Kirjoittanut Madeline - @ofbooksandhooks 

En ollut edes ennen ajatellut oman häämekkoni virkkaamista, ennen kuin uusi anoppini kysyi siitä. Se oli vain läpälle heitetty kysymys, mutta jostain syystä otin sen tosissani. Seuraavan viikon aikana todistin itselleni, että oman hääpukuni virkkaaminen oli maailman paras päätökseni.

Todistin itselleni, että on monia syitä, miksi tämä olisi taianomainen päätös. Ensinnäkin, kukaan perheestäni ei voinut tulla häihini, sillä ne järjestettiin Englannissa, COVID-19 pitäen perheeni jumissa Yhdysvalloissa. Itse tekemän mekon omistaminen olisi jotain aivan erityistä, joka toisi hohtoa häihin, jotka ammottavat tyhjyyttään ja läheisteni poissaoloa.

Toisekseen, olen pitkä. Siksi, räätälöidyt vaatteet ovat miltei aina parempi idea kuin normikaupasta ostetut. Minun ei tarvitse miettiä, onko mekko tarpeeksi pitkä, kun virkkuukoukkuni määrää pituuden. Se tuntui erittäin hyvältä ratkaisulta kaikkiin ongelmiini.

Aika näyttää, että ei ehkä ollut maailman paras idea suunnitella ja virkata oma mekkoni – mutta emme ole vielä päässeet niin pitkälle.

Ensiksi tahdon puhua, mitä aluksi suunnittelin tekeväni.


Ohje 

Olin yhteydessä Hailey’hin miltei samantien nähtyäni kyyhkysmekon (the Dove Dress) hänen Instagramissaan. Se tuntui täydelliseltä yhdistelmältä eleganssia ja drapeerausta, silti pitäytyen yksinkertaisena. Juuri, mitä tahdon mekkoni olevan.

Kerroin Haileylle meneväni naimisiin, ja tahtoisin kovasti käyttää hänen virkkausohjettaan mekkoni tekoon.

Hän on todella upea ihminen ja suunnittelija, ja hän ystävällisesti antoi minulle ohjeensa, jota ei oltu vielä julkaistu! (Jonka sinä, jos et ole sitä vielä ostanut, voit napata täältä).


Hailey rakastaa ohjeiden muuntelua. Jos olet vasta-alkaja, älä ole peloissasi – Se on oikastaan helpompaa niin! Se riippuu täysin omista tavoitteistasi, ja se on osa taikaa. Sinun ei tarvitse miettiä kokoa tai rajoittaa itseäsi linjojen sisään. Tämän mekon luominen tuntuu siltä, että loisit jotain aivan uniikkia, vain itsellesi! Ja sehän on!

Silmukoiden yksinkertaisuus, kauneus, sekä räätälöinnin mahdollisuus olivat ne asiat, jotka saivat minut mekkoa tehdessäni ihastumaan. Minusta tuntuu, että voisin luoda 100+ erilaista yhdistelmää ohjeesta, eikä ideoita jäisi puuttumaan. Voit luoda siitä hienon puseron, jos tahdot! Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Tämä oli vissiin syy, miksi oli niin vaikea valita…

Lanka 

Näin kaunis ja persoonallinen kuvio ansaitsee kumppanikseen täydellisen langan. Tiesin, että tahdoin käyttää mekkoon silkkimäistä materiaalia, koska tahdoin siihen drapeerauksen. 

Virkatut asiat ovat kauniita, mutta niistä voi joskus tulla hieman paksumpia ja jykevimpiä kuin neuleesta, erityisesti jos et käytä ohuempaa lankaa.


Tarvitsin siis lankoja, jotka toisivat mekkoon elegantin ulkonäön, ja voisin somistaa sitä suurena päivänä.

Ei mennyt kauaa, kun tahdoin käyttää Go Handmade Tencel Bamboo Double-lankaa.

Kuitujen yhdistelmä toisi epäilemättä täydellisen, ilmavan ja kauniisti laskeutuvan helman. Yhdistettynä pehmeään ja silkkiseen materiaaliin, tiesin valintani olevan oikea.

Mutta väri?! Oi, kun tunsin olevani eksyksissä. Olin kirjaimellisesti “koukussa” joka ikiseen väriin, ja en ollut varma, mikä väri sopisi parhaiten tahtomaani ulkomuotoon. Mutta salvia herätti tunteita, joita en voinut ravistaa, joten päätin tehdä sen, mitä sydän sanoo!


Ja kuinka iloiseksi tulinkaan, sillä siitä tuli vielä hienompi mitä olin odottanut. 

Tulos 


Jos minun pitäisi kuvailla häihimme hakemaamme tunnelmaa yhdellä sanalla, se olisi: yksinkertainen. Tahdoimme kaiken olevan niin stressitöntä ja mukavaa, kuin mahdollista. 

Meitä stressasi jo tarpeeksi puuttuva perheeni, COVID ja viisumi. Meidän tulisi olla sinä päivänä huomion keskipisteenä.

Siksi tämä mekko sopi tapahtumaan täydellisesti. Siinä ei ollut erilaisia krumeluureja, ja se sai minut tuntemaan oloni yhtä taianomaiseksi kuin ympäristömme! 


Go Handmade Tencel Bamboo Double-lanka oli valintana TÄYDELLINEN! Erittäin kevyttä ja ilmavaa, ja drapeeraus oli täydellinen – En olisi voinut toivoa korkeatasoisempaa lankaa, joka toisi visioni eloon tällä tavoin. Minulla on onneksi joitain langanjäämiä, joiden käyttöä en malta odottaa!


---

@ofbooksandhooks: Madeline on käsityösuunnittelija, joka rakastaa kahden intohimonsa yhdistämistä: virkkaus ja kirjat! Voit nähdä hänen viimeisimmät työt Instagramissa, sekä löytää hänen ohjeensa Etsy-sivustolta. 

 

Tencel Bamboo Double - Go Handmade

40% Tencel, 60% Bambuviskoosi

5,60 €
Säästä 16%

Sakset - Unicorn - Hobbii

9,20 €  10,90 €