Nautitko myös Japandi-trendistä? Tervehdi neulesuunnittelija Johannaa, joka on luonut kolme ohjetta tulevaan Japandi-kokoelmaamme. Olemme pyytäneet häntä kertomaan kaiken neulomismatkastaan - Inspiraation löytämisestä oman brändin omistamiseen.Jos rakastat yhtä paljon värikkäitä ja leikkisiä neuleohjeita kuin me, olet ehkä jo kuullut neulebrändistä kolibri by johanna. Johanna Böhme on lahjakas suunnittelija brändin takana, ja hän on luonut upean universumin, joka juhlii modernia yksinkertaisuutta lisäten siihen pirteän twistin. Emme kuitenkaan ole ainoita jotka rakastavat hänen ohjeitaan! Johannalla on yli 115 000 seuraajaa Instagramissa joka kertoo että hän on tunnettu loistavana suunnittelijana.

Olemme niin innoissamme yhteistyöstä Johannan kanssa, emmekä malta odottaa, että näet kolme ohjetta, jotka hän on suunnitellut Japandi-kokoelmaamme. Kaikki ohjeet ilmentävät Japandi-tyyliä ja juhlistavat yksinkertaisuutta, rakennetta ja elegantteja siluetteja. Näytä meille upeat luomuksesi ja löydä inspiraatiota käyttämällä tunnistetta #KolibribyJohannaxHobbii.


Psst! Japandi-ohjekokoelma on saatavilla alkuvuodesta 2024. Odotellessasi voit aloittaa neulomisen kolibri by johannan ohjeilla!
1. Voitteko kertoa meille käsityötaustastanne?

"Olen neulonut aina siitä lähtien, kun olin lapsi, ja kun neuloin ensimmäisen Harry Potter-huivini, ihastuin käsityöhön. Isoäitini opetti minulle perustekniikat, ja kehitin taitojani työskentelemällä lehtien ohjeiden parissa.

Enimmäkseen neuloin huiveja, mutta kun aloitin yliopiston, aloin neuloa yhä enemmän vaatteita, kuten neulepuseroita ja neuletakkeja - Joka on nyt pääalaani neuleohjeiden suunnittelussa."


2. Miksi pidät neulomisesta ja langalla työskentelystä?

"Rakastan kuituja ja erilaisia värejä. Nautin eri väriyhdistelmillä leikkimisestä ja rakastan tehdä omia vaatteitani. On todella palkitseva tunne, kun vaate, jota olet työstänyt tunteja - tai jopa viikkoja! - on viimein valmis käytettäväksi.

Rakastan hitaan muodin vastuullisuudesta ja sitä, että voin itse valmistaa vaatteeni. Siksi yritän aina valita lankaa, joka on valmistettu luonnonkuiduista tai jossa on mahdollisimman vähän muovia."


3. Mikä on kolibri by johanna-nimen tarina?

"Ohjeeni ovat pääasiassa värikkäitä ja niissä on erityinen twisti. Siksi päätin nimetä brändini kolibriksi, mikä on myös saksankielinen nimitys kolibrille. Uskon, että kolibri kuvastaa täydellisesti kaikkia suunnittelutaitojeni näkökulmia."Raoul - Sweater


4. Mikä kuvaa kolibri by johanna-ohjeita?

"Useimmat suunnittelemani ohjeet ovat suhteellisen helppoja neuloa tai ne sisältävät vaiheittaisia kuvia tai tukevaa videomateriaalia, jotta jopa aloittelijat voivat tehdä upean vaatteen.

Kaikissa ohjeissani on erityinen design-elementti. Esimerkiksi yksi neulepusero on käännettävä, toisessa on virkatut pystysuorat raidat ja toisessa on röyhelöitä odottamattomassa paikassa."


5. Mistä saat inspiraatiota ohjeisiisi?

"Minua inspiroi monet erilaiset asiat! Langat ja niiden värit inspiroivat minua suuresti. Kun asuin vielä Berliinissä, sain inspiraatiota myös kaupungin asukkaista ja heidän tyyleistään.

