Oletko kokenut sen ilon, jonka saa neulomalla tai virkkaamalla lahjan läheiselle lapselle? Jos et, se sinun kannattaa ehdottomasti kokea. Itse tehdyt lahjat lapsille ovat taianomaisia.

Se on tietenkin helpompaa marssia lelukauppaan ja löytää lahja. Shoppailu voi myös olla terapeuttinen kokemus. Voisin viettää tunteja vain katsellen värikkäitä leluja ja hypistellen pehmeitä asuja kauppojen vaatetangoilta. Aina voi pyytää myyjältä vaihtokuitin matkaan.

Mutta sitä iloa, jonka saa tekemällä lahjan itse, on vaikea päihittää!

Viime vuonna ansaitsin uuden täti-tittelin itselleni. Tai no, ei oikea täti. Tittelin minulle osoitti paras ystäväni, joka sai pienen tyttövauvan. Sitä ei ehkä lasketa, mutta en ikinä kyllästy kuulemaan, kun ystäväni kutsuu minua Milla-tädiksi 💗

Ennen olin vain virkannut töitä itselleni. Kun sain tietää, että uusi pienokainen saapuisi pian keskuuteemme, ryhdyin heti virkkaamaan hänelle lahjaa.

Päätin luoda virkatun vauvanpeiton. Ennen kuin pääsin aloittamaan, minun täytyi päättää, millä ohjeella ja värillä sen luon ja mitkä materiaalit minun tulee hankkia. Oli ihanaa, että voin räätälöidä lahjan juuri sellaiseksi kuin tahdoin, mutta päätöksien teko vei aikaa.

Sitten minun piti tietysti odottaa, että lanka saapuu postipaketissa luokseni. Odotusaika oli hankalaa, sillä tahdoin jo kovasti aloittaa.

Olin niin iloinen, kun paketti vihdoin tuli. Heittäydyin samantien luomaan sitä, mitä pääni sisällä olin kehitellyt, mutta sitten kärsimättömyys sai vallan. Oliko se edes kaiken tämän väärtiä? Eikö olisi parempi vain ostaa jotain?

Voin huoletta kertoa nyt, että lopussa se oli kaiken sen arvoista. Virkkausprosessi oli erityisen miellyttävä. Samalla kun käteni kävivät kovasti peiton parissa, en voinut olla ajattelematta ystävääni, pientä elämänalkua hänen vatsassaan, ja rakkauttani molempia kohtaan. Monet virkkaustunnit eivät olleet vain mukavia - ne saivat minut hyvälle tuulelle.

Viimeiseksi oli myös aivan erityistä ojentaa lahja henkilökohtaisesti. Ei vain siksi, koska lahja oli luotu ajatuksen kera, vaan myös, koska lahja oli juuri sen näköinen, johon tiesin ystäväni ihastuvan. En ole ikinä ollut näin iloinen lahjan antamisesta.


Olenko ylipuhunut sinut?

Ihanaa! Sitten on aika ryhtyä toimeen. Jos epäröit, mistä alkaa, voit löytää inspiraatiota alapuolelta.

Vaatteet

Pikkuiset vaatteet näyttävät aina niin suloisilta. Ei ole mitään parempaa kuin neuletakki tai sukkapari pienoismuodossa. Koska itse luot vaatteet, voit valita lankojen värit. Klassinen vaaleansininen- tai punainen voittaa aina varmasti, mutta leiki rohkeasti muillakin väreillä.

Kauniit punaiset ja tummanvihreät sävyt sopivat täydellisesti talvikuukausien vauvoille, kun taas vaaleankeltainen ja pastellivärit sopivat kevätvauvoille.

Jos vanhemmat ovat valinneet erityisen teeman tai värisävyt lastenhuoneeseen, voit valita vaatteiden värit niihin sopiviksi. Vihreät sävyt sopivat viidakko- tai luontoteemaan, ja astronauttiteemaan sopii sinisen monet sävyt.

