Meet the Designer: JoJo Knitwear

Tutustu suunnittelijaan: JoJo Knitwear

Ole valmis puhaltamaan JoJo-neuleet. Tanskalainen Ane Kofod, joka on brändin takana, ei ole vain taitava neulesuunnittelija, vaan hänellä on myös ainutlaatuinen kyky vangita luonnon kauneuden olemus ja siirtää se tyylikkäisiin ja huomiota herättäviin malleihinsa. Tapaa hänet täällä!


Pidätkö pohjoismaisesta tyylistä ja kauniista malleista, joissa on runsaasti yksityiskohtia, mutta myös yksinkertaisuutta ja tyylikkyyttä? Sitten uskallamme luvata, että rakastat JoJo-neuleita!

Tässä haastattelussa voit tavata Ane Kofodin, joka on JoJo Knitwearin luovat aivot. Hän varttui lähellä pauhaavaa Pohjanmerta Tanskan länsirannikolla, eikä ole mikään salaisuus, että juuri täältä hän löytää inspiraationsa ja erityisen DNA:nsa. 🌊🌾🐚 Jo 10 vuoden ajan hän on suunnitellut ja ommellut mekkoja juontajille Strictly Come Dancing TV-ohjelmassa ja ollut mukana elokuvatuotannoissa Yhdysvalloissa! 👏💃

Yhteistyössä Hobbiin kanssa Ane on juuri julkaissut Natural Beauty-mallistonsa, joka on kuuden ehdottoman kauniin neulemallin kokoelma. 😍 On vaikea olla inspiroitumatta Anen luovasta mielestä ja rakkaudesta neulomiseen!

Täällä voit oppia hänestä paljon lisää – hänen suosikkipaikoistaan neuloa, aina siihen, miten hän löytää inspiraationsa ja herättää ideansa eloon.



1. Mikä on suosikkipaikkasi neuloa?

"Rakastan neuloa aivan kaikkialla ja milloin tahansa. Mielestäni useimmat tilanteet vain paranevat, kun neuletyö on mukana. Se antaa minulle välittömästi rauhan ja hyvinvoinnin tunteen, vaikka ympärilläni olisi myllerrystä.

Olohuoneessani on neulenurkkaus, jossa on täydellinen tuoli, lankakorit lattialla ja hyvä lamppu. Istun siellä melkein joka ilta ja neulon. Kesällä rakastan istua terassillani viikunapuun varjossa ja neuloa linnunlaulun säestyksellä ja kissani nukkuessa vieressäni."


2. Mistä löydät inspiraatiota uusiin neulemalleihin?

"Inspiraation löytäminen uusiin malleihin on minulle prosessi, johon liittyy sekä tekstuuria että spontaaniutta. Olen usein eräänlaisessa luovassa prosessissa omassa päässäni, joka pyörii aina uusien neuleideoiden, rakenteiden ja siluettien ympärillä, joita haluan tutkia. Joten tarkkailen aina ympäröivää maailmaa "neulovien silmien" kautta. Katson ja tutkin kaikkea neulomista ja tekniikoita, joihin törmään ympärilläni. Otan jatkuvasti kuvia matkallani ja teen muistiinpanoja puhelimellani, jotta muistan ajatukseni.

Rakastan myös tutkia vanhoja tekniikoita ja rakenteita ja laittaa ne sitten uuteen kontekstiin. Se voi olla 50-luvun teksturoitua neulontaa, vanhojen neulekirjojen selailua tai norjalaisten mallien tutkimista, jotka käännän joksikin muuksi ja laitan uuteen yhteyteen."

 

 

3. Miltä suunnitteluprosessisi näyttää ideasta valmiiseen suunnitteluun?

"Pääni on täynnä ideoita, ja sitten haluan alkaa tehdä neulemalleja kaikenlaisista langoista nähdäkseni, toimiiko kuvittelemani idea myös todellisuudessa. Valitsen yksityiskohtia, tekniikoita ja erilaisia lankoja – ja yhdistän ne inspiroivalla tavalla.

Yksi mallitilkku tuo toisen mukanaan, ja yhtäkkiä idea on kehittynyt aivan uudessa paikassa. Ja joskus yhtäkkiä prosessissa syntyy täysin uusi idea, jota en ole koskaan ennen ajatellut. Se on hämmästyttävä tunne, kun idea tulee kuin ilmasta ja syntyy omiin käsiini. Joten joskus kokeilu ilman liikaa etukäteen mietittyjä suunnitelmia voi johtaa yllätyksiin ja uusiin malleihin.

