Lämpötilapeitto on viihtyisä projekti, jossa virkkaat vuoden lämpötilat väriskaalan mukaan - yksi kerros päivässä. Lue täältä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä hauskasta projektista.


👆 1. Friends Cotton 8/4 on täydellinen puuvillalanka lämpötilapeittoon (+100 väriä!) 🌈 2. Kuva @temperatureblanket.2023 / @emmy_knits. ❄️ 3. Pidätkö villasta? Silloin kannattaa harkita lämpötilapeittoa Friends Wool-langalla. 😍 4. Kuva @temperatureblanket.2023 / @emmy_knits. 💜 5. Tee lämpötilapeitto ihanasta Amigo-langasta, joka on 100% HB-akryylia. 🧶 6. Ei mene kauan, ennen kuin voit nauttia peitostasi, samalla kun jatkat virkkaamista! Kuva @temperatureblanket.2023 / @emmy_knits. 📸


Virkatut peitot ovat aina suuri hitti. Ei montaa asiaa, jotka ovat mukavampia kuin ihanan pehmeän peiton alla torkkuminen, erityisesti jos peitto on itse tehty. Eikö se olekin aivan erityinen tunne?

Jos olet myös sellainen, joka ei pelästy suurta virkkausprojektia (rehellisesti sanottuna virkattu peitto vaatii PALJON tunteja virkkuukoukku käsissä!), meillä on sinulle ehdotus seuraavaksi peitoksesi - Lämpötilapeitto!

Olet ehkä jo nähnyt upeita Lämpötilapeittoja sosiaalisessa mediassa? Nämä värikkäät peitot ovat erittäin suosittuja, ja suosio kasvaa erityisesti tammikuussa, kun astumme uuteen vuoteen.

Tässä blogijulkaisussa voit lukea kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Lämpötilapeitoista. Ota virkkuukoukku esiin - ja aloitetaan!


Mikä on Lämpötilapeitto?

Lämpötilapeitto on projekti, jossa virkkaat värejä koko kalenterivuoden ajan vastaamaan vaihtuvia lämpötiloja, kunnes sinulla on täysin valmis peitto. Sinun tulee virkata kerros joka päivä (tai osan joka viikko) ennalta määritellyn väriskaalan mukaisesti.

Hienous on siinä, että virkkaat peiton, joka heijastaa vuoden vaihtuvia lämpötiloja. Peitto kertoo visuaalisen tarinan. Vuoden lopussa Lämpötilapeittosi on upea muisto kuluneesta vuodesta.

Vaikka vuosi olisi jo hyvässä vauhdissa, ei ole tarvetta stressata siitä, ettei ole vielä aloittanut Lämpötilapeittoasi. Voit itse päättää, milloin aloitat sen - Se voi yhtä hyvin olla kesäkuussa kuin tammikuun alussa. Ehkäpä haluat aloittaa peiton tiettynä päivämääränä tai kuussa jostain erityisestä syystä.


Kaipaatko inspiraatiota lämpötilapeittoosi? Instagram-profiilissa @temperatureblanket.2023 Emily ja Nathalie jakavat lämpötilapeitto-projektit vuonna 2023. Kurkkaa sisään ja näe, miten heidän projektit kehittyivät vuoden aikana 🫶 Täällä lankatoimistolla olemme syvästi ihastuneita heidän kauniisiin projekteihinsa! VAU! 😍

📸 Kuvat @temperatureblanket.2023. Psst! Emily on nyt aktiivinen uudella profiilillaan @emmy_knits!


Tarvitset seuraavat

  • Valitsemasi lanka.
  • Virkkuukoukku koossa, jotta se sopii käyttämääsi lankaan.
  • Sakset ja neula.
  • Sää-sovellus.


Langan valinta

Oletko päättänyt virkata lämpötilapeiton? Kuulostaa jännittävältä!