Jos lapsen sukupuoli on yllätys, tai jos vanhemmat toivovat sukupuolineutraaleja lahjoja, kauniin ruskeita, valkoisia ja harmaita sävyjä voi aina käyttää. Värit tekevät vanhemmille helpoksi yhdistää värit muiden vaatteiden kanssa, ja värien ei takuulla tarvitse olla tylsiä! 

Tässä kaunis Primula-settimme vaippahousut, liivi ja hilkka näkyy kauniin neutraaleissa väreissä Silver Grey (03), joka sopii miltei kaiken kanssa.  


"Huhhuh, koko on vaikea saada sopivaksi." Onko tämä eräs ajatus, joka on ollut mielessäsi? Ei hätää! Koot voivat olla haastavia, ja lapsi tulee kasvamaan vaatteista ulos nopeasti. Onneksi on monia muita asioita, joita lapselle voi antaa lahjaksi - asioita, joiden ei tarvitse olla tietyn kokoisia, ja niitä voi käyttää monia vuosia. Muun muassa:

Koristeita

Koristeet voivat tuoda iloa ja stimuloida uteliaita lapsen silmiä. Himmeli sopii hyvin ripustettavaksi pinnasängyn yläpuolelle. Näin lapsella on jotain katseltavaa, kun uni hiipii hiljalleen sulkemaan pienet silmäluomet. Kun lapsi kasvaa, himmelin voi siirtää ikkunan luokse, tai nurkkaan koristamaan huonetta. 

Vaihtoehtoisesti voit tehdä hienon lastenvaunuketjun, joka viihdyttää pikkuista, ja ovat vauhdissa mukana. Sellainen koristaa myös yhtä hyvin ikkunaa, kun pieni ei ole enää lastenvaunuiässä

Himmelit ja vaunuketjut antavat tilaisuuden olla luova! Voit helposti korvata ohjeen hahmot haluamillasi. Suloiset yksisarviset, makeat jäätelöt, pienet sydämet tai jotkut aivan muut. HUOM. Muista aina tarkistaa hahmojen koko ohjeesta ennen aloittamista. 7-10 cm hahmot ovat usein hyviä vaihtoehtoja himmeliin tai vaunuketjuun kiinnitettäviksi. 


Lelut

Aistilelut, kuten esimerkiksi tämä virkattu helistin on erityisen suosittu uteliaiden lasten keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista kosketuspinnoista, äänistä ja väreistä.

Puuttuuko sinulta täydellinen ohje aistilelulle? Voit takuulla tehdä pehmolelusta aistilelun. Värikäs “Be Weird” Monster on oivallinen ohje aistilelun tekoon. Hänet voi helposti täyttää vinkulelulla tai helistimellä, joka tuo häneen eloa ja ääniä. Sarvet voi korvata puruleluilla.

Peitot

Onko sinulla hyvin aikaa ennen lahjan antoa? Sitten voit hyvin uppoutua suuremman projektin, kuten vauvanpeiton, pariin. Se sopii hyvin lahjaksi aina-niin-kasvavalle pienokaiselle, ja sitä voi käyttää pinnasängyssä, lastenvaunussa, autoistuimessa, ja monessa muussa paikassa. Vauvanpeitto tarjoaa iloa moneksi vuodeksi.

Virkkaa Zoey-vauvanpeitto, joka on n. 84 x 84 cm. Se virkataan Sultan Deluxe -langalla, joka on 100% puuvillaa, sekä saatavilla monessa väriyhdistelmässä.


Käytännölliset lahjat arkeen

Ruokalappu ja rätti ovat hyviä esimerkkejä käytännöllisistä lahjoista. Ne ovat erittäin pidettyjä vanhempien keskuudessa, sillä ne tekevät heidän arjestaan helpompaa. Vanhemmat eivät säästy arjen haasteista ilman sotkua (ajatteletko myös puklua juuri nyt?), joten vanhemmat tulevat kiittämään siitä, että heillä on vahinkoja varten vähän kättä pidempää. 


