Kiinnostus isoäidinneliöitä kohtaan kukoistaa jälleen. Tässä blogijulkaisussa voit löytää inspiraatiota seuraavaan projektiisi ja luoda hauskoja neliöitä joita voi yhdistää lukemattomasti. Opit virkkaamaan neljä erilaista Granny Squares-neliöitä.


Ehkä isoäidinneliöt muistuttavat sinua ulkonäöltään ... Kyllä, mummolaa? Monet yhdistävät nämä virkatut neliöt hyviin lapsuusmuistoihin.

Nyt isoäidinneliöt ovat tehneet comebackin ja olen henkilökohtaisesti niihin aivan hulluna!

Isoäidinneliöitä, mummoneliöitä tai Granny Squares, joiksi niitä myös kutsutaan, voi luoda niin monenlaisia- ja värisiä sekä neliön muoto tekee niistä helppoja yhdistää eri tavoin projekteissasi.

Granny Squares on myös erittäin hyvä projekti jos tahdot päästä eroon langanjäämistä. Voit yhdistää kaikki langanjäämäsi joita sinulla varmasti lojuu kaapissasi (eikö meillä kaikilla?) 💜

Noh… Mitä aiot tehdä isoäidinneliöistä?

Tästä blogijulkaisusta löydät:

 • Inspiraatiota seuraavaan projektiin. Tapoja joilla voit luoda isoäidinneliöistä esim. Kassin, neuletakin tai jotain aivan muuta
 • Aloittelijaystävällisiä video-ohjeita joissa käydään läpi neljä eri isoäidinneliötä. Psst! Opi luomaan mitä hienoin auringonkukka.


Granny Squares ovat taas täällä!

Heittäydy projektiin joka koostuu isoäidinneliöistä

Jos et ole vielä virkannut projektia isoäidinneliöistä, tulee sinun etsiä virkkuukoukku käsiisi samantien. Virkkasit sitten mielikuvituksesi mukaan tai seurasit ohjetta kokonaan tai osittain, tarjoaa Granny Squares-projekti takuulla yhden parhaimmista lankakokemuksista.

Mitä neliöistä voi tehdä - Rajana on vain luovuutesi ja mielikuvituksesi.

Inspiraatiota: Voit luoda näitä isoäidinneliöistä:

 • Laukku
 • Kassi
 • Neuletakki
 • Pusero
 • Kalastajanhattu
 • Viltti
 • Poncho


Isoäidinneliöistä tehdyt kassit ja laukut ovat erikkäin trendikkäitä. Löydä kassin ohje täältä.

Granny Squares-kassi

Jos et ole varma ovatko Granny Squares-projektit sinun juttusi, voit huoletta aloittaa tekemällä pienikokoisen projektin kuten kassin tai laukun.

Luo esim. Kaunis ja romanttinen Florentina-kassi, joka koostuu 16 kukkaisasta isoäidinneliöistä jotka on ommeltu yhteen takaosan kanssa.

Ohje sopii kokeneemmalle virkkaajalle, mutta heittäydy ihmeessä työn pariin jos hallitset seuraavat tekniikat: Ketjusilmukka (kjs), kiinteä silmukka (ks), piilosilmukka (ps), pylväs (p) ja puolipylväs (½ p). Ohjeen on luonut suunnittelija Knit Gang.

Lataa ilmainen ohje täältä >>

Osta Rainbow Cotton 8/4-lanka täältä >>

Kurkista myös tämä ohje: Ocean Burst - Laukku

Opi virkkaamaan neljä erilaista isoäidinneliöitä näiden videoiden avulla

Tahdotko luoda oman Granny Squares-kuviosi? Sitten nämä neljä erilaista isoäidinneliötä tarjoavat inspiraatiota. Seuraa suosikkiohjettasi tai yhdistele eri kuvioita ja värejä mielesi mukaan.

Ohjeet on tehnyt suunnittelija Irene Rasch.

Tarvitset näitä ohjeita varten

 • Hyvä puuvillalanka. Rainbow Cotton 8/8 on erinomainen valinta! Se on kehrätty 8 säikeeseen ja se koostuu 100% pehmeästä ja luonnollisesta puuvillasta.
 • 4 mm virkkuukoukku. Löydä virkkuukoukku täältä.
 • Pari silmukkamerkkiä.

Basic Granny Square

Alapuolen videolla ihana YouTube-emäntämme Gea näyttää kuinka virkata aivan simppeli isoäidinneliö.

Tarvitsetko ohjeen joka kertoo kuinka virkkaat isoäidinneliöt askel-askeleelta? Siinä tapauksessa klikkaa täältä ja opi kuinka virkataan yksinkertainen isoäidinneliö.

Solid Granny Square

Jos tahdot virkata isoäidinneliöistä koostuvan laukun, on hyvä idea virkata tiheämpiä neliöitä jotta laukku jaksaa kantaa tavarasi huoletta. Gea näyttää kuinka luot tiheän Granny Square-neliön:

Auringonkukka-Granny Square

Piristävätkö auringonkukat päivääsi? Katso alapuolen video jossa Gea selittää kuinka virkkaat hienon auringonkukka-isoäidinneliön.

Päivänkakkara-Granny Square

Opi virkkaamaan hieno päivänkakkara-neliö. Unelmoin tyynystä joka olisi tehty tämänlaisista neliöistä. Anna Gean näyttää kuinka virkkaat päivänkakkaran:

Lisää isoäidinneliöiden ohjeita