Hyvä ote langasta ja virkkuukoukusta on ratkaisevan tärkeää tasaisen jännityksen ja yhtenäisen virkkaustiheyden varmistamiseksi. Tässä näytämme sinulle, miten vasenkätinen voi pitää kiinni langasta ja virkkuukoukusta saadakseen upeita tuloksia joka kerta.Ei ole mitään ikävämpää kuin käyttää tuntikausia projektiin, joka päättyy liian suureksi, liian pieneksi tai täysin vinoon ja epämuodostuneeksi.

Onneksi voit ehkäistä tämän tragedian harjoittelemalla tasaista virkkaustiheyttä, ja tämä harjoitus alkaa jo siitä, miten pidät lankaa ja virkkuukoukkua. Otteesi vaikuttaa siihen, kuinka paljon jännitystä työhösi tulee, ja siten siihen, kuinka tiukasti tai löysästi virkkaat. Hyvä ote voi myös auttaa ehkäisemään virkkausten aiheuttamia vammoja, jotka voisivat pakottaa sinut pitämään taukoa uudesta harrastuksestasi jonkin aikaa. 😱

Tässä blogikirjoituksessa esitämme erilaisia tapoja pitää lankaa ja virkkuukoukkua. Tämä blogijulkaisu on sinulle, joka olet vasenkätinen ja olet vasta äskettäin aloittanut virkkaamisen - tai ehkä olet virkannut jo jonkin aikaa ja haluat työskennellä saadaksesi tasaisemman virkkaustiheyden.

Aloitetaan katsomalla, miten pidät lankaa. 🧶


Psst! Oletko eksynyt oikeakätinen? Täällä saat vinkkejä ja temppuja tasaisen virkkaustiheyden saavuttamiseksi tästä blogijulkaisusta.


Ota hyvä ote langasta

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa pitää langasta kiinni. On kuitenkin kaksi näkökohtaa, joita voit käyttää ohjeena:

Ensinnäkin varmista, että pidät langasta tiukasti kiinni. Sinun tulee löytää hyvä ote, jossa pidät langasta turvallisesti, jotta virkkaustiheytesi pysyy samana koko projektin ajan.

OPAS: Koetilkku: Näin mittaat virkkaustiheytesi

Toiseksi sinun tulisi pystyä pitämään otteesi langasta ilman, että kätesi väsyy. Väsynyt käsi vaikuttaa virkkaustiheyteesi. Mutta muista myös, että on täysin normaalia väsyä käsissä, jos olet juuri aloittanut virkkaamisen. Riippumatta tasostasi tässä mantra: Muista pitää taukoja ja venytellä.

Voit esimerkiksi pitää langasta kiinni näin:
Kuvassa lanka on kierretty pikkusormen ympärille, minkä jälkeen lanka on vedetty etusormen taakse. Tällä tavoin peukalo ja nimetön voivat pitää jo virkatusta kappaleesta kiinni.

Muista, ettei ole oikeaa tapaa pitää langasta. Sen tulisi vain tuntua oikealta sinulle, ja helpointa on kokeilla eri tapoja.


Ota virkkuukoukusta hyvä ote

On useita tapoja, joilla voit pitää virkkuukoukkua, ja kuten langan kanssa, ei ole oikeaa tapaa pitää virkkuukoukkua. Kyse on valitsemaan otetta, joka tuntuu sinulle oikealta.

On kuitenkin kaksi otetta, jotka toimivat useimmille hyvin. Ne ovat 'veitsi'-ote ja 'lyijykynä'-ote. Ja kyllä, arvasit oikein! Nämä kahden otteen nimet paljastavat paljon siitä, miten ne tehdään. 😉 'Veitsi'-otteessa kuvittele, että pidät veistä kädessäsi, kun taas 'lyijykynä'-otteessa kuvittele, että pidät lyijykynää.


Näin pidät virkkuukoukkuasi ‘veitsi’-otteellaNäin teet sen: Pidä virkkuukoukku kädessäsi siten, että kätesi on koukun yläpuolella (kuten pitäisit veistä). Aseta etusormi virkkuukoukun päälle.

Useimmat virkkaajat kokevat, että 'veitsi'-ote on mukavampi kuin 'lyijykynä'-ote. Samalla on hyvä ohjata virkkuukoukkua hieman enemmän etusormen avulla - erityisesti jos olet aloittelija.


Näin pidät virkkuukoukkuasi kynä-otteellaNäin teet sen: Pidä virkkuukoukusta kiinni peukalolla, etusormella ja keskisormella.

Kokeile molempia otteita selvittääksesi, kumpi on sinulle mukavin.

Kun olet löytänyt suosikkiotteesi, kannattaa kiinnittää huomiota virkkuukoukun varren muotoon. On olemassa lukemattomia virkkuukoukkuja, eikä virkkuukoukun muodon merkitystä kannata aliarvioida, sillä se vaikuttaa koko virkkauskokemukseen. Jos käytät paljon aikaa virkkaamiseen, ergonominen virkkuukoukku voi olla hyödyllinen (kuten esim. Prym-ergonominen virkkuukoukku tai Clover Soft Touch-virkkuukoukku) voivat olla korvaamattomia työkaluja, jotka ajan myötä tuntuvat kuin ne olisi valettu käteesi.

Psst! Kuvassa oleva virkkuukoukku on Duo Touch-virkkuukoukku. (Siitä on saatavana myös virkkuukoukkusetti, jossa on 9 eri kokoa).


Pari hyvää vinkkiä

On muita asioita, jotka voivat parantaa virkkauskokemustasi ja varmistaa hyvän virkkaustiheyden. Tässä muutamia hyviä neuvoja:

  1. Pidä huoli että istut mukavasti. Pidä huolta, että istut mukavasti. Istuma-asennolla on suuri merkitys siinä, kuinka paljon jännität. Varmista että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Vältä kyynärvarsien tukia, jotka saavat sinut istumaan vinoon tai nostamaan olkapäät ylös. Jos tarvitset tukea, harkitse kivuliaiden olkapää- ja kyynärnivelten keventämistä tukityynyllä.
  2. Pidä huolta että valaistus on hyvä. Näin voit rentoutua helpommin projektisi parissa - eikä sinun tarvitse ponnistella nähdäksesi, mitä teet!


Oletko valmis aloittamaan virkkauksen? Siirry suoraan blogijulkaisuun: Opas: Opi virkkaamaan vasenkätisenä


Nautinnollisia virkkaushetkiä! ❤️