Stine Hoelgaard on lahjakas suunnittelija joka on suunnitellut vuoden Adventtikalenterimme virkkaus- ja neuleohjeet. Tässä blogijulkaisussa voit tutustua häneen paremmin.Ei joulukuuta ilman Adventtikalenteria! Ja tämän vuoden versio onkin aivan erityinen🎄🎁

Olemme yhdistäneet voimamme Stine Hoelgaardin kanssa, joka on poikkeuksellisen kokenut ja lahjakas suunnittelija! Emme malta odottaa, että avaatte Adventtikalenterin neljä pakettia ja näette upeat projektit jotka olemme valmistelleet teille 🙊

Tässä blogijulkaisussa voit tutustua Stineen paremmin – lue kaikki hänen suosikkitekniikoistaan, parhaat vinkit ja kuule hänen jouluperinteistään. Stine paljastaa myös pari asiaa tämän vuoden Adventtikalenterista!


Haluaisitko tietää lisää Adventtikalenterista?

Adventtikalenteri virkkausohjeilla

Adventtikalenteri neuleohjeilla


1. Mikä sai sinut innostumaan käsitöistä aikoinaan?

"Kun olin aivan pieni, näin äitini neulovan ja ompelevan. Kuusivuotiaana sain ensimmäiset keräni lankaa ja neuloin kaulahuivin sileällä neuleella vain viikossa. Se oli keskellä 70-lukua, jolloin kirjoneule oli aivan uutta, ja ruskeat ja oranssit värit olivat suosittuja. Seuraava projekti oli löysä paita, joka koostui monista keltaisista, punaisista, sinisistä, oransseista ja ruskeista neliöistä, jotka äitini ompeli minulle.

Olen neulonut siitä lähtien. Melkein päivittäin. Neuloin mielelläni koulun välitunneilla, ja lukiossa käytin omia luomuksiani.

Lukion jälkeen pääsin käsityöseminaariin, jossa sain kokeilla erilaisia käsityötaitoja, kuten virkkausta, käsineulontaa, koneneulontaa, kuvioiden suunnittelua ja ompelua kankaalle ja nahalle. Kehityin paljon vuosien varrella, ja aloin suunnitella neule- ja virkkausohjeita aikakauslehtiin, sanomalehtiin ja lankayrityksille. Olen myös kirjoittanut useita kirjoja ja opettanut iltakouluissa, neulefestivaaleilla, lankakaupoissa ja viimeisimpänä tekstiilialan koulutuksessa."


2. Kuinka kuvailisit suunnittelemia ohjeitasi?

"Suunnittelen mielelläni vaatteita, joita itse haluaisin käyttää. Pyrin useimmiten siihen, että ohjeissani on jokin erityinen tekniikka yhdistettynä johonkin yksinkertaiseen, kuten sileään neuleeseen, jotta neulominen olisi myös rentouttavaa.

Suosikkiluomuksiani tällä hetkellä ovat neuleet, jotka on tehty klassisella tekniikalla, kaksivärisellä joustinneuleella, jota aikoinaan käytettiin Fair Isle-neuleiden värikkäissä monivärisissä kuoseissa. Tämä "vanha" joustinneule on tässä yhdistetty sileisiin kerroksiin, joten siitä tulee kuvioitu neliömäinen pinta. Se on yhtä aikaa haastavaa ja helppoa ja sillä saa aikaan kauniin yhdistelmän. Suunnittelu kannustaa luovaan ilmaisuun - ja ne ovat niitä ohjeita, joista olen kaikkein ylpein."Osta Adventtikalenteri virkkausohjeilla TÄÄLTÄ tai Adventtikalenteri neuleohjeilla TÄÄLTÄ.


3. Mitkä ovat suosikkitekniikkasi?

"Suosikkivirkkaustekniikkani on tällä hetkellä isoäidinneliöt, joita rakastan virkata langanjämistä ja nähdä, miten erilaisia neliöt muuttuvat riippuen väristä ja järjestyksestä.

Suosikkineuletekniikkani tällä hetkellä on kaksivärinen joustinneule. Olen suunnitellut useita ohjeita tällä tekniikalla. Yleisesti ottaen olen hullaantunut ruutuihin juuri nyt, joten pidän myös Tartan-tyynystäni, jossa ensin neulotaan tyyny ja sitten virkataan pystysuoria viivoja – mielestäni sekin on ihana tekniikka! Olen myös täysin lumoutunut sileästä neuleesta luotuihin raitoihin, jotta saan aikaan ruutukuviota."


4. Mitkä ovat 3 parasta vinkkiä muille luoville lankaintoilijoille?

"Ensimmäinen vinkkini kaikille, jotka rakastavat työskentelyä langan kanssa, on vain heittäytyä siihen ja kokeilla! Virheitä sattuu, ja voit aina purkaa ja yrittää uudelleen.

Toinen vinkkini on, ettet saa olla liian ankara itsellesi, jos tulos ei ole täysin virheetön. Itse asiassa pidän siitä, kun jotain on selvästi tehty käsin.

Kolmas vinkkini on pitää aina laukussa mukana neule- tai virkkaustyötä - et koskaan tiedä, milloin tarvitset sitä!"


5. Mitä vuoden Adventtikalenterilta voi odottaa?

"Voit odottaa, että kaikkia tämän vuoden adventtikalenterin ohjeita voi käyttää myös joulun jälkeen. Minulle oli erittäin tärkeää suunnitella ohjeita ja käyttää värejä, jotka eivät liity suoraan jouluun, mutta sopivat yhtä hyvin joulun jälkeiseen aikaan."


6. Miten kuvailisit vuoden Adventtikalenterin taitotasoa?

"Taso on aloittelijan ja helpon keskitason välissä. On parasta, jos olet kokeillut muutamia erilaisia silmukoita ja tekniikoita aiemmin."


Aiotko olla mukana kun avaamme vuoden Adventtikalenterin ensimmäisen paketin? Sitten kiirehdi hankkimaan Adventtikalenteri virkkaajille tai Adventtikalenteri neulojille – tai molemmat jos et osaa päättää! 😉
7. Mikä on paras jouluperinne?

"Se on kellariin meneminen ja keinotekoisen joulukuusen nostaminen laatikosta! Kun kokoan sen, laittan siihen jouluvalot ja jalan alle ja sitten kytken se pistorasiaan. Kappas - alle 20 minuutissa jouluinen tunnelma täyttää olohuoneen!

Sitten tietysti kuusen koristelu vie kauemmin. Koristelemme sen kaikilla ihanilla ja värikkäillä joulukoristeilla, joita kaksi lastani ovat tehneet päiväkoti-ikäisestä lähtien, ja joita edelleen säilytän ja nautin suuresti katsellessani joulukuussa."


8. Miksi Adventtikalenteri on pakkohankinta joulukuussa?

"On ehdottomasti tärkeää hankkia neule- tai virkkausprojekteja sisältävä Adventtikalenteri, koska se tarjoaa erittäin mukavan tavan odottaa sunnuntaita toisensa jälkeen. Paketin avaaminen, yllättymisen tunne ja innostus aloittaa uusi projekti. Ja sitten sinulla on jotain neulottavaa tai virkattavaa, kun katsot Joulukalenteria televisiosta!

Hyvää joulua kaikille!"


Löydä Adventtikalenterisi täältä

Oletko utelias siitä, mitä Stine on keksinyt tämän vuoden adventtikalenteria varten? Ja haluatko ripotella hieman ylimääräistä joulun iloa joulukuuhun?

Hanki oma adventtikalenterisi täältä.