Ennen kuin aloitat peiton, harkitse, millä langalla haluaisit virkata sen. Valitse se laatu, joka miellyttää sinua eniten - Näin voit olla varma, että nautit uuteen peittoosi kääriytymisestä.

Jos pidät allergiaystävällisestä akryylilangasta, harkitse Amigo-lankojamme jotka on tehty HB-akryylista tai kokeile höyhenenkevyttä Kind Feather-lankaa.

Jos tahdot että tuleva peittosi pitää sinut lämpimänä, tulee sinun harkita sen virkkaamista lämpöä säätelevällä villalangalla kuten esim Friends Extra Fine Merino- tai Friends Wool-langoilla.

Voit myös valita yhden Friends Cotton-langoistamme jotka ovat 100% puuvillaa, tai Rainbow Bamboo-langan, joka koostuu ihanasta ja hengittävästä yhdistelmästä puuvillaa ja bambuviskoosia.

Vinkki! Valitse myös lanka, josta on valittavana monia värejä, jotta voit helposti koota kauniin ja monivärisen väripaletin.
Kuinka paljon lankaa tarvitsen?

On vaikeaa arvioida, kuinka paljon lankaa tarvitset peittoasi varten. Sinun on harkittava useita parametreja: Kuinka monta väriä haluat värikarttaasi? Kuinka paksun langan olet valinnut? Minkälaista kuviota aiot käyttää peiton virkkaamiseen?

Kun olet selvittänyt vastaukset näihin kysymyksiin, voit yrittää arvioida kutakin väriä varten tarvittavan lankamäärän. Sinun on harkittava, haluatko olla varovainen ja varmistua siitä, että sinulla on tarpeeksi lankaa jokaista väriä varten, vai haluatko ostaa lisää lankaa tarpeen mukaan, jos jokin väreistä sattuu loppumaan.

Vinkki! Huomioi että lankojen sävyt voivat vaihdella, jos ostat lankaa eri väri-eristä. Lue lisää värjäyksestä ja eränumerosta täältä.

Voi tuntua tietysti mahdottomalta ennustaa säätä vuotta etukäteen, mutta voit tarkastella aiempien vuosien lämpötiloja yrittäessäsi arvioida lankahankintojasi.


Yhdistä värit

Tähän asti kaikki hyvin! Nyt on aika aloittaa luovan työsi ensimmäinen vaihe: Sinun on koottava peiton väripaletti. Tee tämä valitsemalla vähintään 8–10 väriä valitsemastasi langasta ja luomalla taulukon, jossa on lämpötilaväli jokaiselle värille. Se voisi näyttää esimerkiksi tältä:
Tyypillisesti alhaisten lämpötilojen väripaletti koostuu vaaleista, sinisistä ja lilan sävyistä, jotka asteittain muuttuvat oransseiksi ja punaisiksi korkeampien lämpötilojen kohdalla. Mieti, mitkä värit voivat päättyä olemaan vierekkäin. Kysy itseltäsi: Kuinka suuria lämpötilaerot voivat olla päivittäin tai viikoittain siellä, missä asut? Näin vältät yhteen sopimattomien värien päätymisen vierekkäin.

Harkitse myös, haluatko, että värit heijastavat mahdollisimman paljon lämpötilaa, eli kylmät lämpötilat ovat sinisiä ja lämpimät lämpötilat ovat punaisia? Vai onko sinulla mielessä toinen värisävy, joka vetoaisi sinuun enemmän? loppujen lopuksi saat upean peiton, ja olisi todella harmillista, jos olisit käyttänyt lukemattomia tunteja siihen, etkä pidä peiton väreistä! Joten harkitse, onko olemassa toinen värimaailma, joka sopii paremmin olohuoneeseesi.

