Luo työstäsi aivan oman näköisesti Friends-sarjan eri langoilla.


Oletko nähnyt uuden Friends-lankasarjamme? Sarja koostuu super-laadukkaista eri materiaaleista joita voit yhdistellä vapaasti neuleprojekteissasi. Värikoodit ovat samat eri lankatyyppien välillä. Super-kätevää!

Tässä blogijulkaisussa tahdon näyttää sinulle kuinka voit yhdistää langat AIVAN oikeanlaisen ulkonäön aikaansaamiseksi ja sytyttää luovan liekkisi palamaan ❤️

Olen pyytänyt ihania Hobbii-kollegoitani auttamaan ja neulomaan joitain koetilkkuja eri langoista - ja myös virkkaamaan yhden koetilkun!

Mikä on Friends? Lue lisää uudesta Friends-sarjasta täältä.

Yhdistä eri lankatyyppejä samassa värissä

Kätevää uudessa Friends-sarjassa on tietenkin se, että värikoodit sopivat yhteen eri Friends-perheen lankojen välillä. Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että Friends Wool-lanka värissä 07 on värjätty samalla väriaineella kun Friends Extra Fine Merino ja Friends Kid Silk - värillä 07.

Olemme, kuten sanottu, neuloneet koetilkkuja joista näet miten langat näyttävät yhdistettyinä.

Tässä on Friends Extra Fine Merino yhdistettynä Friends Kid Silk-lankaan. Molemmat ovat värinumeroltaan 105 - Kaunis vihreä väri joka aiheuttaa palavan tarpeen neuloa puseron joka valaisisi tämän kylmän ja synkän vuodenajan! Vihreä on toivon väri, eikö?


👆 Neuletilkku on luotu 4,5 mm puikoilla Friends Extra Fine Merino- (värissä 105) ja Friends Kid Silk-langoilla (värissä 105).

Huomioi ystävällisesti … Eri langat imevät väriainetta eri tavalla. Lankojen värit voivat näin erota hieman sävyltään, mutta kuten näet kuvassa, voit takuulla saada aikaan yhtenäisen tuloksen 😉

Jos tahdot mieluummin neuloa klassisella villalangalla kute Friends Wool, voit myös yhdistää sen Friends Kid Silk-lankaan saadaksesi aikaan höyhenenkevyen työn pörröisellä pinnalla. Tässä on neuletilkku Friends Wool-langasta sekä neuletilkku Friends Wool- ja Friends Kid Silk-langasta:


👆 Friends Kid Silk (väri 70) toimii apulankana Friends Wool-langalle (väri 70) ja antaa pörröisen ulkonäön puseroihin, myssyihin ja kaulahuiveihin. Katso tätä kaunista violettia väriä!

Luo meleerattu ulkonäkö eri väreillä

Voit myös valita värejä jotka eroavat sävyltään hieman luodaksesi kauniin meleeratun ulkonäön. Olemme neuloneet tilkun Friends Extra Fine Merino-langasta värissä 114 sekä Friends Kid Silk-langasta värissä 112. Tuloksena on kevyen meleerattu ulkonäkö:


👆 Niiiin hieno väritys! Friends Extra Fine Merino (värissä 114) neulottuna Friends Kid Silk-langan kanssa (värissä 112) 4 mm puikoilla.

Mitä lähempänä värit ovat toisiaan, sitä vähemmän meleerattu tuloksesta tulee. Tässä voit nähdä kun olemme luoneet neuletilkun Friends Wool-langalla värissä 28 ja Friends Kid Silk-langalla värissä 13. Nämä kaksi väriä suorastaan sulavat toisiinsa harmonisen sinapinkeltaiseksi väriksi:


👆 Friends Wool (värissä 28) neulottuna Friends Kid Silk-langan (värissä 13) kanssa 5,5 mm puikoilla.

Päästä mielikuvitus valloilleen

Kaikkein parasta neulomisessa ja virkkaamisessa on se, että luot itse omat projektisi.

Voit seurata ohjetta kun tahdot olla aivan varma lopullisesta tuloksesta. Voit myös heittäytyä vapaan käden luomuksiin jossa vain mielikuvituksesi asettaa rajat.

Voit esimerkiksi leikkiä väreillä ja yhdistellä niitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Voit esim. Luoda kauniin liukuväri-efektin käyttämällä saman värin tummia ja vaaleita sävyjä:


👆 Tämä neuletilkku vie ajatukset jäävuorille ja jääkylmään veteen. Se on neulottu käyttäen Friends Extra Fine Merino-lankaa (väri 02) pohjavärinä. Lisäksi siihen on neulottu Friends Kid Silk-lankaa eri väreillä antaen sille kauniin efektin (väri 96, väri 89, väri 95 ja väri 77). Friends Kid Silk-värit sekoittuvat toisiinsa yhden kerroksen verran joten värit yhdistyvät toisiinsa kauniisti ja luovat miltei saumattoman liukuvärin. Tilkku on neulottu 3,5 mm puikoilla.

Nyt olen puhunut paljon väreistä ja värien yhdistämisestä, mutta voit myös olla luova värien yhdistämisen suhteen ja luoda todella makean ulkomuodon.

Tässä olemme neuloneet vuorotellen Friends Extra Fine Merino- ja Friends Kid Silk-langoilla:


👆 Friends Kid Silk-langan (väri 42) kerrokset antavat ilmavan ulkonäön kontrastina Friends Extra Fine Merino-langan (väri 42) kerroksiin. Neulottu 4,5 mm puikoilla.

Voit myös yhdistellä värejä virkatessasi

Voit miettiä: Miten voin virkata eri lankatyypeillä ja väreillä?

Eri lankatyyppien yhdistäminen ei ole niin yleistä virkatuissa projekteissa mutta se tuottaa itse asiassa aivan lumoavia tuloksia.

Katso esim. Tätä virkattua koetilkkua jossa olemme virkanneet Friends Wool-lankaa yhdessä Friends Cotton 8/4-langan kanssa:


👆 Tämä koetilkku on kevyt ja ihanan pehmeä. Voin helposti kuvitella kääriytyväni kokonaiseen vilttiin joka olisi tehty tästä lankayhdistelmästä! Se on virkattu Friends Wool-langalla (värissä 114) ja Friends Cotton 8/4-langalla (värissä 114) 4,5 mm virkkuukoukulla.

Toivon että sait inspiraatiota ja tahdot yhdistellä erilaisia lankatyyppejä seuraavassa projektissasi.

Mukavia neule- ja virkkaushetkiä 💜