Äskettäin meillä oli ilo jutella Brendan Girakin kanssa, joka tunnetaan myös nimellä Knitwits & Yarns. Jos seuraat häntä Instagramissa, olet todennäköisesti jo ihastunut hänen upeaan myssyvalikoimaansa. No, meillä on jännittäviä uutisia: Brendan on juuri julkaissut kolme upouutta myssyn ohjetta, ja ne ovat saatavilla ilmaiseksi!Jälleen kerran keskustelemme lahjakkaiden ja inspiroivien suunnittelijoiden kanssa, ja tällä kertaa olemme innoissamme esitelläksemme lahjakkaan ja inspiroivan australialaisen suunnittelijan, Brendan Girakin. Tunnet Brendanin ehkä nimellä 'beanie guy' Instagramista, missä hän on kuuluisa ainutlaatuisista ja tyylikkäistä myssyistään, jotka näkyvät hänen tilillään @knitwitsandyarns. Hän on luonut niitä satoja, ja jokainen on omalaatuinen.

Etsitkö annosta neulomisinspiraatiota tai ehkä ystävällistä sysäystä tarttua omiin neulepuikkoihisi? Olet oikeassa paikassa! Brendanin lähestymistapa neulontaan keskittyy yksinkertaisuuden omaksumiseen ja luomisen iloon. Hän saa valtavasti tyydytystä neulomisen toistuvista ja meditatiivisista puolista, arvostaen yhtä paljon prosessia kuin valmista työtä.

Olemme saaneet ilon esittää Brendanille kahdeksan kysymystä hänen neulontafilosofiastaan. Pysy kuulolla – olemme varmoja, että hänen filosofiansa ja positiivisuutensa sytyttävät omaa motivaatiotasi!

Ah, mainitsimmeko tämän? Yhteistyössä Hobbiin kanssa, Brendan on juuri julkaissut kolme aivan uutta myssy-ohjetta Hobbiin verkkosivuille, josta ne ovat saatavilla ilmaiseksi! Älä jää paitsi näistä upeista ohjeista – lataa ne nyt ja aloita seuraava neuleseikkailusi! 🧶


1. Milloin aloitit neulomisen?

"Alotin neulomisen noin 21-vuotiaana, joten siitä on kulunut lähes 10 vuotta. Äitini neuloi ja olin kiinnostunut siitä, mitä hän teki, joten lopulta hän opetti minulle, miten neulotaan oikeita ja nurjia silmukoita. Äitini loi silmukat ja neuloi ensimmäiset kerrokset puolestani, sitten korjasi monia virheitäni.

Lopulta menin paikalliseen lankakauppaan ja aloin oppia, miten luoda silmukoita ja korjata omat virheeni. Siitä eteenpäin neuloin vain myssyjä ja kokeilin erilaisia kokoja ja tekniikoita."
2. Mistä pidät neulomisessa?

"Pidän toistuvista liikkeistä ja siitä, että voin nähdä kovan työni tuloksen saman tien ja olla ylpeä käsillä tekemistäni asioista. Alussa oli ehdottomasti palkitsevaa nähdä, mitä vaatteita voisin tehdä, mutta myöhemmin matkallani olen todella nauttinut neulomisen henkisestä puolesta.

Minulla diagnosoitiin ADHD, ahdistuneisuus ja masennus useita vuosia ennen neulomisen aloittamista, ja huomasin, että neulominen on auttanut helpottamaan monia sisäisiä taistelujani. Nautin siitä, että olen voinut yksinkertaisesti neuloa, jakaa kokemuksiani ja siten auttaa muita heidän omilla matkoillaan."


3. Miksi juuri myssyt?

“Pidän myssyjen neulomisesta muutamasta syystä. Neulominen on pitkä prosessi, ja mielestäni joskus tarvitset nopeita projekteja tunteaksesi itsesi tuotteliaaksi. Niiden ohjeiden kirjoittaminen ylös ja suunnittelu on helpompaa.

Neulepuseroiden tekemiseen menee PALJON aikaa, ennen kuin olen tyytyväinen niihin, kun taas myssyt ovat melko yksinkertaisia (nyt kun olen harjoitellut niin paljon…). Pidän myös siitä, että voin helposti harjoitella uusia tekniikoita myssyihin. Se ei ole suuri sijoitus, jos työ ei onnistu, joten tunnen, että voin vain kokeilla ja toivoa, että se toimii.”


4. Mikä on lempipaikkasi neuloa?

“Nautin neulomisesta missä tahansa. Neulominen ulkona Australian keväällä ja syksyllä on aina mukavaa. Yleensä aurinko paistaa eikä ole liian kuuma.”
5. Mikä on suosikki-neuletarvikkeesi jota ilman et pärjää?

