Oletko harkinnut Sultan- tai Sultan Deluxe-langan käyttöä seuraavassa projektissasi, mutta epäröinyt minkä niistä ostaisit?


Sultan ja Sultan Deluxe ovat ulkonäöltään aika samanlaisia: Ne saapuvat suurissa kerissä, sekä niissä on aivan taianomainen väritys.

Molemmat langat on kehrätty 4 ohuesta säikeestä, jotka ovat samanpaksuisia ja koostuvat 100% puuvillasta. Paljaalla silmällä voi siksi olla hankalaa nähdä eroavaisuutta näiden kahden välillä. Mutta niillä on kuitenkin joitain eroja:


Sultan vasemmalla ja Sultan Deluxe oikealla ☝ 

Langat on kehrätty hieman eri tavalla

Yksi eroavaisuus on se, miten langat on kehrätty - tai enemmänkin, miten niitä ei ole kehrätty yhteen. Kun Sultan koostuu neljästä erillisestä säikeestä, on Sultan Deluxe-langan hienot säikeet kevyesti kehrätty, joten langalla on helpompi työskennellä. 

Palmikko antaa Sultan Deluxe-langalle täyteläisemmän ulkonäön, ja tekee siitä helpomman työstettävän, erityisesti aloittelijana,  sillä langan säikeet pysyvät paremmin koossa.

Molemmat langat antavat työhön pehmeän rakenteen virkattuna ja neulottuna. Langan puuvillakuidut saavat aikaan sen, että hartiahuivit, kaulahuivit ja viltit ovat erityisen hengittäviä ja kauniisti laskeutuvia.


Sultan vasemmalla ja Sultan Deluxe oikealla ☝


Se, miten värit vaihtuvat, on sama molemmissa langoissa. Pitkän liukuvärin saa aikaan se, että eri säikeet vaihtavat yksi kerrallaan väriä uuteen. Vaihdot tehdään pienin solmuin.


Näin värinvaihto on aika fantastinen, sillä se antaa kauniin ja pitkän värityksen ilman ilmiselvää rajaa, joka on useimmissa muissa langoissa. Värinvaihto pääsee oikeuksiinsa suurissa projekteissa, kuten esim. Hartiahuiveissa, kaulahuiveissa ja vilteissä. Voit nähdä enemmän esimerkkejä värinvaihdoista ohjeissamme


Pituus - tahdotko 800 vai 1000 metriä?

Sultan-langassa kerän paino on 200 grammaa ja pituus n. 800 metriä, venyy Sultan Deluxe hiiiiieman pidemmälle. Sultan Deluxe-langassa on nimittäin 250 gramman paino, joka antaa pituutta n. 1000 metriä.

Pituuden ja kevyen palmikoinnin vuoksi on Sultan Deluxe hieman kalliimpi kuin Sultan. Lupaan, että laatu on korkeaa molemmissa langoissa. Kuitujen laadussa ei ole säästelty! 😍

Hyödynnä Sultan ja Sultan Deluxe parhaiten

Jos työskentelet langalla ensimmäistä kertaa, voin suositella:

Viemään langan helmen läpi

Kuten yllä mainittu, koostuu Sultan neljästä erillisestä langasta -  eli säikeestä, joita ei ole kehrätty yhteen. Kun työskentelet sillä, voi yksi säikeistä livahtaa karkuun sillä välin, kun lanka on matkalla kerästä työhösi.

Ennen kuin aloitat kerän, suosittelen viemään langanpään esimerkiksi tämän helmen läpi, jotta säikeet pysyvät koossa 👇


Leiki liukuvärillä

Kun värinvaihto luodaan solmun avulla, on helppo purkaa, pidentää, lyhentää tai vaihtaa liukuväriä.

Itse esimerkiksi virkkaan parhaillaan suurta vilttiä, johon kuluu monta kerää. Sen sijaan, että käyttäisin kerät yksi toisensa jälkeen, olen leikannut värit ja yhdistänyt ne, saaden vielä pidemmän liukuvärin.

Voit tehdä saman näin:

Aloita ensimmäisestä kerästä. Kun pääset ensimmäiseen värinvaihtoon, leikkaa lanka solmun kohdalta. Ota juuri työstämäsi langan pää, solmi se seuraavaan kerään ja jatka uudella kerällä. Jatka, kunnes olet käyttänyt juuri tämän värin kaikista keristä.

