Onko lähipiirissäsi urheilufani? Ehkä pieni lapsi, joka rakastaa Disney-elokuvia? Ehkäpä isoäiti, joka pitää tulppaaneista? Kaiken tämän voit tuoda eloon C2C-pikselivirkkauksella - sen avulla voit suunnitella logoja, kuvia, tekstiä ja paljon muuta, jolla tuot iloa lähimmäisillesi ✨


Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit suunnitella C2C-tekniikalla 👆

Kaikki mitä tarvitset on lankaa, virkkuukoukku ja kyllä - Luovuutesi. Noh, edessä on muutama askel jotka on käytävä läpi, ennen kuin alat heilumaan virkkuukoukun kanssa:


  • Opi tekniikka
  • Suunnittele projekti
  • Laske langan menekki

 

Tässä on opas joka kohtaan ❤


Ymmärrä tekniikka. Mitä on C2C?

C2C tarkoittaa "corner to corner", tai "kulmasta kulmaan." Nimi tulee siitä, sillä tekniikassa virkkaat pieniä neliöitä viistosti kulmasta kulmaan. Työn aikana vaihdat väriä luodaksesi kuvioita, kirjaimia ja kuvia.

Tuloksena on suuri neliö, joka luotu monista pienistä neliöistä - Aivan kuin kuutiot matikantunnilla, tai pikselit TV-ruudullasi. Tässä tapauksessa neliöt on luotu langasta, ja ne yhdessä voivat tulla viltiksi, tyynyliinaksi, pöytätabletiksi tai miksi tahansa.

Täältä löydät video-ohjeen, jonka avulla opit C2C-pikselivirkkaamaan.

Jos pidät enemmän kirjallisista ohjeista, meillä on joitakin hyviä ohjeita, joissa on kuvaselityksiä, jotka takuulla auttavat sinut alkuun. Esim. alla oleva astiapyyhe on tehty C2C-tekniikalla.

Löydät ohjeen ilmaiseksi 👉 täältä 👈



Ennen kuin alat suunnitella omia luomuksiasi, on sinun hallittava värinvaihto. Tekniikkana on yhdistää eri värisiä neliöitä luomaan kuvioita.

Jos olet jo harjoitellut tekniikkaa, voit huoletta jättää oppaan väliin. Jos tekniikka on sinulle uusi, suosittelemme että harjoittelet C2C-tekniikkaa ja C2C-värinvaihtoa.

Löydät kirjallisen ohjeen värinvaihtoon alapuolelta 👇

Värinvaihto tapahtuu siten, että uuden neliön ensimmäinen ketjusilmukka luodaan uudella värillä. Sen sijaan, että luot ketjusilmukan normaalisti, viet koukun neliöön ja koukkaat uuden värin mukaan. Tämän jälkeen luot ketjusilmukkasi, ja tämän jälkeen voit virkata eteenpäin uudella värillä.

Se väri, jonka jätät, on nyt "lukittu" ja odottaa sinun saavasi kerroksen loppuun, kääntävän työn ja aloittaen uuden kerroksen. Tällä tavalla pääset vanhan värisi pariin ja voit poimia sen mukaan, jos tarvitset samaa väriä uudelleen. Näin vältät monien päättelyiden tekoa. Tee tosin tilaa monelle eri lankakerälle samaan aikaan.


Kun olet hallinnut tekniikan, olet valmis suunnittelemaan oman luomuksesi 🤩


Suunnittele projektisi

Tässä kohtaa saat luvan päästää mielikuvituksesi valloilleen. Nyt sinun on aika suunnitella kuviosi! Tähän tarvitset ruutupaperia, sekä kynän jolla piirtää. Näin luot diagrammin, jota sinun tulee seurata virkatessasi.

 

VINKKI: Jos kynä ja paperi eivät ole juttusi, voit sen sijaan käyttää digitaalisia ohjelmia, kuten esim. Microsoft Paint. Voit myös löytää erilaisia pikseleiden piirtämiseen tarkoitettuja sovelluksia moniin iPhone- ja Android-puhelimiin.




Ennen kuin aloitat piirtämisen, on sinun tehtävä tärkeitä valintoja suunnitelmassasi:


Kuinka suuri työn tulee olla?