Kun minulla on kuvio tai tekstuuri paikallaan, suunnittelen niistä malliin sopivan. Sitten alkaa eri kokojen laskenta. Aloitan ensimmäisen mallin neulomisen ja yritän jatkuvasti korjata mallia, jos se ei kehity tyydyttävästi.

Kun olen neulonut ensimmäisen mallin, on testineulojan vuoro. Kaikki koot testataan. Näin saan selville, onko ohjeeni selkeä ja helppo ymmärtää. Ja samalla testineuloja antaa palautetta mallin istuvuudesta. Olen erittäin iloinen saadessani neuvoja ja ideoita testaajiltani, sillä tavoitteenani on saada onnellisia neulojia, jotka rakastavat valmista tuotettaan."

 

4. Mikä tekee mallista ainutlaatuisen?

"Hyvän suunnittelun on täytettävä tarkoituksensa ja vastattava käyttäjän tarpeita, mutta oltava samalla harmoninen ja esteettisesti miellyttävä. Hyvät mallit ovat innovatiivisia ja erottuvat joukosta omalla DNA:llaan. Se tuo pöytään jotain uutta tai ainutlaatuista joko muotonsa, tehtävänsä tai materiaalinsa kautta. Mallin tulee näyttää intuitiiviselta ja visuaalisesti houkuttelevalta.

Mietin aina yksityiskohtien määrän tasapainoa, koska innostun usein. Tämä mielessä pitäen minun on joskus hillittävä villapaitojen yksityiskohtien rikkautta. Samalla uuden mallin tulisi erottua joukosta ja siinä on oltava Wau-tekijä ja jotain alkuperäistä.

Koska olen koulutukseltani myös räätäli, välitän myös hyvästä istuvuudesta ja mallien rakentamistuntemuksellani yritän sisällyttää hyvän istuvuuden neulemalleihini.

Emotionaalisella puolella on selvästi myös arvoa. Hyvällä suunnittelulla voi olla kyky luoda emotionaalinen yhteys käyttäjään. Olen henkilökohtaisesti kokenut, että muotoilu – oikeastaan kaikilla aloilla, niin sisustuksessa, vaatteissa, taiteessa kuin arkkitehtuurissakin – lähinnä viestii tai symboloi jotain, mitä arvostat. Se voi herättää tunteen tai muiston sisälläsi ja tuoda jännitystä ja iloa. Ja siksi tunnet vetoa siihen ja kyseinen asia saa syvemmän arvon. Minulle olisi hienoa, jos voisin välittää tämän tunteen muille suunnitteluni kautta. Pohjimmiltaan kyse onkin ilon levittämisestä."

 

 

5. Miten työskentelet materiaalien ja värien kanssa?

Ennen kaikkea on tärkeää, että tuote, jota yritän luoda, kertoo materiaali- ja värivalinnoista. Tällä tarkoitan sitä, että on esimerkiksi tärkeää löytää oikea lanka valitulle tekniikalle. Tekniikkaa on korostettava oikealla tavalla. Jotkut langat "syövät" yksityiskohtia ja siksi ne vesittyvät ja katoavat. Joten minulle neulenäytteet ovat erittäin tärkeitä materiaalivalinnan testaamiseksi ja tarkentamiseksi. Käytän usein toista lankaa erilaisten tekstuurien luomiseen. Itse rakastan villaa – kaiken eri tyyppisinä ja muunnelmina niistä.


Tietenkin värien suhteen on tärkeää ymmärtää hieman väriteoriaa ja väripsykologiaa, jotta tasapaino ja kontrasti voidaan saavuttaa jännittävällä tavalla. Voit nähdä enemmän yksityiskohtia vaaleissa väreissä, ja yksityiskohdat voivat kadota tummissa väreissä. Siksi usein valitsen vaaleampia värejä, jotta neuloja sillä tavoin näkee mallin selkeämmin. Mutta rakastan värien käyttöä. Joten nautin nähdessäni Instagramissa, kun ihmiset julkaisevat omat värivalintansa, ja on uskomattoman inspiroivaa, kun ihmiset muuttavat mallia ja tekevät siitä omanlaisensa.

Kun ymmärrät värejä ja lähestyt materiaaleja luovasti, voit luoda malleja, jotka ovat sekä kauniita, toimivia että persoonallisia."

 

6. Mitkä olivat ajatuksesi ‘Natural Beauty’-kokoelman takana?

"Ensin tein mielialakartan, joka tiivisti sen, mitä 'Natural Beauty' on minulle. Kasvoin Pohjois-Jyllannissa Tanskassa lähellä Pohjanmerta ja ajattelin luontoa, jossa kasvoin – maissipeltoja, merta ja tuulta. Ja mielestäni myös mielialakarttani loi kauniin väripaletin, jota voisin hyödyntää. Kun katsoin kuvia jälkeenpäin, inspiroiduin maissipellon rakenteesta ja tavasta, jolla ruot suhisevat rannalla. Siitä tuli inspiraatio rakenteille, jotka olen luonut Barley Field and Meadow Sunset -sarjaan.