TL Yarn Crafts opastaa sinua kuinka yhdistät värejä: 5 Vinkkiä Täydellisen Väripaletin Valitsemiseen


Valitse kuvio tai anna ohjeen inspiroida sinua

Kun olet valinnut värisi, valitse kuvio. Kaikkein ilmeisin vaihtoehto on virkata peittosi yhtenä kappaleena, rivi riviltä. Se voisi olla esimerkiksi hyvin yksinkertainen kuvio, kuten granny stripes-kuvio. Sitten se on hyvin yksinkertaista: Joka päivä virkkaat uuden kerroksen, joka heijastaa väriltään päivän lämpötilaa.

Voit myös kokeilla zigzag-kuvioita tai pieniä isoäidinneliöitä. Tässä tapauksessa sinun tulisi kuitenkin harkita, tuleeko peitosta liian pitkä jos luot uuden kerroksen niitä joka päivä. Voit sen sijaan virkata tietyn määrän kerroksia joka viikko.

Tahdotko inspiroitua ohjeesta? Löydä ohjeet täältä!

Voit myös luoda kuvion, joka koostuu useista erilaisista kerroksista, jolloin työstä ei tule niin toistuva.
Käytä sääsovellusta

Nyt voit aloittaa Lämpötilapeittosi! Mutta miten voit katsoa lämpötilaa värien kannalta?

Voit tarkistaa päivittäisen lämpötilan säätiedotteestasi tai verkosta, tai voit mitata sen itse puutarhassasi, jos sinulla on siihen tarvittavat välineet. Sitten se on superhelppoa - voit ottaa päivittäisen keskilämpötilan perustaksi (tai viikon keskiarvon, jos mittaat sen viikottain).


Luo henkilökohtainen Lämpötilapeittosi

Voit asettaa omat raamit Lämpötilapeitollesi. Tämä blogijulkaisu on vain inspiraatiota varten. Voit antaa luovuutesi lentää niin korkealle kuin haluat.

Voit esimerkiksi valita vuoden, jolla on henkilökohtainen merkitys sinulle. Eikö olisi ihanaa tehdä peitto, joka heijastaa lapsesi tai lapsenlapsesi ensimmäistä elinvuotta? Tai vuotta, jolloin tapasit kumppanisi tai menit naimisiin?

Vinkki! Voit nopeasti löytää lämpötilat aiemmilta vuosilta tekemällä Google-haun.

Voit myös valita virkata peittosi jostain muusta kuin säästä. Voit itse asiassa käyttää mitä tahansa tietotyyppiä, jonka haluat! Mites olisi mielialapeitto?📸 @temperatureblanket.2023 / @emmy_knits.


Vinkkejä Lämpötilapeittoosi

  1. Luo systeemi. Voi olla valtavan hyödyllistä, jos valitset värimaailman alusta asti, valitset langan ja kuvion sekä päätät, kuinka monta kerrosta päivässä/viikossa teet. Voit sitten vain rentoutua ja seurata "sääntöjä".
  2. Päästä kontrollinhalustasi irti. Et voi hallita säätä, joten peittosi kehittyy omalla ainutlaatuisella tavallaan. Eikö olekin upeaa? Peittosi tulee olemaan tarkka heijastus juuri sinun sijaintisi lämpötilasta vuoden aikana - ja se ei näytä samalta kuin muiden peitot.
  3. Älä stressaa. Tarkoituksena on, että tämä olisi viihtyisä projekti vuoden aikana, joten älä stressaa, jos jäät jälkeen (tai jos sinulta yhtäkkiä puuttuu lankaa oikeassa värissä). Muista vain kirjoittaa päivän lämpötila ylös, ja voit jatkaa projektia, kun olet taas valmis.


Tahdotko mielummin tehdä pienemmän projektin?

Jos tuntuu, että viltti tuntuu ylitsepääsemättömältä ja hidastempoiselta projektilta, voit siirtää idean Lämpötilapeitosta toiseen projektiin. Kokeile esimerkiksi hartiahuivia tai kaulaliinaa.


Onnea tulevaan projektiisi! ❤️