Koko määrittää kuviosi raamit. Varmistaaksesi, että tyynyliinastasi ei tule liian suuri, tai viltistäsi niin lyhyt, ettei se peitä niin jalkoja kuin olkapäitäkään.

Tähän väliin suosittelen koetilkun tekoa, jotta tiedät kuinka suuri jokaisesta neliöstä tulee.

 

Voit tehdä koetilkun näin:

Hanki kerä sitä lankaa, jota olet miettinyt käyttäväsi projektiin - Vaihtoehtoisesti kerä saman paksuista lankaa.

Tee langalla koetilkku, joka on 5 neliötä korkea ja 5 neliötä leveä (yhteensä 25 neliötä). Kun tilkku on valmis, mittaa tilkun korkeus ja leveys ja jaa se kymmenellä:


  • Tilkun korkeus / neliöiden määrä (5) = 1 neliön korkeus
  • Tilkun leveys / neliöiden määrä (5) = 1 neliön leveys


Neliöiden tulee olla samanlaisia niin korkeuden kuin leveyden osalta, mutta on hyvä idea tarkistaa molemmat ollaksesi varma. Jos neliö on hieman korkeampi, kuin se on leveä, tai toisinpäin, voit vain löytää keskiarvon niiden kahden väliltä.

 

Tämän jälkeen sinun tulee päättää, kuinka suuren työn tahdot tehdä. Näin voit laskea, kuinka monesta neliöstä työsi tulee koostua niin korkeuden kuin leveyden osalta.


Laskuosuus tehdään näin:


  • Projektin koko / neliöiden koko = neliöiden määrä


Jos esimerkiksi suunnittelet viltin, jonka tulee olla 200 cm pitkä ja 100 cm leveä, käy laskuosuus näin:


  • Pituus = 200 / neliöiden koko
  • Leveys = 100 / neliöiden koko


Tuloksena on tarvittava määrä neliöitä. Nyt sinun tulee vain löytää kynä ja paperi - tai digitaalinen ohjelma - esiin ja varmistaa, että suunnitelmassasi on sama määrä neliöitä, jota tarvitset projektiisi. Tästä tulee maalauskankaasi, jota voit laajentaa piirtäessäsi.

 

Mitä/montako väriä tahdot käyttää?

Tässä kohtaa on tärkeää olla realistinen ja rajoittaa villiä mielikuvitusta tietyn asteen verran. Jos valitset esim. Monimutkaisen kuvion, jossa käytetään 20 eri väriä, vie se eri värien välillä vaihtelun vuoksi enemmän aikaa.

 

Nyt olet valmis suunnittelemaan kuviosi:

Nyt olet valinnut värit ja virkattavan alueen, heittäydy rohkeasti työn pariin! Jos sinulta puuttuu inspiraatiota, voit käyttää internetin kuvahakua. Hae vain sen kuvion, kuvan, tai logon nimellä, jota tahdot käyttää - ja kirjoita haun perään sana “pixel” tai “cross stitch”.

Jos esim. Tarvitset kukkakuvion, voit kirjoittaa "kukat" ja "pixel" tai "kukat" ja "cross stitch" saadaksesi alla olevan kuvan kaltaisia tuloksia: 



Sama koskee kirjaimia. Niitä haet kirjoittamalla esim. "Aakkoset" ja "pixel" tai "aakkoset" ja "cross stitch".

Jos et löydä suomeksi monia hyviä tuloksia, voit yrittää englanninkielisin termein, kuten "alphabet" ja "pixel" tai "cross stitch"

Nyt on aika ruveta toteuttamaan suunnitelmaa! Koita olla huolellinen ja korjata neliöitäsi niin kauan, kunnes olet tyytyväinen. Kun olet alkanut virkkaamaan kuviotasi, on hankala korjata neliöitä jälkikäteen ilman, että joutuisit virkkaamaan jo virkatun kohdan yli.



Laske lankamenekki

Kun olet tyytyväinen suunnitelmaasi, on sinun hankittava lanka. Tässä on tärkeää, että hankit tarpeeksi jokaista väriä, jotta lanka ei lopu kesken kaiken. Yksi tapa laskea on selvittää, kuinka paljon lankaa sinulta kuluu yhteen virkattuun neliöön - Ja tämän avulla voit laskea lankamenekin.