Barley Field -sarjan vaatteiden etukappaleissa on kohokuvio, joka viittaa peltoon, jossa vilja liikkuu aaltoilevin liikkein tuulessa. Se voi melkein luoda visuaalisen tehosteen, jossa näyttää siltä, että pelto aaltoilee kuin meri. Tämä ei ole vain kaunis näky, vaan myös voimakas luontometafora, joka symboloi runsautta ja hedelmällisyyttä. Rakastuin Divina ja Soft Alpaca Lace langan yhdistelmään. Se on pehmein lankayhdistelmä. Ja lanka korostaa pitsikuviota selkeästi ja kauniisti. Pyrin aina siihen, että lopputuloksena on villapusero, jonka neulominen on nautinnollista ja jota rakastan käyttää uudestaan ja uudestaan. Ja uskon, että tämä lankayhdistelmä luo puitteet sille."

 

Löydä Barley Field -sarja täältä: 1) Barley Field – Neuletakki 2) Barley Field – Neulepusero 3) Barley Field – Liivi.

 

"Meadow Sunset -sarjassa on värillinen raita vaakasuorassa paidassa, mikä viittaa auringonlaskuun horisontissa. Värillisen raidan rakenne symboloi rannalla seisovaa ruohonkortta. Vaikka ne ovat hienoja ja herkkiä, niiden juuret ovat tukevasti maassa ja ne seisovat koskemattomina tuulesta ja säästä huolimatta. Vähän kuin me ihmiset, joista jokainen joutuvat käymään läpi haasteita. Vaikka auringonlasku merkitsee loppua, se merkitsee myös uutta alkua, kun aurinko nousee jälleen seuraavana aamuna. Soft Alpaca langan kahden säikeen yhdistäminen oli jälleen toive luoda villapusero, joka on pehmeä ja mukava käyttää. Langasta tulee kivoja silmukkakuvioita ja väripaletti on erittäin inspiroiva"

 

Löydä Meadow Sunset-sarja täältä: 1) Meadow Sunset – Neuletakki 2) Meadow Sunset – Neulepuero 3) Meadow Sunset – Huivi.

 

"Henkilökohtainen suosikkini taitaa olla Barley Field -mallisto. Rakastan neuleita, joissa on yksityiskohtia, se tekee neulomisesta mielenkiintoista. Tässä mallistossa on todella DNA:ni suunnittelijana. Voit nähdä sen, jos katsot mallejani ajan myötä. Ja lisäksi Divina ja Soft Alpaca Lace ovat niin mukavia sekä neuloa että käyttää. Neuletakki on jo suosikkini vaatekaapissani."


7. Mitkä ovat 3 parasta neuvoasi uusille neulojille?

"1 - Valitse projekti, jonka uskot voivasi aloittaa ja viedä loppuun ja jonka haluat aloittaa. Henkilökohtaisesti en usko, että sinun pitäisi aloittaa tiskirätillä, jos luulet sen kuulostavan tylsältä. Ensinnäkin sinun on tehtävä jotain, mitä haluat tehdä ja johon suhtaudut intohimoisesti.

2 - Valitse neuletyö 5 mm puikoille - tai jopa paksummille puikoille. Pienillä puikoilla on vaikeampi neuloa ja se kestää kauan. Henkilökohtaisesti minusta on upeaa, että näkee neuleen edistyvän ja että jotain tapahtuu.

3 - Liittoudu hyvän neulontaystävän kanssa. Jonkun, joka voi auttaa sinua, kun tarvitset apua. Useimmat neulojat rakastavat auttaa.

Kaksi pientä hauskaa asiaa, jotka yleensä sanon: Ensinnäkin neulomisessa on kyse prosessista, ei lopputuloksesta. Ja toiseksi, että oikea neuloja poimii pudonneita silmukoita ylös joka päivä."

 

Hanki ohjeet täältä

Oletko sinäkin ihastunut Anen kauniisiin malleihin? Valitse sitten vain suosikkisi ja aloita! Oletko kiinnostunut Barley Field -sarjasta tai Meadow Sunset -ohjeista?