Vinkkejä ja neuvoja, joita tahdon jakaa kanssasi!

Pienet lapset tarvitsevat tietysti lahjoja, joita on turvallista käyttää. Siksi olen koonnut vinkkejä ja neuvoja, ja tehnyt listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

Kiinnitys: Jos luot työn monessa osassa, ja se on koottava (esim. himmeli) on erittäin tärkeää, että osat on kiinnitetty tukevasti. Jos niitä ei ole kiinnitetty tarpeeksi lujasti, osat voivat pudota, ja lapsi voi nielaista ne. 

Vinkki! Kun olet valmis yhden osan kanssa, ja on aika katkaista lanka, voit jättää hieman pidemmän langanpään kuin normaalisti. Näin olet varma, että sinulla on tarpeeksi lankaa tukevaan kiinnitykseen. 

Koko: Lapset ovat luonnostaan uteliaita, ja erityisen kiinnostuneita tutkimaan maailmaa suun kautta. Jos luot esim. Nukkea, on tärkeää että siinä ei ole pieniä irto-osia. Nuken  hattu, vaatteet ja muut pikkuosat kannattaa kiinnittää nukkeen. 

Tuttinauha, ja muut pitkulaiset työt, joihin lapsi voi tarttua kiinni, eivät saa olla pidempiä kuin 22 cm. Jos ne ovat pidempiä, ne voivat helposti kietoutua lapsen kaulan ympärille.

Materiaalit: Eräs hyvä puoli itse tehtyjen lahjojen kanssa on se, että voit valita materiaalit paljon vapaammin. Jos luot vaatteita tai peittoja vauvalle, luonnonkuidut kuten puuvilla ja villa ovat aina miellyttävimpiä, ja erityisen hengittäviä. Puuvilla sopii fantastisesti lelujen tekoa varten, sillä se on kestävää, sekä kestää korkeamman pesulämpötilan kuin esim. villa.

Lanka, jota käytän eniten virkatessani lapsilleni, on [Baby Cotton Organic]. Lanka koostuu 100% korkealaatuisesta Egyptiläisestä puuvillasta. Lisäksi se on tuotettu ympäristöä ajatellen ilman kemiallisia hyönteismyrkkyjä, ja se on näin ansainnut GOTS-merkin.

Mutta, harmiksi jotkut lapset ovat erittäin villaherkkiä, ja heidän ihonsa kutisee tai ärsyyntyy villamateriaalien koskettaessa ihoa. Jos tahdot neuloa pipon, puseron tai muuta suoraan ihoa koskettavaa, on hyvä idea tarkistaa villlaherkkyys lapsen vanhemmilta, ennen kuin tipautat langan ostoskoriisi. Toki aina on parempaa, jos lahja on yllätys. Kun kyse on pienokaisista, on aina parempi olla varma. 

Voit löytää jostain pehmoeläinten ohjeista turvasilmien käyttöohjeet. Ne toimivat hyvin koristeina ja ne on helppo asettaa. Jos lelua käyttää aivan pieni lapsi, voit itse virkata tai kirjoa silmät. Kun luot itse silmät, voit tuoda niihin paljon eloa!

Confetti Unicorn-ohjeestamme löydät hauskat virkatut silmät.

No, nyt olet valmis luomaan lahjoja, joista ilahtuu niin lapsi kuin vanhemmatkin?

Toivon todella, että neuvoni ja vinkkini ovat antaneet sinulle rohkeutta ryhtyä toimeen. Muista, että itse tehdyn ei tarvitse olla täydellistä. Pudonnut silmukka tai hieman vino peitto antavat lahjalle persoonallisuutta, ja muistuttavat lahjansaajaa siitä, että lahja on käsiesi ja sydämesi tulos 💗


 

Säästä 11%