Voit käyttää tässä samaa koetilkkua, jonka aiemmin teit. Pura koetilkku kokonaan ja mittaa sen langan pituus, jonka olet käyttänyt tilkkuun. Jaa langan pituus 25 (koetilkkusi neliöiden määrä), saadaksesi keskimääräisen lankamenekin per neliö.

 

Eli:

  • Koko koetilkun langan määrä cm / neliöiden määrä = lankamenekki senttimetreinä per neliö.

 

On tärkeää, että käytät aikaa 25 neliön tekoon, etkä tyydy pienempään koetilkkuun. Suuren koetilkun avulla varmistat, että jätät kasvunvaraa virkkaustiheyden pieniin muutoksiin, sekä tarpeeksi lankaa jokaisen kerroksen loppuun tehtäviä piilosilmukoita varten. Jos saat tehtyä vain muutaman neliön - joista voi myös tulla hieman tiukkoja - käytät vähemmän lankaa kuin normaalisti. Jos käytät pienemmän työn lukemia lankamenekin laskemiseen, käytät sen mukaan vähemmän lankaa per neliö, ja pahimmassa tapauksessa ostat liian vähän lankaa työtäsi varten.

MUISTA: Sinun täytyy ottaa huomioon lankamenekki värinvaihdoissasi. Sitä on valitettavasti mahdotonta laskea, sillä se riippuu värinvaihtojen määrästä. Mitä enemmän värinvaihtoja, sitä enemmän sinun täytyy päätellä langanpäitä. Se riippuu myös siitä, katkaisetko langan ja päättelet, vai tahdotko mieluummin “kantaa” lankaa työssä.

Tyynyliinaan tai puseroon voi 20 grammaa ylimääräistä jokaisesta väristä olla tarpeesi. Jos luot esim. Suuren viltin, jossa on monia värinvaihtoja, 100 grammaa ylimääräistä jokaisesta väristä voi olla juuri tarpeeksi. Mieluummin niin, että lankaa jää yli, kuin se loppuisi kesken kaiken!

 

VINKKI: Jos sinulle jää ylimääräistä lankaa, täältä löydät inspiraatiota sen hyödyntämiseen 👉 Jämälankavillapaita ja muita ideoita ylimääräisen langan käyttöön

 

Nyt kun tiedät, kuinka paljon lankaa sinulla kuluu yhteen neliöön, on sinun laskettava, kuinka monta neliötä sinun tulee tehdä kussakin värissä. Nyt sinun tulee laskea neliöt eri väreissä.

Jokaista väriä varten sinun tulee selvittää, kuinka monta neliötä sinun tulee tehdä, ja tämän jälkeen kertoa se yhden neliön lankamenekillä - juuri sillä laskutoimituksella, jonka juuri teit.


Lasket jokaisen värin menekin näin:

 

  • Neliöiden määrä * cm-määrä lankaa per neliö = cm-määrä lankaa kyseistä väriä varten.

 

Jos tarvitset esim. 200 punaista neliötä ja olet laskenut lankamenekin 30 cm per neliö, näyttää laskutoimituksesi tältä:

 

  • 200 neliötä* 30 cm lankaa per neliö = 6000 cm (tai 60 metriä) punaista lankaa.

 

Tahdotko olla varma, että laskit neliösi oikein? Voit helposti tehdä sen vähentämällä ne työsi neliöiden kokonaismäärästä.

Jos luot esim. Tyynyliinan, joka on 50 neliötä leveä ja 50 neliötä pitkä, kuuluu laskutoimitus näin:

 

  • 50 * 50 = 2500 neliötä yhteensä

 

Kun olet laskenut kaikki neliöt, voit laskea ne yhteen ja varmistaa, että saat saman määrän neliöitä, kun tarvitset koko tyynyliinaa varten. Jos et saa samaa määrää, on lasku mennyt vikaan. Jos määrä eroaa vain parilla neliöllä, ei sen tulisi tuottaa suuria ongelmia.

Kun olet laskenut, kuinka paljon tarvitset jokaista väriä, on sinun ostettava sopiva määrä keriä 🧶


Nyt virkataan!

Nyt työsi tulee vihdoin eloon ✨ Tässä saat muutamia vinkkejä, jotka voivat tehdä työstöstä helpompaa:

 

Sunnitelmastasi tulee "ohjeesi” koko työn ajaksi. Pysyäksesi kartalla, kuinka pitkälle olet edennyt, voit ruksata neliöitä suunnitelmastasi, kun ne on tehty. Tee esim. Kopio suunnitelmastasi, jotta et tuhri alkuperäistä.


Kontrolloi lankakeriäsi! Jos käytät montaa väriä, käytät tavanomaisesti muutamaa lankakerää samanaikaisesti. Yksi tapa on kontrolloida lankakeriä, jotta ne eivät mene keskenään solmuun, on tehdä pienempiä keriä ja sitoa ne työhösi kiinni pyykkipojalla. Vaihtoehtoisesti voit antaa kerien olla. On tosin tärkeää, että pidät taukoa kerroksen päätöksen jälkeen, ja asetat kerät takaisin järjestykseen. Muuten riskinä on solmujen syntyminen! 😬 Tässä ovat lankatelineet aika käteviä, sillä ne pitävät kerät järjestyksessä, jotta ne eivät liiku ympäriinsä ja mene solmuun.



Mieti, tahdotko kantaa värejä vai katkaista langat, kun on värinvaihdon aika. Käytän tavanomaisesti näiden kahden tekniikan välimuotoa C2C-töissäni. Langan kantaminen toimii parhaiten, jos sitä ei kanneta niin pitkälle. Jos olen tehnyt tietyn värin osion valmiiksi - Enkä tarvitse väriä enää -, Katkaisen näin langan ja päättelen langanpäät. 


Sama koskee, jos kannettava väri eroaa paljon toisen langan väristä. Esim. keltaista ja sinistä voi olla hankala piilottaa toisiinsa.


Alapuolen kuvassa näet, kuinka väri kannetaan. Asetat langan vain edellisen kerroksen silmukoiden kohdalle. Kun työstät uutta kerrosta, väri piilotetaan uusien silmukoiden alle, ja näin se kannetaan mukana. Tässä esimerkkinä on käytetty punaista, joka on hyvin näkyvä.




Älämissääntapauksessa aloita omaa suunnitelmaasi, ennen kuin sinulla on hallinassa C2C-virkkauksen perustekniikat, ja olet harjoitellut ne hyvin. Kokeile esim. Tällä ohjeella, jotta saat harjoiteltua värinvaihtoja 👉 Kawaii-Tyyny-Sateenkaari.

 

Aloita pienesti: Viltin virkkaukseen voi mennä aikaa kuukausitolkulla, kun taas tyynyliina, pöytätabletti tai muut pienet työt ovat aloittelijaystävällisempiä, ja mukavampia C2C-seikkailun aloitukseen 😊

 

Tarkista työ sen aikana. On helppo antaa itsensä heittäytyä tekemään kerrosta toisensa perään ilman tarkistamista. Se voi kuitenkin viedä sinulta erittäin paljon aikaa purkaa koko kerros pienen vahingon korjaamiseksi. Pidän rutiininomaisesti tauon joka kerroksen lopussa ja tarkistan työn perusteellisesti, ennen kuin käännyn ja aloitan seuraavaa kerrosta.

 

Päättele langanpäät työstön ohella. On miltei mahdotonta välttää langanpäitä. Jos sinulla on monia eri värejä, päädyt varmasti moniin langanpäihin. Jos käsissäsi on valmis työ, mutta langanpäät ovat päättelemättä, niiden päättelystä voi tulla niin ylitsepääsemättömän raskasta.



Viimeiseksi, muttei todellakaan vähäisimmäksi:

Ole kärsivällinen! Kun asiat alkavat minulla menemään pieleen, melkein aina se johtuu kärsimättömyydestäni. Juuri sitä C2C-tekniikka vaatii eniten. Jos sinulle on siunaantunut hyvät hermot, se tulee todennäköisesti viemään sinut pitkälle - Jos kaikki menee aivan pieleen, kohdan voi purkaa ja aloittaa uudelleen.



Onko sinulla joitain hyviä ideoita kuviota varten? Kerro meille alapuolen kommenttikentässä👇


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Puuvilla

2,55 €