Näin voi käydä parhaimmillekin meistä - aloitamme uuden työn motivaatio katossa. Vähän ajan kuluttua saman työn äärellä, saman kuvion parissa, saman värin kanssa, työstöstä voi tulla tylsää. Se voi lopussa johtaa siihen, että viskaat turhautuneena työsi monien muiden puolivalmiiden töiden joukkoon keräämään pölyä useiden kuukausien ajaksi.

 

Mikä sitten neuvoksi? Purkaa monen tunnin työ ja käyttää lanka johonkin muuhun? Vai onko mitenkään mahdollista löytää motivaatio uudelleen ja jatkaa työtä siitä mihin viimeksi jäi? Annan sinulle 3 hyvää neuvoa, kuinka voit innostua uudelleen motivaation kadotessa.

 

#1 Visualisoi valmis työ mielessäsi

Jos pystyt näkemään valmiin työsi kirkkaasti mielessäsi, tulee aloittamisesta paljon helpompaa. Jos esim. Puikoillasi on viltti, kuvittele kääriytyväsi ihanaan, itse tehtyyn vilttiin viileänä talvi-iltana (esim. Tähän ihanaan "Homely Vibes-Vilttiin"). Tai mieti, miten hyvältä itse tekemäsi pusero näyttäisikään uusien farkkujesi kanssa (katso mm. Tämä kaunis "Bente Topdown- Pusero").

Tärkein syy kaikista: kun olet tehnyt työsi valmiiksi, sinulle raivautuu tilaa uudelle langalle. Tämä syy ainoastaan tuo puhtia saada minkä tahansa työn valmiiksi.


Homely Vibes-Viltti ja Bente Topdown-Pusero 👆


#2 Pidä suunnitelma aina mielessäsi

Suunnittelu on tärkeää. Jos työsi on yksinkertainen (ja sitä vähän liiaksi), tee suunnitelma, kuinka voit hämätä itsesi tylsiltä ja loppumattomalta tuntuvilta kerroksilta. Suunnitelman mukaan voit esimerkiksi viihtyä tuntikausia lempisarjasi parissa, ja kappas kun siinä työ valmistuu kepeästi!

Jos puikoillasi pyörii haastavampi työ, jonka kanssa menee sormi suuhun turhautumisesta, anna itsellesi aikaa lukea ohje läpi uudelleen ja uudelleen niin kauan kun olet itsevarma. Kun mielestäsi sinulla on kaikki hallinnassa, älä piiskaa itseäsi, jos siitä ei tule 100% täydellinen.

Kuten kaikki muukin, uusien tekniikoiden oppiminen ja haasteista ylitse pääseminen vie aikaa. Voit vierailla YouTube-kanavallamme, jossa on monia oppaita erilaisiin tekniikoihin. Näin ollen voi olla mukavaa, jos voit työstää paikassa, jossa sinua ei häiritä - ainakin siihen asti, kun tunnet että ymmärrät ohjeen.

 

#3 Ota itseäsi niskasta kiinni - mutta ei liian rajusti

Joskus sinun tarvitsee ottaa vain niskastasi kiinni, että voit jatkaa kesken jäänyttä työtäsi. Sinun ei kuitenkaan kannata olla liian armoton itseäsi kohtaan. Joskus on vain nähtävä, että tämä työ ei ollut se oikea sille ajankohdalle. Jos työstäminen ei saa aikaan muuta kuin stressiä ja turhautumista, on parasta purkaa työ ja aloittaa halutessaan jotain muuta.

Toisaalta, on lähes takuuvarmaa, että tulet tuntemaan aivan erityistä ylpeyttä, kun saat tehtyä työsi valmiiksi, saaden aikaan kauniin lopputuloksen.

 

Toivon, että neuvoistani oli jotain hyötyä, jotta saat lisäintoa viemään keskeneräisen työsi loppuun.

Onnea!


 

Dolce Cashmere - Hobbii

65% Villa, 25% Polyamidi 10% Kashmir

55,00 €

Twister - Hobbii

55% Puuvilla, 45% Akryyli

35,00 €