Lataa Barley Field-ohjeet veloituksetta täältä

Lataa Meadow Sunset-ohjeet veloituksetta täältä


Nyeste indlæg
Meet the Designer: JoJo Knitwear

Tutustu suunnittelijaan: JoJo Knitwear

Rakastatko pohjoismaisia neuleita? Sitten sinun pitäisi lukea tämä! 🌊🌾

Meet the Designer: Jonah’s Hands

Tutustu suunnittelijaan: Jonah’s Hands

Tutustu 16-vuotiaan virkkausmallien suunnittelijan Jonah Larsonin inspiroivaan matkaan ja hänen jännittävään uuteen yhteistyöhönsä Hobbiin kanssa, missä on mukana kaksi upeaa, uutta mallia!

Matchy matchy! Introducing the ‘Mini & Me’ Collection by kolibri by johanna

Matchy matchy! Esittelyssä ‘Mini & Me’-kokoelma jonka on suunnitellut by kolibri by johanna

Etsitkö samanlaisia neuleita koko perheelle? Hanki uudet mallit kolibri by Johannalta!

Embroidery: Visible Mending Brings New Life to Your Projects

Kirjonta: ‘Visible mending’-tekniikka antaa projekteillesi uuden elämän

Anna vanhalle vaatteellesi uusi elämä! Tässä on aloittelijaystävällinen opas 'visible mending'-tekniikan käyttämiseen, jonka avulla voit luoda kauniita kirjontakuvioita ja luoiseen ja paikata pieniä reikiä vaatteissasi.

Hobbii and Pom Pom Present: 13 Free Summer Patterns

Hobbii ja Pom Pom Esittävät: 13 Ilmaista Kesäohjetta

Vuoden kuumin kesämallisto on vihdoin täällä – Se on täynnä sekä neule- että virkkausohjeilla! 😍

Meet the Designer: Shelley Husband

Tapaa Suunnittelija: Shelley Husband

Tutustu Shelley Husbandin asiantunteviin virkkausvinkkeihin ja hänen upeaan uuteen isoäidinneliöiden mallistoonsa.

Meet the Designer: Elisa’s Crochet

Tapaa suunnittelija: Elisa’s Crochet

Etsitkö opettavaisia leluja pienille? Elisa Sartori, joka tunnetaan paremmin nimellä Elisa’s Crochet, on julkaissut kolme upouutta ja ilmaista virkkausmallia Playtime-kokoelmaamme – ja nyt oikein kihelmöimme aloittaa niiden virkkaamisen heti! 😅 Sukella tähän blogikirjoitukseen saadaksesi tietoa Elisan ajatuksista uusien mallien takana!

13 Free Easter Crochet Patterns

7 ilmaista virkkausohjetta pääsiäiseen

Tipitii! 🐣 Onko aika ryhtyä tämän vuoden pääsiäiskoristeluun? Tässä on 7 virkkausohjetta, jotka huutavat pääsiäistä, pastellisävyjä ja kevättä. Ja mikä parasta, ne ovat kaikki ilmaisia. 💛 Voit itse valita aloitatko suloisista pääsiäistipuista vai käytännöllisistä koreista!

How to Crochet a Temperature Blanket – A Year in Colors

Näin virkkaat Lämpötilapeiton – Koko vuosi väreinä

Oletko sinäkin nähnyt upeita ja värikkäitä Lämpötilapeittoja sosiaalisessa mediassa ja miettinyt, olisiko se sinulle sopiva projekti? Tässä blogijulkaisussa voit lukea kaiken värisuunnittelusta aloittamisesta.

Meet the Designer: Taylor Bento

Tapaa suunnittelija: Taylor Bento

Kurkista Taylor Benton luovaan maailmaan tässä eksklusiivisessa Q&A:ssa. Tutustu hänen Carry On -kokoelmaansa, jossa on kolme ilmaista, virkattua laukkumallia. Täydellistä inspiraatio seuraavaan virkkausprojektiisi! ✨

Left-handed? Get a Good Grip on Yarn and Crochet Hook

Vasenkätinen? Ota hyvä ote langasta ja virkkuukoukusta

Oletko juuri päättänyt oppia virkkaamaan? Silloin voit aloittaa katsomalla otettasi langasta ja virkkuukoukusta. Hyvä ote nimittäin vaikuttaa merkittävästi virkkaustiheyteesi ja siihen, että lopputulos on kaunis. ✨

Guide: Left-Handed Crochet

Opas: Opi virkkaamaan vasenkätisenä

Onko sinusta tuntunut hankalalta aloittaa virkkaaminen vasenkätisenä, koska olet kokenut vaikeuksia löytää tarpeeksi apua? Tässä on kattava opas, joka auttaa sinua pääsemään alkuun! Aloita uusi suosikkiharrastuksesi kunnolla. 🧶❤️