Jos lanka on ostaessasi vyyhdin muodossa, tulee sinun keriä se ennen neulomisen tai virkkauksen aloitusta. Tässä blogijulkaisussa opastan kuinka kerit langan nopeasti vyyhdinpuilla tai kerijälaitteella.


Onko sinustakin vyyhdit kauniita? Et ole ainoa. Minä raaaakastan tuijottaa kauniin värisiä Unicorn-vyyhtejä. En tohdi melkein edes käyttää niitä. Melkein!

Vyyhti kuitenkin vaatii hieman lisää työtä ennen kuin voit heittäytyä lankaprojektisi pariin. Lanka ei ole nimittäin aivan valmis käyttöön. Välttääksesi langan sotkeutumisen ja solmuun menon, tulee sinun keriä lanka.

Onneksi keriminen on nopeaa ja helppoa jos sinulla on käytössäsi vyyhdinpuut ja kerijälaite.

Tässä blogijulkaisussa opastamme sinua:

Oletko valmis kerimään lankaa? Etsi lanka ja välineet eteesi niin aloitetaan!

Eikö sinulla ole vyyhdinpuita tai kerijälaitetta? Ei huolta - voit myös keriä lankasi käsin.


Lankamme Unicorn Solid (vasemmalla) ja Unicorn (oikealla) saapuvat vyyhdeissä. Sinun tulee siksi keriä vyyhdit keriksi ennen käyttöön ottoa.

Näin vyyhdinpuut ja kerijälaite toimivat yhdessä

Vyyhdinpuut ja kerijälaite ovat aikamoinen voimapari, kun on aika muuntaa vyyhdit keriksi. Vyyhdinpuut pitävät langan paikoillaan kun kerit kerijälaitteella. 

Nämä kaksi välinettä tuovat iloa innokkaille neulojille ja virkkaajille jotka usein ostavat lankansa vyyhdin muodossa. Apuvälineiden avulla lanka muuntautuu keräksi nopeasti, jonka jälkeen voit aloittaa sen oikean hauskan osuuden. 😍

Alapuolen videolla näytetään kuinka voit yhdistää vyyhdinpuut ja kerijälaitteen ja luoda kauniita lankakeriä.


Näin käytät vyyhdinpuita

Vyyhdinpuut pitävät lankaa paikoillaan jotta se ei sotkeennu kun muunnat sitä keräksi. Vyyhdinpuut kiinnitetään pöydän kulmaan tukevalla ruuvattavalla pöytäkiinnikkeellä, jonka jälkeen se avautuu sateenvarjon tavalla.

Voit käyttää vyyhdinpuita minkä tahansa materiaalin kerimiseen.

Toimi näin

  1. Ruuvaa vyyhdinpuut kiinni pöydänkulmaan pöytäkiinnikkeellä.
  2. Poista langan vyöte ja kierrä lanka varovasti pois vyyhdistä.
  3. Leikkaa langan ympärillä olevat langanpäät pois. Ole varovainen ja älä leikkaa vyyhdissä olevaa lankaa. Etsi langanpää ja leikkaa se.
  4. Avaa vyyhdinpuut, aseta lanka puille varovasti ja kiinnitä.

Aseta lanka vyyhdinpuille aivan vaakasuoraan.

Tee näin langanpäille

On hyvä idea kiinnittää langan sisimpänä oleva langanpää vyyhdinpuihin jotta lanka ei sotkeennu puiden pyöriessä ympäri. Vyyhdin ulommainen langanpää on se josta pidät kiinni kun alat kerimään lankaa - käytit sitten käsiäsi tai kerijälaitetta.


Näin käytät kerijälaitetta

Nyt on aika etsiä kerijälaite. Tästä tulee hauskaa. 😁 

Kerijälaitteen suuri plussa on se, että voit luoda lankakeriä jotka voit avata langan kerän sisäpuolelta kun sitä on aika työstää. Näin vältät myös aivan liian tutun tilanteen jossa joudut jahtaamaan lankakerää ympäri lattioita kun se jälleen kerran (!) on hypännyt pois sohvapöydältä sinun käyttäen ulkoa alkavaa langanpäätä - Tämä ei ole ollenkaan hullu idea, eikö?

Toimi näin

  1. Kiinnitä kerijälaite pöydänkulmaan.
  2. Tuo langanpää kammen läpi (ulkoa sisälle päin).
  3. Aseta langanpää rullan viiltoon.
  4. Käännä kampea jotta lanka kietoutuu rullan ympäri. Pitele lankaa vyyhdinpuiden ja kerijälaitteen välissä ja kiristä hieman jottei kerästä tule liian löysää.
  5. Leikkaa lanka kun kerä on halutun kokoinen tai jatka kunnes koko vyyhti on keritty.
  6. Vedä kerä ulos.

Muista tarkistaa lanka solmuilta ja virheiltä sitä keriessä.


Nauti kerien luomisesta.

Rakkaita terveisiä täältä ❤

Hanki apuvälineet: Vyyhdinpuut ja kerijälaite

Oletko kuullut kuinka helppoa on keriä lanka vyyhdinpuiden ja kerijälaitteen avulla?

Säästä aikaa ja energiaa ja hyppää suoraan hauskaan osioon neulomisen ja virkkaamisen parissa. Hanki tämä välineiden voimapari täältä: