Tapaa TL Yarn Crafts, eli Toni Lipsey, joka on iloinen influencer joka on luonut uuden Happy Place-langan. Olemme kysyneet häneltä hänen luovuuden ilostaan ja rakkaudesta virkkaukseen, ja saimme myös houkuteltua hänet jakamaan kolme parasta vinkkiään kanssamme.


Jos pidät helppotajuisista ja yksinkertaisista virkkausohjeista sekä älykkäistä ja käytännöllisistä töistä, olet varmasti virkannut jonkin ohjeen jonka on TL Yarn Crafts on suunnitellut.

Toni, suunnittelija, ohjaaja ja TL Yarn Crafts-brändin takana oleva kirjoittaja, tunnetaan hänen lämpimästä ja leikkisästä lähestymistavastaan virkkaukseen. Hän aloitti virkkausbloggaamisen vuonna 2013, ja siitä lähtien hänen virkkausseikkailunsa on todella lähtenyt liikkeelle.

Nykyään hänet tunnetaan virkkausohjeistaan kaiken tasoisten virkkaajien keskuudessa, ja hän innokkaasti jakaa tietämystään, kokemustaan ja suosikkituotteitaan YouTube- ja Instagram-kanavillaan. Hän on valtava inspiraatio monille - Niin virkkaajille, neulojille kuin muillekin luoville ihmisille.

Olemme saaneet mahdollisuuden jutella Tonin kanssa - Lue lisää täältä 👇


1. Voitko kertoa meille miten TL Yarn Crafts sai alkunsa?

"Ennen kuin TL Yarn Crafts oli edes olemassa, olin juuri yliopistosta valmistuttuani työtön ja tylsistynyt ja etsin tekemistä. Olin juuri valmistunut, mennyt naimisiin ja muuttanut uuteen kaupunkiin. Tarvitsin harrastuksen, jota voisin tehdä työpaikkahakemusten välissä. Menin askartelukauppaan ja päädyin lankahyllylle, ja se tuntui siltä kuin olisin tullut kotiin.

Annoin tuotoksiani lahjaksi ystävilleni ja perheelleni, kunnes he kohteliaasti pyysivät minua lopettamaan. Sitten vein showni tien päälle - Tein käsityömessuja lähes 5 vuoden ajan ja opetin virkkausta paikallisessa lankakaupassani. TL Yarn Craftsista tuli virallinen yritys, kun aloin myydä ohjeita niille esineille, joita valmistin käsityökojuuni."


2. Miksi pidät juuri virkkauksesta niin kovasti?

"Virkkaus on minulle terapeuttista. Se antaa minulle mahdollisuuden ilmaista luovuuttani, kokeilla uusia ideoita ja olla yhteydessä yhteisööni. Kun olen uppoutunut virkkausprojekteihini, voin viettää niiden parissa tunteja. Annan mieleni harhailla, mikä antaa minulle tilaa keksiä hauskoja ideoita sekä henkilökohtaiseen että ammatilliseen elämääni.

Ja kun tuon virkkausharrastukseni ulos maailmaan, voin luoda yhteyden joihinkin mitä uskomattomimpiin ihmisiin. Kerromme toisillemme projekteistamme ja virkkauksen intohimostamme, ja se yleensä etenee syvempiinkin keskusteluihin."


👆 Tonin vinkki numero 1.


3. Mikä on salaisuutesi virkkausmaailmasi suosion takana?

"Voi kun tietäisin! Luulen, että se saattaa liittyä siihen, miten ilmaisen tinkimättömän rakkauteni virkkaukseen ja siihen, miten se on muuttanut elämääni.

Mitä enemmän puhun ihmisten kanssa, sitä enemmän tajuan, kuinka samankaltaisia elämämme ovat. Meillä jokaisella on oma virkkausharrastuksen alkuperätarina, ja jatkamme käsityön tutkimista kaikissa sen kolkissa ja nurkissa. Olen valinnut dokumentoida kokemukseni sen hyvistä, huonoista ja rumista puolista.

Lisäksi rakastan opettaa tätä käsityötä ja olen kiitollinen, että voin tavoittaa niin monta tulevaa tekijää. Aloittelijoiden apuna toimiminen tuo minulle suurta iloa."


4. Mitkä piirteet ovat tyypillisiä TL Yarn Crafts-ohjeille?

"TLYC:n ohjeen ovat harkittuja, yksinkertaisia ja helposti lähestyttäviä. Minulla on useita suosikkisilmukoita ja tekniikoita, joihin palaan kerta toisensa jälkeen (esimerkiksi linnunsilmät, tunisialainen virkkaus, isoäidinneliöt), mutta pyrin aina lisäämään mukaan jotain odottamatonta. Oli sitten kyse väripaletista, muodosta tai rakenteesta. Ohjeeni ovat helposti lähestyttäviä, mutta haluan aina hieman haastaa tekijää."


