Part 1: Simple Lines Shawl - Good to know

Osa 1: Simple Lines - Hartiahuivi - Hyvä tietää

Tässä ensimmäisessä osassa opit kaksi tekniikkaa joita tarvitset myöhemmin Simple Lines-Hartiahuivin virkkaamiseen. Opastan sinua videoiden ja kattavien selityksien avulla. Laita virkkuukoukku heilumaan ja virkkaa ensimmäinen koetilkku.


Jee! Olet heittäytynyt virkkaamaan ihanan Simple Lines-Hartiahuivimme Hobbiin mukavassa virkkauskoulussa! Odotan innolla että voin esitellä tämän ihanan harrastuksen sinulle samalla kun luot upean hartiahuivin silmukka silmukalta.

Tässä osassa opit seuraavat tekniikat

  • Ketjusilmukka (lyhennetään kjs)
  • Ketjusilmukalla kääntyminen
  • Pylvässilmukka (lyhennetään p)

Muista luoda koetilkku

Aivan ensimmäiseksi sinun tulee luoda koetilkku. Koetilkku on neliön muotoinen ja se on virkattu sillä langalla ja niillä silmukoilla joita käytät projektiisi. Se virkataan ohjeessa suositellulla virkkuukoukulla. Koetilkusta voit mitata oikean silmukkamäärän 10x10 cm alueella. Näin voit varmistaa että valmiista projektista tulee oikean kokoinen ja varaat tarpeeksi lankaa.

Tämän ohjeen virkkaustiheys:

  • 22 pylvässilmukkaa x 9 kerrosta = 10 x 10 cm

Koetilkun tulee mielellään olla hieman suurempi kuin 10x10 cm, sillä sen ensimmäiset ja viimeiset silmukat ovat tyypillisesti tiukempia tai löysempiä, ja täten poikkeavat tiheydestä. Sama koskee tilkun ensimmäistä ja viimeistä kerrosta. Varmistaakseni tarkan tiheyden, luon aina 10 silmukkaa enemmän kuin se määrä mitä tarvitsen 10x10 cm alueelle. Tässä ohjeessa luon tilkun jossa on 32 silmukkaa.


Näin luot koetilkun

Ensimmäiseksi sinun tulee luoda se määrä ketjusilmukoita, joka vastaa ohjeen silmukoiden määrää:

Alapuolen videolla näet kuinka virkataan kiinteitä silmukoita:

 

Videovinkki! Klikkaa “Asetukset” (pieni hammaspyörä videon alla ⚙) vaihtaaksesi tekstitysten kieltä. Voit myös säätää videon nopeutta jos sinun tarvitsee nähdä tekniikka hitaammin.

Voit lukea lisää ketjusilmukoista täältä.

 

VINKKI! Luo ketjusilmukat virkkuukoukulla joka on puolta numeroa suurempi kuin se jota käytät itse projektiin. Ketjusilmukoista tulee helposti liian tiukkoja ja niitä voi olla hankala työstää. Kun luot itse tilkun/projektin, vaihda alunperin suositeltuun virkkuukoukkuun.

Jotta koetilkkusi reunoista tulee yhtä korkeat kuin lopusta, tulee lanka - niin sanotusti - “korottaa”. Korotat sen lisäämällä 3 ketjusilmukkaa jotka vastaavat yhden pylvässilmukan pituutta.

Nyt olet valmis virkkaamaan luotuihin ketjusilmukoihin ja näin aloittaa koetilkun teon. Luo pylvässilmukka koukulta katsottuna neljänteen ketjusilmukkaan (virkkuukoukulle kiedottua lankaa ei lasketa mukaan), jatka luomalla pylvässilmukka jokaiseen ketjusilmukkaan.

Alapuolen videolla voit oppia virkkaamaan pylvässilmukoita:

Voit lukea lisää pylvässilmukoista täältä.

Käännä tilkku luomalla 3 ketjusilmukkaa (nämä ovat silmukoita jotka luodaan kun käännät työn, jokaisen kerroksen alussa) ja luo pylvässilmukoita taas jokaiseen silmukkaan. Jatka näin kunnes tilkku on valmis. Tilkussa tulee olla 9 kerrosta, joten luo 4 lisää, jotta olet yhteensä virkannut 13 kerrosta. Näin saat aikaan parhaan tuloksen jonka avulla voit mitata tiheytesi.

Mittaa 10x10 cm tilkun keskikohdasta

Jos tiheytesi ei ole sama kuin ohjeessa, tulee sinun vaihtaa virkkuukoukkusi kokoa suurempaan tai pienempään kunnes virkkaustiheytesi vastaa ohjeen tiheyttä. 

Onko sinulla liian vähän silmukoita ja/tai kerroksia 10 cm alueella? Koetilkustasi on tullut liian suuri ja syynä on se että virkkaat liian löysästi. Tarvitset näin ollen pienemmän koukun uutta yritystä varten.

Onko sinulla liikaa silmukoita ja/tai kerroksia 10 cm alueella? Virkkaat tiukasti ja silmukat täyttävät liian pienen alueen. Kokeile uudelleen suuremmalla virkkuukoukulla.

Sopiiko oma tiheytesi ohjeen tiheyteen? Täydellistä!

Voit lukea paljon lisää tiheydestä blogijulkaisussamme Koetilkku: Näin mittaat virkkaustiheytesi

Nyt olemme valmiita aloittamaan hienon hartiahuivin teon!