"Sanoisin, että tärkeimmät ovat ehdottomasti pyöröpuikot, neulemallikirja ja urheilu. Pyöröpuikot ovat todella auttaneet lievittämään ranteisiini kohdistuvaa painetta neuloessani. Huomaan, että ne jakavat painon paljon tasaisemmin. Neulemallikirjani auttavat minua yhdistelemään erilaisia silmukoita luodessani uusia ohjeita. Olen käynyt läpi useimmat silmukat, mutta joskus saatan tuntea, että tietty silmukka sopii täydellisesti uuteen ohjeeseeni. Viimeisenä mainittakoon urheilu. Yleensä neulon ja katselen jonkinlaista urheilua. Mielestäni se on täydellinen yhdistelmä ja auttaa pitämään aivoni aktiivisena."


6. Mitkä ovat suosikki neuletekniikoitasi tai ohjeitasi tällä hetkellä?

“Nautin todella paljon oikeiden ja nurjien silmukoiden neulomisesta. Koen sen rauhoittavana istua ja neuloa ilman, että minun täytyy ajatella liikaa. Jos tunnen olevani enemmän läsnä, teen joitakin yksinkertaisia 4 tai 6 silmukan palmikoita. Mielestäni ne voivat antaa työhön hienon ilmeen ilman, että ne ovat liian vaikeita.”


7. Mitkä ovat 3 tärkeintä vinkkiäsi jotka tahdot antaa innokkaille neulomisen aloittajille?

1 – VÄHÄN KERRALLAAN! Kun opetan neulomista, haluan, että neulojat keskittyvät vain neulomiseen ja hallitsevat oikean silmukan ennen kuin siirtyvät nurjan silmukan tekemiseen. Haluan, että ihmiset tuntevat olonsa mukaviksi ja luottavaisiksi neuloessaan.

2 – ALOITA YKSINKERTAISISTA SILMUKOISTA! Kerron aina uusille neulojille, että neulominen voi olla yhtä yksinkertaista tai vaikeaa kuin haluat.

3 – NAUTI PROSESSISTA! Prosessista nauttiminen on yhtä tärkeää kuin työn valmiiksi saaminen.”
8. Voitko kertoa meille hieman lisää kolmesta myssyohjeestasi?

"Jokainen luomani ohje sai inspiraationsa aiemmista vuosien varrella tekemistäni myssyistä. Ennen kuin aloitin virallisesti suunnittelun, kokeilin usein erilaisia silmukoita, ja näissä ohjeissa oli usein pieniä virheitä tai en ollut tyytyväinen käyttämääni lankaan. TÄHÄN ASTI!

Jokainen malli käyttää Hobbiin Friends Wool-lankaa, joka on ihanan joustava lanka, ja siitä on valtava määrä värejä valittavana. Aivan täydellinen lanka näihin myssyihin.

Näiden myssyjen nimet saivat inspiraationsa Länsi-Australian suuresta eteläisestä alueesta. Muutin tälle alueelle vuoden 2023 alussa ja ajattelin, että olisi mukava nimetä nämä myssyt alueen mukaan."


Torbay - Myssy

"Kuten kaikki nämä myssyt, Torbay Beanie oli suunniteltu useita vuosia sitten. Se tehtiin alun perin paksusta langasta, mikä tarkoitti, että ohjeesta olisi saatavilla vain yksi tai kaksi kokoa. Luodessani myssyjen ohjeita haluan varmistaa, että niistä voi olla saatavilla vähintään kolme kokoa. Tämä tarkoittaa, että sekä langan että itse mallin on oltava juuri oikeat.

Pidin mallin yksinkertaisesta luonteesta ja siitä ideasta, että joka kahdestoista kerros oli palmikko. Yksinkertaiset mutta ainutlaatuiset mallit kiinnostavat minua todella, ja se oli tämän myssyn taustalla oleva motivaatio."
"Palmikkoneuleet nähdään usein pelottavina, mutta haluan näyttää, että siellä täällä oleva palmikkokerros voi todella tuottaa mukavan ulkonäön minimaalisella vaivalla. Mitä itsevarmemmaksi tulet yksinkertaisten palmikoiden kanssa, sitä varmempi olet vaikeampien slmukoiden käsittelyssä. Tämä on ehdottomasti tavoitteeni suunnittelijana.