Jatka keriesi seuraavaan väriin ja toista prosessi. 


Opi erilaisista solmuista täältä.


Tahdotko pidentää yhtä väriä? Sitten voi olla, että sinun tulisi kurkistaa Twister. Kuten Sultan-sarja, on Twister myös lanka, jossa on pitkä liukuväri. Olemme luoneet Twister Solid-langan - sama lanka yksivärisenä, joka sopii yhteen Twister-sävyihin.

Twister ja Twister Solid koostuvat 55% puuvillasta ja 45% akryylista, jotka antavat sille vielä pehmeämmän ja ilmavamman efektin. Löydä Twister -ja Twister Solid-langat täältä


☝ Twister-lanka vörissä Light Elegance (21), Twister Solid-lanka vastaavissa väreissä  (vasemmalta oikealle): Silver Grey (102), Light Grey (103), Natural white (101), Light Peach (136) ja Dusty Rose (110)


Olemme merkinneet kaikki yhteensopivat värit verkkosivuillamme. Klikkaa vain Twister ja kurkista tuotekuvauksen alapuolelle.

Vältä langan solmiutumista

Twister-leikki voi olla hauskaa, mutta kiva loppuu kun lanka alkaa leikkimään samalla tavalla. Jos aloitat kerän sisäpuolelta, keräsi tulee jossain vaiheessa päätymään ohueksi kappaleeksi, joka voi purkaantua ja mennä solmuun. 

Välttääksesi tämän, voit täyttää kerän aukon langan kuluessa esim. Pullolla, tölkillä tai muulla vastaavalla.

Jos tahdot aloittaa kerän ulkopuolelta, ei sinun tule murehtia purkaantumisesta. Jos tahdot välttää kerän hyörimistä ja pyörimistä, voit investoida tällaiseen lankatelineeseen tai lankakulhoon. Ne ovat sekä suloisia että hyödyllisiä ✨

Terästä projektisi

Jos värit eivät yksinään ole tarpeeksi, voit käyttää Sultan Deluxe Shine-lankaa tai Twister Glitter-lankaa ✨ Lanka on kuin Sultan Deluxe, mutta siihen on kehrätty mukaan glitter-lanka, joka antaa kiiltävän efektin valon osuessa siihen.

Glitter-lanka on ohut ja taipuisa, joten sitä ei tunne lainkaan iholla.


Tahdotko päättää glitter-langan värin, voit sen sijaan yhdistää Sultan- tai Sultan Deluxe-langan, Glitter Deluxe-lankaan. Lanka saapuu monessa hienossa värissä, mustasta ja valkoisesta moneen pinkin, sinisen ja vihreän sävyyn. 

Löydä Glitter Deluxe-täältä

Tutki muiden sarjojen värimaailmaa

Etkö löytänyt juuri tahtomaasi sävyä Sultan-, Sultan Deluxe-, Sultan Deluxe Shine- tai Twister-langan väliltä?

Usko tai älä, sinulla on vielä muita vaihtoehtoja  🎉

Dahlia - lanka jokaisessa kukkapenkin värissä

Dahlia on miltei identtinen Sultan-langan kanssa, mutta saapuu erityisessä värikokoelmassa. Dahlia-lanka on inspiroitu nimensä mukaan daalia-kukasta, joita on monia eri sävyisiä.


Azalea - lanka “tone-in-tone”-teemalla

Kun Sultan- ja Dahlia-langoissa on usein useita värejä yhdessä kerässä, keskittyy Azalea yhteen väriin, jotta kaikki sen sävyt - tummasta vaaleaan - tulevat esiin.

Tässä näet värit Homebush (03), Aurore (08) ja Royal Command (06), Jossa vihreä, violetti ja sininen saavat olla keskipisteessä.


Toivon että inspiroiduit heittäytymään projektin pariin. Muista, että meillä on monia fantastisia ohjeita Sultan-, Sultan Deluxe-, Twister-, Dahlia- ja Azalea-lankaa varten. Kyse on vain aloittamisesta 🏃‍♀️


Tahdotko tietää lisää Sultan-sarjasta tai muista langoistamme? Kysy alapuolen kommenttikentässä👇


 

Universe - Hobbii

98% Premium Akryyli, 2% Polyester

12,00 €
 

½½½