Sileä neule on yleisesti käytetty perusneuletekniikka, jolla aikaansaadaan sileä ja tasainen neulepinta. Opi neulomaan sileää neuletta tällä lyhyellä ja todella helpolla opetusohjelmalla.Sileälle neuleelle on ominaista kerros oikein neulottuja silmukoita, joita seuraa kerros nurin neulottuja silmukoita.

Huom! Mikäli neulot sileää neuletta pyöröneuleena pyöröpuikoilla, sinun täytyy neuloa ainoastaan oikeita silmukoita. Helppoa kuin mikä! 

Sileän neuleen jatkuva kuvio antaa neuleelle sileän ja tasaisen tekstuurin, joka sopii täydellisesti villapuseroihin, myssyihin, huiveihin ja muihin vaatteisiin.

Heti, kun osaat neuloa oikean silmukan ja nurjan silmukan, on sileä neule helppo hallita. Uusi neulemantrasi tulee olemaan: neulo yksi kerros oikein ja seuraava nurin.

Oletko valmis neulomaan? Tässä sinulle vaiheittain etenevä opas sileän neuleen neulomiseen: 


Näin neulot sileää neuletta

  1. Silmukoiden luominen: Luo annettu määrä silmukoita. Jos olet täällä kokeilemassa tai harjoittelemassa sileän neuleen neulomista, aloittakaamme tätä opiskelua varten 20 silmukalla.
  2. 1. krs (oikea puoli): Neulo kaikki silmukat oikein. Aivan oikein, joka ainut silmukka!
  3. 2. krs (nurja puoli): Neulo nyt kaikki silmukat nurin.
  4. Toista: Jatka neulomalla näitä kahta kerrosta, neuloen vuorotellen kerros oikeita silmukoita ja kerros nurjia silmukoita.
  5. Päättele: Kun olet neulonut työstäsi halutun mittaisen, päättele silmukat.


Ammattilaisen vinkki: Sileällä neuleella on ovela tapa rullaantua reunoista. Tämän estämiseksi, harkitse aina-oikein neuleen tai joustinneuleen lisäämistä työsi reunaan. 

Ja voilà! Olet juuri luonut neulekappaleen tasaisella sileällä neuleella. Nyt on aika käyttää tätä tekniikkaa kauniiden projektien luomiseen. Mitä aiot neuloa? Villapuseron? Tai ehkäpä huivin?

Pidä hauskaa ja iloisia neulehetkiä!


Oikea silmukka: Näin se neulotaan


Videovinkki! Klikkaa “Asetukset” (pieni hammaspyörä videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää videon nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammin.


Nurja silmukka: Näin se neulotaan