Hyppää osaan 2 >>

Nyeste indlæg
Embroidery: Visible Mending Brings New Life to Your Projects

Kirjonta: ‘Visible mending’-tekniikka antaa projekteillesi uuden elämän

Anna vanhalle vaatteellesi uusi elämä! Tässä on aloittelijaystävällinen opas 'visible mending'-tekniikan käyttämiseen, jonka avulla voit luoda kauniita kirjontakuvioita ja luoiseen ja paikata pieniä reikiä vaatteissasi.

Hobbii and Pom Pom Present: 13 Free Summer Patterns

Hobbii ja Pom Pom Esittävät: 13 Ilmaista Kesäohjetta

Vuoden kuumin kesämallisto on vihdoin täällä – Se on täynnä sekä neule- että virkkausohjeilla! 😍

Meet the Designer: Shelley Husband

Tapaa Suunnittelija: Shelley Husband

Tutustu Shelley Husbandin asiantunteviin virkkausvinkkeihin ja hänen upeaan uuteen isoäidinneliöiden mallistoonsa.

Meet the Designer: Elisa’s Crochet

Tapaa suunnittelija: Elisa’s Crochet

Etsitkö opettavaisia leluja pienille? Elisa Sartori, joka tunnetaan paremmin nimellä Elisa’s Crochet, on julkaissut kolme upouutta ja ilmaista virkkausmallia Playtime-kokoelmaamme – ja nyt oikein kihelmöimme aloittaa niiden virkkaamisen heti! 😅 Sukella tähän blogikirjoitukseen saadaksesi tietoa Elisan ajatuksista uusien mallien takana!

13 Free Easter Crochet Patterns

13 Free Easter Crochet Patterns

Tipitii! 🐣 Onko aika ryhtyä tämän vuoden pääsiäiskoristeluun? Tässä on 7 virkkausohjetta, jotka huutavat pääsiäistä, pastellisävyjä ja kevättä. Ja mikä parasta, ne ovat kaikki ilmaisia. 💛 Voit itse valita aloitatko suloisista pääsiäistipuista vai käytännöllisistä koreista!

How to Crochet a Temperature Blanket – A Year in Colors

Näin virkkaat Lämpötilapeiton – Koko vuosi väreinä

Oletko sinäkin nähnyt upeita ja värikkäitä Lämpötilapeittoja sosiaalisessa mediassa ja miettinyt, olisiko se sinulle sopiva projekti? Tässä blogijulkaisussa voit lukea kaiken värisuunnittelusta aloittamisesta.

Meet the Designer: Taylor Bento

Tapaa suunnittelija: Taylor Bento

Kurkista Taylor Benton luovaan maailmaan tässä eksklusiivisessa Q&A:ssa. Tutustu hänen Carry On -kokoelmaansa, jossa on kolme ilmaista, virkattua laukkumallia. Täydellistä inspiraatio seuraavaan virkkausprojektiisi! ✨

Left-handed? Get a Good Grip on Yarn and Crochet Hook

Vasenkätinen? Ota hyvä ote langasta ja virkkuukoukusta

Oletko juuri päättänyt oppia virkkaamaan? Silloin voit aloittaa katsomalla otettasi langasta ja virkkuukoukusta. Hyvä ote nimittäin vaikuttaa merkittävästi virkkaustiheyteesi ja siihen, että lopputulos on kaunis. ✨

Guide: Left-Handed Crochet

Opas: Opi virkkaamaan vasenkätisenä

Onko sinusta tuntunut hankalalta aloittaa virkkaaminen vasenkätisenä, koska olet kokenut vaikeuksia löytää tarpeeksi apua? Tässä on kattava opas, joka auttaa sinua pääsemään alkuun! Aloita uusi suosikkiharrastuksesi kunnolla. 🧶❤️

Meet the Designer: Knitwits & Yarns

Tapaa suunnittelija: Knitwits & Yarns

Olemme jutelleet Brendan Girakin (Knitwits & Yarns) kanssa. Inspiroidu hänen yksinkertaisesta ja tietoisesta neulomisnäkemyksestään tässä blogijulkaisussa. 🧘 Ja mainitsimmeko jo, että Brendan on juuri julkaissut 3 upouutta (ja ILMAISTA) myssyn ohjetta?

Tutorial: Lavender Headband With the Double Moss Stitch and i-Cord Edge

Opas: Lavender-panta kaksinkertaisella helmineuleella ja i-Cord-reunalla

Heittäydy projektin pariin, joka ei ole vain hauska (ja helppo!) neuloa, vaan myös päättyy tyylikkääksi ja käytännölliseksi lisävarusteeksi talveen. Puhumme tietysti kauniista Lavender-pannasta! Saat ohjeen ilmaiseksi ja voit seurata videomme opastusta täältä ✨

Meet the Designer: Pica Pau (Christmas Edition)

Tutustu suunnittelijaan: Pica Pau (Joulu-mallisto)

Sukella Pica Paun hassuun maailmaan suunnittelija Yan Schenkelin kanssa. Tutustu inspiraatioihin hänen söpöjen hahmojensa takana ja syvenny hänen argentiinalaisiin jouluperinteisiinsä. ✨ Psst! Oletko huomannut 5 uutta, ilmaiseksi ladattavaa amigurumi ohjettamme?