.

Valitsin joitain värejä myös siksi, että rakastuin niihin nähdessäni erilaisia lankoja. Pyrkien kirkkaisiin väreihin, halusin antaa sille juhlallisen kosketuksen, joten ajattelin, että värien syvyyden lisäämiseksi ja niiden yhdistämiseksi juhlavaan värimaailmaan voisin sekoittaa mukaan joitain tweed-nystyjä, metallisia ja kirjavia lankoja."


4. Tahdotko käydä läpi Candyland-ohjeet? 

"Advent Lights-ohjeessa pyrin kirkkaaseen tasaväriin, joten käytin Friends Cotton 8/6 -ja Friends Cotton 8/8-lankoja. Lisätäkseni hieman lisää kiiltoa, liitin niihin hieman metallilankaa. Ihastuin Party Deluxe-langan kimalteeseen. Kun ne ripustetaan puuhun valojen kanssa, ne heijastavat kauniisti ja antavat upeaa kiiltoa!"Ilmainen ohje: Lataa ilmainen Advent Lights-ohje TÄÄLTÄ.


"Fair Isle Fancy Dining Set-ohjeelle halusin langan, jota olisi helppo työstää, jotta Fair Isle-kuvion neulominen olisi helpompaa. Tarvitsin myös jotain kestävää ja pestävää, joten Friends Cotton oli erinomainen valinta tähän ohjeeseen.

Halusin lisätä hieman kimalletta ja syvyyttä ilman lankojen kerimistä, ja huomasin, että Panettone-lanka oli täydellinen kumppani. Rakastuin pinkin ja punaisen yhdistelmään sekä turkoosiseen sekoitukseen ja tiesin haluavani sekoittaa näitä värejä mukaan. Rakastin pinkin ja punaisen yhdistelmää niin paljon, että se jopa inspiroi minua tekemään vaihtoehtoisen värityksen settiin pelkästään pinkkejä ja punaisia värejä käyttäen!"Ilmainen ohje: Lataa Fair Isle Fancy Dining Set-ohje TÄÄLTÄ.


"Myös Mini Napkin Mittens- ja Cute Cutlery Stockings-ohjeisiin halusin käyttää jotain helposti pestävää, jotta niitä voisi todella käyttää joulupöydässä. Valitsin Tweed Dreams-langan kirkkaat värit - ja se sopi niihin erinomaisesti."Ilmainen ohje: Lataa Napkin Mittens-ohje TÄÄLTÄ ja Cute Cutlery Stockings-ohje TÄÄLTÄ.


"Täyskokoisen Sweet Treat Stocking-ohjeen osalta halusin käyttää paksumpaa lankaa, koska se oli suurempi työ. Halusin myös tehdä siitä nopeamman neuloa ja saada valmiiseen työhön hieman enemmän painoa. Tavoitteenani oli luoda talvista lämpöä, ja Tweed Delight-langan värit, sen paino ja pehmeys tuntuivat täydellisiltä tähän.

Kontrastin lisäämiseksi Fair Isle-kuvioon ja pehmeän tweed-langan täydentämiseen, Pearly Haze oli täydellinen valinta sen höyhenmäisen pehmeyden ja kiillon takia."Ilmainen ohje: Lataa Sweet Treat Stocking-ohje TÄÄLTÄ.


5. Mitä tekniikoita käytetään virkkausohjeissa?

"Virkkausohjeet tehdään kaikki ympyrässä. Advent Lights-ohjeessa käytetään tiheää silmukkamallia, jotta työstä tulee tiheä. Tämä sisältää kiinteitä silmukoita, jotka virkataan sekä liitetyissä kierroksissa että ympyrässä.

Mini Mittens- ja Cutlery Stockings-ohjeet esittelevät erilaisten silmukoiden sekoituksen, jotta saadaan aikaan raidallinen kuvioefekti. Käytetyt tekniikat sisältävät pylvässilmukoita eri muodoissa, joilla luodaan granny stitch ja V-stitch, sekä puhvit ja joustimet."


6. Mitä tekniikoita käytetään neuleohjeissa?

"Molemmat neuleohjeet käyttävät Fair Isle-tekniikkaa, jossa kaksi väriä neulotaan samanaikaisesti kerroksittain kohden muodostaen graafisen kuvion. Sukka neulotaan litteänä muotoilluilla osioilla, jotka liitetään yhteen muodostaen kärjen ja kantapään. Tällä tavalla luot sukan yhtenä pitkänä osiona, joka taitetaan myöhemmin puoliksi ja liitetään yhteen.

Tämä lähestymistapa tekee suunnittelusta vähemmän monimutkaisen verrattuna ympyrässä neulomiseen ja luo suunnittelun yksityiskohtia, kuten Fair Isle-etukappaleen ja takana olevat raidat. Dining Set Mats-ohjeessa on todella helppo muoto, mikä tekee niistä loistavan ensimmäisen Fair Isle-projektin!"
7. Mitkä ovat parhaat vinkkisi neulojille jotka kokeilevat Fair Isle-tekniikkaa ensimmäisen kerran?

“3 parasta vinkkiäni Fair Isle-tekniikkaan ovat:

1 - Työskentele pitkillä puikoilla ja pidä langankireytesi napakkana. Tämä mahdollistaa projektisi täyden venyttämisen, mikä auttaa välttämään liian kireitä kohtia työssäsi. Langankireyden napakkuus ja liiallisen kireyden välttäminen ovat todella tärkeitä työskentelyssä. Jokaisen kerroksen lopussa on hyvä tapa venyttää työtäsi tarkistaaksesi. Jos olet vetänyt jotain liian tiukalle, voit korjata sen vetämällä silmukoitasi hieman.

2 - Hallitse lankojasi viisaasti. Älä anna lankojen – niiden joilla et työskentele juuri sillä hetkellä – pitkittyä liikaa työn takapuolelle. Pidemmissä ohjeissa, kierrä lankoja takapuolella joka 3-4 silmukkan kohdalla. Fair Isle Fancy Dining Set-ohjeessa ja Sweet Treat Stocking-ohjeessa ole tietoinen sydämen muotoisista osista. Kiertämällä langat takana asetat ne paikoilleen, kun neulot seuraavan silmukan.

3 - Kierrä älykkäästi. Kun työskentelet kahden langan kanssa, kierrä langat yhteen suuntaan oikealla neulekerroksella ja sitten vastakkaiseen suuntaan nurjalla neulekerroksella. Tämä lähestymistapa auttaa estämään lankojen sotkeutumisen.


8. Mitä toivot löytäväsi joulusukastasi tänä vuonna?

"Tämä saattaa olla hieman liian suuri sukkaan, mutta käsitöiden tekijänä, joka yleensä työskentelee sohvalta, olen erittäin kiinnostunut suurista kaarevista tyynyistä, joita olen nähnyt ympärilläni. Ne on suunniteltu nostamaan käsivarsiasi neuloessasi tai virkatessasi, mikä auttaa parantamaan ryhtiä. Se on ehdottomasti joulun toivelistani kärjessä!"


Kiinnostuitko lisäämään yhden niistä tyynyistä, joista Katie puhuu, omaan toivelistallesi? Käy katsomassa Deluxe-tukityynyymme.


Lataa Katien Candyland-ohjeet täältä