Yritän aina kerätä inspiraatiota myöhempää käyttöä varten. Esimerkiksi minulla on kokoelma pitsi- ja palmikkokuvioita, joista haluaisin inspiroitua tulevaa neulepuseroa tai neuletakkia varten. Inspiraatio voi myös tulla siitä, että näen jotain, jota rakastan mutta en haluaisi ostaa, joten yritän toteuttaa idean itse käsityönä.

Lisäksi saan inspiraatiota erilaisista tilanteista. Esimerkiksi häistäni inspiroituneena loin solmion miehelleni."Paul - Cardigan


6. Miltä suunnitteluprosessisi näyttää?

"Opin ensin tekemään luonnoksia, koska sain niin paljon ideoita, että päässäni alkoi olla liian täyttä, ja unohdin ensimmäiset ajatukset. Nyt minulla on pieni muistikirja, jota käytän kaiken mieleen tulevan piirtämiseen. Joskus, kun en ole tuonut muistikirjaani mukaani, otan muistiinpanoja kännykälläni tai käytän mitä tahansa satunnaista paperia piirtääkseni mielessäni olevan idean. Prosessin alku on aina melko sotkuinen, vaikka yritänkin järjestää sen.

Luonnoksen luomisen jälkeen aloitan miettimään, millainen lanka sopisi suunnitelmaan, jonka haluaisin tehdä - ja täytyy sanoa, että aikaa vievin osuus on värien valitseminen. Sen jälkeen teen mallitilkun ja teen näytteen omassa koossani.

Sitten kirjoitan ohjeen ylös ja skaalaan sen eri kokoja varten ja lähetän sen joukolle koeneulojia, jotka ovat olleet niin ihania tarjoten minulle vapaaehtoisesti aikaansa, lankaansa sekä palautteensa vaatteen istuvuudesta ja koosta. Sitten valokuvaan lopullisen vaatteen, ja kaikki on valmista julkaisua varten!"


7. Mikä on suosikkitekniikkasi juuri nyt?

"Hiljattain löysin jacquard-kuvion, ja tällä hetkellä se on suosikkitekniikkani."Edgar - Slipover


8. Mitkä ovat 3 parasta vinkkiä lankaintoilijoille ja käsityöhön hullaantuneille?

"1 - Tee aina näytekappale! Muista aina pingottaa näytekappaleesi kostuttamalla se ja SITTEN mitata se.

2 - Älä mieti ohjeita liikaa. Useimmat ohjeet ovat hyvin intuitiivisia, erityisesti pitsineulonnassa.

3 - YouTube on aina ensimmäinen paikka, johon sinun pitäisi katsoa, kun et ymmärrä, miten tiettyä tekniikkaa tehdään."


9. Voitko kertoa meille Japandi-ohjeistasi?

"Japandi-ohjeet ovat sekoitus aloittelijoiden ja kokeneempien neulojien ohjeita:

Raoul-neulepusero on täydellinen aloittelijoille, koska se tuottaa upeita tuloksia erityisen joustinkuvion ansiosta, joka ulottuu koko puseron yli.

Paul-neuletakki tehdään ylhäältä alas, ja se sopii siksi kokeneille neulojille, jotka haluavat oppia uusia taitoja, kuten raglan-lisäyksiä, napituskaistaan tehtävän tuplaneulonnan ja niin edelleen.

Edgar-liivi luodaan myös ylhäältä alas, ja se on kokoelman vaativin ohje, koska sinun on tehtävä sekä lisäyksiä että kavennuksia, silmukoita kiertäen sekä kiertymättä, halkio helmaan ja korkea kaulus - mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen!"


10. Mistä ohjeissasi käytettävistä langoista pidit eniten?

"Rakastan Friends Extra Fine Merino-lankaa yhdistettynä Friends Kid Silk-lankaan! Se on loistava ja erittäin monipuolinen yhdistelmä, joka sopii moniin erilaisiin ohjeisiin. Rakastan Friends-'perheen' monia kauniita värisävyjä.

Ohjeiden osalta olen käyttänyt myös Friends Wool-lankaa yhdessä Friends Kid Silk-langan kanssa. Myös siinä on monia kauniita värivaihtoehtoja, ja saat nopean tuloksen paksumman villan ansiosta."


Löydä kaikki ohjeet täältä