👆 Tonin vinkki numero 2.


5. Mistä haet inspiraatiota ohjeisiisi?

"Suosin mieluiten liikkumista käsityö-yhteisön ulkopuolella saadakseni inspiraatiota ohjeisiini. Tilasin muoti-, arkkitehtuuri- ja kulttuurilehtiä pysyäkseni ajan hermolla trendeistä. Selailen alustoja kuten TikTok ja YouTube nähdäkseni, mistä eri alueiden luojat innostuvat, ja mietin, miten voin leikitellä uusilla ideoilla tekijäyhteisön sisällä. Minulla on myös valtava kokoelma ideoita, joihin palaan tarvittaessa."


6. Miltä suunnitteliprosessisi näyttää?

"Jokainen projekti alkaa inspiraatiosta. Joskus se on projekti-idea, ja joskus se on itse lanka. Tykkään antaa langan puhua - Annan sen kertoa minulle, minkä se haluaa olla.

Teen paljon mallitilkkuja ja kirjoitan muistiinpanoja suunnitteluelementeistä, jotka haluan sisällyttää. Olen huono luonnostelija, mutta minulla on yleensä käsitys siitä, millaiseksi valmiin kappaleen pitäisi muotoutua. Siitä eteenpäin kirjoitan niin paljon ohjetta kuin voin ennen kuin aloitan virkkauksen.

Siitä eteenpäin teen ja samalla säädän ohjetta tarpeen mukaan. Kun pääsen loppuvaiheisiin, viilaan muistiinpanojani varmistaakseni, että ymmärrän ne, kun kirjoitan ohjeen. Koko prosessi voi kestää vain 3 päivää tai jopa 3 kuukautta."


7. Onko sinulla joitain suosikki-virkkaustekniikoita?

"Totta totisesti! Olen koukussa tunisialaiseen virkkaukseen - Se ei mielestäni koskaan mene muodista. Rakastan myös kaikkia isoäidinneliöitä tai isoäidinraitoja. Nautin myös väreillä leikittelystä töissäni, joten värilohkot ja raidat ovat suosikkejani."


👆 Tonin vinkki numero 3.


8. Mikä on kokemuksesi tunisialaisesta virkkauksesta?

"Tunisialainen virkkaus oli täysin uutta minulle. En ollut koskaan kuullut siitä ennen vuotta 2017. Satuin näkemään naisen esittelemässä sitä Vogue Knit Live-tapahtumassa ja ihastuin siihen. Menin heti kotiin opiskelemaan sitä lisää, mutta tietoa ei ollut paljon saatavilla.

Aloin pitää YouTube-kanavaa jakamalla kaiken mitä tiesin tästä tekniikasta, ja olin ilahtunut nähdessäni muidenkin innostuvan siitä. Nykyään tunisialainen virkkaus vaikuttaa olevan vakiintunut osa virkkaajan työkalupakkia.

Se, mikä tekee siitä niin erityisen, on se, miten erilaista se on verrattuna perinteiseen virkkaukseen ja neulontaan. Se käyttää erilaista liikettä ja luo erilaista jälkeä, mikä kannustaa virkkaajia kokeilemaan sen kaikkia muunnelmia."


9. Mikä on paras vinkkisi heille jotka tahtovat kokeilla tunisialaista virkkausta?

"Paras vinkkini on vain tarttua toimeen. Älä mieti liikaa. Jos sinulla on minkäänlaista neulonta- tai virkkauskokemusta, tunisialainen virkkaus todennäköisesti sujuu sinulta helposti. Siinä käytetään paljon samoja liikkeitä ja logiikkaa kuin muissa lankakäsityömuodoissa, joten se ei ole kuin nollasta aloittamista."


10. Kerro Happy Place-langasta

"Happy Place on monikäyttöinen ja houkutteleva lanka, jonka tarkoituksena on viedä sinut ideaaliseen käsityöparatiisiisi. Se on valmistettu ilahduttavan pehmeän superwash-merinovillan ja puuvillan 50/50-sekoituksesta. Nämä kaksi luonnonkuitua toimivat uskomattoman hyvin yhdessä monenlaisissa projekteissa ja eri vuodenaikoina.

Se kestää konepesun ja on saatavilla 20 eri sävyssä, joten värejä riittää monelle eri persoonallisuudelle.Jokaisesta sävystä on saatavilla yksivärinen versio ja siihen sopiva mélange-versio - Muuta projektiesi tunnelmaa käyttämällä joko pelkästään yksiväristä, pelkästään mélangea tai yhdistämällä ne yllättävän tuloksen saavuttamiseksi."



Odottaako sinuakin oma Happy Place?

Näe kauniit langat täältä:

Happy Place Melange >>

Happy Place Solid >>

Kurkista myös 8 ohjetta jotka Toni on suunnitellut Happy Place-langalle.