Tämä oli vaikein myssy nimetä. Siinä on erilaisia luonnonelementtejä, kuten vesiputouksia ja puita, mutta en voinut löytää siihen sopivaa nimeä. Kysyin ystävältäni, ja hän sanoi sen muistuttavan hänestä Torbay-nimisen kaupungin kasvavia parsanpäitä."Lataa Torbay - Myssyn ohje ilmaiseksi täältä!


Manypeaks - Myssy

"Tämä palmikkomyssy on yksi ensimmäisistä, jonka koskaan suunnittelin. Rakastin aina alkuperäistä myssyä ja päädyin antamaan sen pois varmaan kahdeksan vuotta sitten... Alkuperäisen mallin ongelmalla ei ollut mikään tekemisissä palmikon tai rakenteen kanssa, vaan käyttämäni langan kanssa. Hieman paksumpi lanka tarkoitti, että kunkin koon erot olivat melko suuret, ottaen huomioon, että mallissa on 16 silmukan toisto. Tehdäkseni tästä toimivan mallin, minun piti löytää ohuempi lanka, jossa on silti paljon joustavuutta."
"Alun perin pidin puikon koon samana resorista palmikko-osuuteen, ja tämä loi todella tiukan istuvuuden myssyyn, etenkin ottaen huomioon silmukoiden määrän, jonka loin. Minun piti tilata lisää lankaa ja tehdä myssy uudelleen, mutta valita suurempi puikon koko palmikko-osuutta varten. Tämä tuotti ihastuttavasti istuvan myssyn, ja olin todella iloinen voidessani julkaista sen ohjeen.

Malli on myös loistava, koska siinä on 6 kerroksen toisto, mikä tarkoittaa, että voit helposti säätää myssysi korkeutta vähällä vaivalla. Se on myös fantastinen tapa harjoitella palmikoita ja ymmärtää, miten palmikot kehittyvät suunnittelun aikana.

Päätin nimetä myssyn Manypeaks - Myssyksi monien palmikkokuvion luomien huippujen vuoksi. Mielestäni se on yksinkertainen mutta sopiva nimi tälle myssylle, ja odotan innolla sen käyttämistä samalla tavalla kuin käytin sitä yli 8 vuotta sitten."Lataa Manypeaks - Myssyn ohje ilmaiseksi täältä!


Cheynes - Myssy

"Päätös myssyn nimestä oli Cheynes. En itse asiassa tajunnut, että Cheynes lausutaan 'chains' (ketjut) ennen kuin muutama kuukausi sitten. Ajattelin, että se oli täysin täydellinen nimi tälle ketjukuvioiselle mallille.

Olen varmaan sanonut sen jo useamman kerran, mutta pidän todella yksinkertaisista malleista, joissa on pieni ainutlaatuinen elementti, joka erottaa sen muista. Mielestäni tämä myssy ei ole poikkeus, ja se on loistava aloitus värityöskentelyn maailmaan. Malli on fantastinen, koska neljällä lankakerällä voit luoda kaksi myssyä vastakkaisilla värimaailmoilla."
"Kuten monissa aiemmissa kokeiluissanii, tässäkin on pieniä virheitä siellä täällä. Kun olen saanut lisää varmuutta neulomiseen, olen alkanut käydä joitain näitä suunnitelmia läpi ja muuttaa ne varsinaisiksi ohjeiksi. Suurin osa Cheynes - Myssyssä ja alkuperäisessä myssyssä on samaa, kuitenkin alkuperäisessä näyttää mielestäni olevan pientä epätarkkuutta reunuksen värissä ja juuri ennen kuvion alkua.

Cheynes-myssyssä on yhtenäinen väri, ja ainoastaan kuvio muuttuu. Mielestäni tämä antaa myssylle tasapainoisemman ilmeen. KUITENKIN, värivalinnat- ja sijoitus ovat 100% sinun päätettävissäsi!

Neulomisen hieno puoli on se, että (useimmiten) ohje on vain opas kohti onnistumista, MUTTA voit yrittää sovittaa värejä ja kokoa niin kuin haluat. Joskus se toimii, joskus ei, pääasia on, että kokeilit ja toivottavasti opit jotain matkan varrella."Lataa Cheynes - Myssyn ohje ilmaiseksi täältä!


Oletko valmis neulomaan yhden Brendanin kauniista myssyistä?

Brendan on juuri julkaissut kolme uutta myssyn ohjetta, yhdistäen yksinkertaisuutta tyylikkyyteen. Nämä trendikkäät ohjeet ovat nyt ladattavissa Hobbiin nettisivuilta. Joten kerää lankasi, löydä itsellesi mukava paikka ja valitse suosikkiohjeesi. Aloitetaan neulominen! 🧶✨